Dictionar de vrajitorie - Litera G


-Gaia / Gaea - Zeita greaca , avand in zilele noastre semnificatia de Pamantul Mama sau Mama Pamant.

-Gaian - Persoana care o recunoaste pe Zeita pamantului Gaia drept o entitate avand o forma materiala si un mod de existenta real , restul fiintelor si lucrurilor concrete nefiind altceva decat un mijloc de manifestare a acesteia.

-Gardieni - Magicienii si vrajitoarele folosesc in ceremonii Gardienii din Turnurile de veghe sau Gardienii celor patru patrare .Se considera ca acestia au o infatisare oribila , vrajitoare facandu-i sa arate asemeni unor ingeri.

-Gardner , Gerald - Fondator al miscarii Wicca in anii 1950.Dupa abrogarea legilor britanice anti-vrajitoare , a scris cateva carti despre magie (vrajitorie).

-Geas - Juramant magic prin care cineva se obliga in fata unui vrajitor welsh sa isi arate dedicarea fata de zei.

-Geimhreadh - Cuvant insemnand in irlandeza 'iarna' , unul dintre cele doua anotimpuri celtice consacrate.Geimhreadh / iarna incepe odata cu Samhain.

-Geomantie - Tip de divinatie constand din interpretarea unor semne de pe suprafata pamantului sau a unor forme luate de bulgari de pamant sau nisip aruncati pe o anumita suprafata.

-Gesticulare - Miscare a mainilor sau a bratelor care insoteste o incantatie sau vorbele /muzica dintr-un ritual.

-Glob de cristal - Glob dintr-un cuart transparent folosit pentru divinatie si comunicare cu spiritele mortilor .Forma sferica a acestuia il desemneaza drept un simbol al Zeitei , in felul acesta explicandu-se de ce expunerea lui repetata la razele lunare il elibereaza de energiile negative si ii majoreaza capacitatile de patrundere psihica.

-Grade - Dincolo de arogarea sau pretinderea (izvorata din vanitate ) , de obicei , gradul I presupune o persoana familiarizata deja in ritualuri ; gradul doi este desemnat unui vrajitor care poate conduce procedura unui ritual ; gradul trei este conferit unei persoane care poate invata si initia in magie.Acordarea acestor grade este subiectiva , depinzand de adunare sau biserica ( coven, wicca).

-Grimoire - Carte cuprinzand ritualuri , incantatii si tehnici magice , ghid practic al celor care fac vraji.

-Grugach - Tip de spirit/spiridus care poate apare sub forma unei frumoase femei imbracate in verde , a unui barbat suplu cu haine verzi sau rosii sau a unei mici creaturi paroase.

Gwiddon - Preot vrajitor sau preoteasa vrajitoare.

-Gwlad Yr Hav - 1. Unul din numele welse pentru Lumea de dincolo sau Taramul celor morti , care a inspirat termenul wicca de "Summerland" (Tinutul mortii). 2. Plan astral.


----------------------------------------------------------------------------------

Dictionar de vrajitorie online de la A la Z

A..B..C..D..E..F..G..H..I..K..L..M..N..O..P..R..S..T..V..W..X..Y..Z

-----------------------------------------------------------------------------------

Surse :
A Dictionary of Witchcraft...Glossary of the Craft...Reclaiming: Witchcraft Glossary...Bewitching Ways' Wiccan Glossary...Magic Dictionary Witchcraft Dictionary...Witch's Brew - Witchcraft Dictionary ...Witch's Dictionary...About.com

Copyright © godessdiana88@yahoo.com . 2009

Articole din acelasi domeniu : Magia neagra.Farmece de dragoste...Farmece de dragoste.Incantatii si retete...Plante magice in vrajitoria Wicca...Wicca , religia vrajitoriei...Magia sexuala si calea spirituala Wicca

Va mai poate interesa :

HOROSCOPUL EUROPEAN LUNAR AL ANULUI 2009 PENTRU TOATE ZODIILE : BERBEC... TAUR ... GEMENI... RAC ... LEU ... FECIOARA... BALANTA ... SCORPION ... SAGETATOR ... CAPRICORN... VARSATOR ... PESTI

HOROSCOPUL CHINEZESC PENTRU ANUL 2009 -ANUL BIVOLULUI

Copyright © godessdiana88@yahoo.com . 2008 , 2009
Dictionar de vrajitorie - Litera G Dictionar de vrajitorie - Litera G Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 11, 2009 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.