Dragostea si fidelitatea - Maxime, aforisme, citate

"Multi barbati gasesc ca este dificil sa ramana fideli unei singure femei, dar le este destul de usor sa fie credinciosi fata de doua, trei sau chiar patru femei in acelasi timp."
Georges Courteline

Dragostea si fidelitatea
Dragostea si fidelitatea
"Deasupra a tot si a orice, Dragostea inseamna dulceata si adevar si masura; da, reprezinta fidelitatea fata de cel iubit si loialitatea fata de cuvantul tau. Si, din cauza acestui lucru, nu indraznesc sa ma implic intr-o astfel de inalta menire."
Marie de France

"Caci fidelitatea se poate hrani din suferinta,
Dar nu cunoaste dezamagirea."
George Eliot

"Nimic nu este mai nobil si mai respectabil precum fidelitatea. Credinta si adevarul sunt cele mai sacre impliniri si inzestrari ale mintii umane."
Marcus Tullius Cicero

"Nici un iubit, daca este de buna credinta si sincer, nu va nega ca ar prefera sa isi vada iubita mai curand moarta decat necredincioasa."
Marchizul De Sade

"Constanta... mica schimbare a iubirii, pe care oamenii o pretuiesc atat de rigid , o primesc intr-o moneda calpa si o rasplatesc cu un metal ordinar."
Lord Byron

"Este mai usor sa fii fidel unui restaurant decat unei femei."
Federico Fellini

"Este mai greu pentru un barbat sa ii fie credincios iubitei lui atunci cand este pretuit, decat atunci cand este rau tratat de catre ea."
la Rochefoucauld

"Cuvintele lui sunt juraminte, promisiunile lui, oracole;
Iubirea ii e sincera, gandurile, imaculate;
Lacrimile lui, mesageri puri trimisi de a sa inima;
Inima lui, asa departe de inselaciune, precum cerurile de pamant."
William Shakespeare

"Fidelitatea: o virtute caracteristica celor pe cale de a fi tradati."
Ambrose Bierce

"Ti-am fost credincios, Cynara, in felul meu."
Ernest Dowson

"Am invatat adevaratul sens al dragostei. Dragostea inseamna fidelitate absoluta. Oamenii se degradeaza, infatisarea li se schimba, dar fidelitatea niciodata nu se degradeaza. Te poti atasa atat de mult de unii oameni incat ti-ai putea regla ceasul dupa ei. Asa este dragostea, chiar daca nu pare foarte incitanta."
Sylvester Stallone

"M-am indragostit de atatea ori... intotdeauna numai de tine."
Anonim

"Este mai bine sa fii infidela, decat fidela nevrand lucrul acesta."
Brigitte Bardot

"Unii oameni spun ca Liz si cu mine suntem tarfe, dar suntem, de fapt, niste sfinte. Noi nu ne ascundem dragostea in mod ipocrit, iar atunci cand iubim, suntem credincioase barbatilor nostri."
Ava Gardner

"Daca vei ajunge la 100 de ani, sper ca eu sa traiesc 100 de ani minus o zi, pentru a nu fi nevoit sa traiesc fara tine."
Winnie the Pooh

"Cel mai bun mijloc de a mentine fidelitatea in inima unui barbat este sa iti tii banii in punga lui."
Proverb irlandez

"Oamenii care iubesc doar odata in viata sunt... oameni superficiali. Ceea ce ei numesc fidelitate si credinta eu ii dau numele de letargie a obisnuintei sau lipsa de imaginatie."
Oscar Wilde

"Cei care sunt fideli cunosc doar latura triviala a dragostei; numai infidelitatea aduce cu ea marile tragedii ale iubirii."
Oscar Wilde

"Ce zarva mai fac oamenii despre fidelitate! Caci, chiar si in dragoste, este vorba doar despre o simpla chestiune de fiziologie. Nu are nimic de a face cu vointa. Barbatii tineri doresc sa fie credinciosi, dar nu sunt; barbatii in varsta doresc sa fie necredinciosi, dar nu pot: acesta este adevarul."
Oscar Wilde

"Daca a avea suflet inseamna sa fii capabil sa simti dragoste, fidelitate si recunostiinta, atunci animalele sunt cu mult mai bune decat o gramada de fiinte umane."
James Herriot

"O sotie ideala este una care iti ramane fidela, dar incearca sa fie la fel de fermecatoare ca si cum nu ar fi."
Sacha Guitry

"Nu cred ca exista barbati care sa le fie credinciosi sotiilor lor."
Jacqueline Kennedy Onassis

"Dragostea este prietenia care a luat foc. Este o intelegere mutuala, incredere reciproca, impartasire si iertare. Este loialitate in timpurile bune, dar si in cele rele. Ea se implineste aproape de perfectiune si face compromisuri slabiciunii umane."
Ann Landers

"Poti construi castele in vazduh, sa te faci foc si para, sa devii mladioasa si subtire, sau palida si urata, daca iti doresti asta. Dar, iti spun, nici un barbat valoros nu ii este credincios sotiei, sau ii poate fi fidel sotiei, sau i-a fost vreodata, sau ii va fi candva."
Sir John Vanbrugh



Articole din acelasi domeniu :

Dragostea si moartea.Citate, maxime , cugetari

Maxime , cugetari , aforisme despre iubire

Dragostea si minciuna.Aforisme, maxime , citate.
Dragostea si fidelitatea - Maxime, aforisme, citate Dragostea si fidelitatea - Maxime, aforisme, citate Reviewed by Diana Popescu on aprilie 30, 2009 Rating: 5

Un comentariu:

Un produs Blogger.