Dictionar de vrajitorie - Litera I


-Imagini - (Simboluri ale Zeului sau ale Zeitei) Reprezentari grafice alese de un grup sau de un individ pentru a configura sau simboliza un aspect al divinului .

-Imbolc - Numit si Oimelc , Candlemas (Ziua lumanarilor) , Imbolg, Lupercalia, Feast of Pan (Sarbatoarea lui Pan) , Feast of Torches (Sarbatoarea tortelor) , Feast of Waxing Light (Sarbatoarea luminii in crestere) , Oimelc, Brigit's Day (Ziua lui Brigid) , Snowdrop Festival (Sarbatoarea topirii zapezii) ,sau Brigid . Festival celebrat pe 2 februarie , marcand primele semne ale primaverii , semnificand refacerea Zeitei dupa nasterea Zeului.Imbolc onoreaza Virgina , Zeita ca tanara mireasa a Zeului Soare care se reintoarce pe pamant , si reprezinta adesea o perioada traditionala pentru autodedicare sau initiere.

-Incantatie - Incantatia reprezinta o vocalizare armonioasa a cuvintelor cheie , a numelor si frazelor , in scopul armonizarii si centrarii eului , a cresterii energiei ,si celebrarii succesului ritualului .

-Incubus - Demon sau spirit cu o sexualitate exacerbata.Aparitie spectrala masculina proiectata in vederea unei relatii sexuale.In scrierile istorice , Incubus era asociat cu crestinii care aveau probleme de sanatate psihica sau sexuala.

-Infuzie - Lichid obtinut prin introducerea unor ierburi / plante in apa fierbinte.

-Initiat - 1. Vrajitor / vrajitoare , pagan sau magician care a fost initiat formal in practica sau preotia Wicca , pagana sau in magia rituala. 2. Vrajitor / vrajitoare sau pagan care a experimentat transformarea initiatica prin intermediul spiritualitatii Celor Batrani. 3. Persoana care a trecut prin transformarea initiatica a unei religii pagane sau vrajitoresti.

-Initiere - Parte importanta a ritualului magic reprezentand experienta spirituala profunda care are loc atunci cand se realizeaza uniunea individului cu zeitatea si universul.Procedura sau ceremonie prin care un nou membru este primit cu drepturi depline in mijlocul unei comunitati de vrajitori.

-Interpelator - (Querent) Persoana care pune intrebarile in decursul divinatiilor sau al ritualurilor.

-Intuitie - Termen descriind informatia psihica/oculta care ajunge la nivelul mintii constiente.

-Invocare -1.Chemare a unor inalte puteri prin intermediul unui ritual. 2.Chemare a Zeului sau a Zeitei de a intra inaluntrul unei persoane. Actul de atragere a unui aspect al divinitatii intr-o individualitate fizica.3. Chemare a unui "spirit inalt" in scopul sprijinirii unui ritual magic.

-Incarcare - Producere a unei acumulari de energie in instrumentele rituale magice.

-Impamantare - In vrajitorie , conectare la fortele pamantului in scopul cresterii fortei personale prin redeschiderea canalelor energetice intre aura individuala si pamant.

-Intruchipare - Activitate avansata de vrajitorie in care practicianul intruchipeaza un aspect particular al unui zeu sau al unei zeite (prin vorbire , aparenta, comportament sau gandire).


----------------------------------------------------------------------------------

Dictionar de vrajitorie online de la A la Z

A..B..C..D..E..F..G..H..I..K..L..M..N..O..P..R..S..T..V..W..X..Y..Z

-----------------------------------------------------------------------------------

Surse :
A Dictionary of Witchcraft...Glossary of the Craft...Reclaiming: Witchcraft Glossary...Bewitching Ways' Wiccan Glossary...Magic Dictionary Witchcraft Dictionary...Witch's Brew - Witchcraft Dictionary ...Witch's Dictionary...About.com

Copyright © diane.ro


Dictionar de vrajitorie - Litera I Dictionar de vrajitorie - Litera I Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 15, 2009 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.