Numerele norocoase chinezesti

Asemeni oamenilor de pe toate meridianele, chinezii considera ca anumite semne, lucruri sau numere sunt norocoase. Semnificatia numerelor poate potenta intelegerea culturii chinezesti, introducandu-ne intim in descifrarea valorilor acestei traditii.

In viata de zi cu zi din China, numerele pare sunt semne benefice sau purtatoare de sansa. Cu ocazia diferitelor ceremonii traditionale, cadourile trebuie sa fie intotdeuna in numar de doua. Intrucat cifra doi, numita "Er," este un simbol al germinatiei si armoniei, la nunti, decoratiile sunt dispuse numai in perechi; pe pereti sunt atarnate cate doua lumanari rosii, cate doua perne sau un cuplu de gemeni.

Cifra sase, pronuntata "Liu," sugereaza prin sunetul ei gingasia  finetea sau blandetea.

Opt, articulat in chineza "Ba," se aseamana cu particula "Fa," semnificand sansa sau norocul. Toti oamenii de afaceri din aceasta parte a Asiei incearca sa aiba aproape sau sa actioneze sub semnul acestui numar.

Exceptie face numarul par patru, a carui pronuntie, "Si," semnifica "moarte". Atunci cand chinezii isi aleg un numar de inmatriculare pentru masina, o camera de hotel, sau un numar de telefon, incearca pe cat posibil sa evite cifra 4.

Numerele impare care poarta o simbolistica specifica sunt 7 ("manie" sau "abandon") si 9 (uneori, insemnand "viata lunga" sau "eternitate").

"Numerologia" chinezeasca se aplica desigur si indragostitilor: un trandafir = "tu esti singura mea dragoste," 2 trandafiri= "numai noi doi existam in lume," 3 trandafiri= "te iubesc," 9 trandafiri= "dragoste eterna."

Atat horoscopul chinezesc cat si filozofia feng shui implica o semnificatie aparte a numerelor, despre care voi vorbi in alte articole.
Numerele norocoase chinezesti Numerele norocoase chinezesti Reviewed by Diana Popescu on februarie 15, 2009 Rating: 5

3 comentarii:

  1. referitor la abzatul care incepe cu "Exceptie"....,este vorba despre nr. 4 sau 6 ca fiind simbolul mortii??? este o greseala de tipar

    RăspundețiȘtergere
  2. 4, cu siguranta... ca si 13. a carui sumaeste 4

    RăspundețiȘtergere
  3. cifra 4 in nr mai inseamna munca din greu bani castigati prin mari eforturi ,dar si obstacole pierderi bani inselatorii 4 este element lemn depinde pt uni e norocos depinde de zodie si nr vibratie

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.