Dictionar de vrajitorie - Litera F



-Familiar - Nume dat unui animal de companie , precum o pisica sau un caine , care este dresat pentru a lua parte la anumite ritualuri , sau care reprezinta pur si simplu o mascota.Familiarul are adesea o legatura spirituala cu vrajitorul.Intr-o alta acceptiune familiarul este o entitate creaa pentru a proteja casa contra astralului.

-Fantoma - Spirit necorporal al unei persoane moarte.De obicei , se spune ca spiritele bantuie o casa sau un loc in care a avut loc o crima.Multi oameni au declarat ca au constat schimbari fizice in locuri bantuite , resimtite in special prin cresteri ale temperaturii sau prin auzirea unor sunete inexplicabile.

-"Farmec" - 1. (in limba engleza , enchantment) Obiect magic care trebuie tinut secret si ferit de ochii celorlalti intrucat acest lucru poate afecta aura interioara.Obiectului trebuie sa i se faca mai intai o vraja prin care sa fie incarcat cu o putere specifica .De obicei sunt folosite drept "farmece " pietrele (semi-)pretioase sau scrierile magice. 2. O modalitate magica de activare a lumii (prin mijloace paranormale). 3. O practica sau un ritual magic prin care o persoana se conecteaza la energiil naturale pentru un scop personal.

-Fascinare - Efort mental de a controla un animal sau mintea unei alte persoane.Folosirea acestei tehnici pentru farmece de dragoste este neetica , echivaland cu un viol psihic.

-Fecioara - 1. Unul din aspectele zeitei triple , simbolizand creatia si inceputurile. 2. In unele traditii , ajutoarea inaltei preotese / inaltului preot. 3. Asociata in mod traditional lunii in crestere sau zonei dintre Imbolc si Beltane.

- Fey - Termen welsh pentru calitati magice , precum cele de anticiparea viitorului.

-Fibre naturale - Referitoare la imbracaminte , acestea sunt materiale din bumbac , in , matase si lana.

-Fith Fath - Definitie galeza pentru o mica figurina din lut sau ceara , cu o forma umana , asupra careia se aplica o vraja.

-Fleadh Aise - Literal , "sarbatoarea varstei" , un festival comemorat anual in cinstea Tuatha De Danann , mai ales de catre paganii irlandezi , cu ocazia Lughnasadh.

-Foc - Element corespunzator sudului , culorii rosii , energiei , pasiunii , ambitiei , si fortei interioare.

-Focul dorintei - Focul elfilor.

- Frith - Vechi cuvant norvegian , insemnand "pace".

-Fundamentalista - Orientare religioasa de dreapta , conservatoare.Membrii acestei credinte sunt "atotstiutori " si au tendinte agresive; netinand cont sau ignorand libertatea religiei , ei dezaproba insasi principiile de baza ale credintei din care provin , tinand cont de litera si nu de spiritul unei anumite credinte.


----------------------------------------------------------------------------------

Dictionar de vrajitorie online de la A la Z

A..B..C..D..E..F..G..H..I..K..L..M..N..O..P..R..S..T..V..W..X..Y..Z

-----------------------------------------------------------------------------------

Surse :
A Dictionary of Witchcraft...Glossary of the Craft...Reclaiming: Witchcraft Glossary...Bewitching Ways' Wiccan Glossary...Magic Dictionary Witchcraft Dictionary...Witch's Brew - Witchcraft Dictionary ...Witch's Dictionary...About.com



Copyright © diane.ro


Dictionar de vrajitorie - Litera F Dictionar de vrajitorie - Litera F Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 07, 2009 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.