Dragostea si minciuna - Aforisme, citate, maxime

"A-i insela pe cei din jurul tau. Aceasta este ceea ce lumea defineste a fi o poveste de iubire."
Oscar Wilde

"Cand iubita imi jura ca este intruchiprea adevarului, eu o cred, desi stiu ca ma minte."
William Shakespeare

"Te iubesc, si pentru ca te iubesc, te voi face in curand sa ma urasti pentru ca ti-am spus adevarul in loc sa ma adori pentru ca te-am mintit."
Pietro Aretino

"In relatiile dintre oameni, bunatatea si minciuna valoreaza mai mult decat o mie de adevaruri."
Graham Greene

"Tradarea poate avea loc doar cand iubesti."
John Le Carre

"Am iubit intotdeuna adevarul atat de mult incat am recurs adesea la o minciuna ca un mijloc de a-l introduce in mintile celor care ii ignorau farmecele."
Giacomo Casanova

"Sexul este plin de minciuni. Trupul incearca sa spuna adevarul, dar este, de obicei, prea asuprit pentru a fi auzit, si prea incatusat pentru a-si face marturisirea. Prin minciuni, ne schilodim pe noi insine."
Jim Morrison

"Oricine poate fi prostit cu usurinta de cel pe care il iubeste."
Jean Baptiste Poquelin Moliere

"Consider un pacat capital nu numai minciuna simturilor in privinta dragostei, dar si iluzia prin care simturile incearca sa creeze o iubire dintr-o dragoste partiala. Eu spun si cred ca cineva trebuie sa iubeasca cu toata fiinta sa sau sa plece, fie ce-o fi, chiar daca viata nu ii va mai oferi decat o totala castitate."
George Sand

"Numai dusmanii ne spun adevarul. Prietenii si iubitii/ iubitele ne mint fara sfarsit, prinsi in plasa de paianjen a datoriei."
Stephen King

"Nu-i marturisi niciodata persoanei iubite despre o infidelitate: vei fi aspru rasplatit pentru aceasta bataie de cap. Desi nimanui nu ii place sa fie inselat, ii place si mai putin sa nu fie inselat."
Ninon De Lenclos

"Mincinosul in iubire se minte pe el insusi. Cel ce marturiseste adevarul este lipsit de dragost , precum stridiilor le lipsesc ochii."
Kurt Vonnegut Jr.

"Cele mai rele minciuni sunt cele pe care ni le spunem noua. Traim in negarea a ceea ce facem, si chiar a ceea ce gandim. Ne este teama ca nu vom gasi iubirea, iar atunci cand o aflam ne este teama sa nu o pierdem. Ne este teama ca daca nu vom avea parte de iubire, vom fi nefericiti."
Richard Bach

"Chiar in clipa in care, cuprinsa de fiori si suspinand, ii juri ca esti numai a lui; cand el isi jura pasiunea eterna si infinita; chiar atunci, retine asta, doamna: unul din voi doi minte."
Dorothy Parker

"Farmecul unei casatorii este ca face ca o viata plina de inselatorii sa fie absolut necesara pentru ambii parteneri."
Oscar Wilde

"Oamenii spun ca iubesc adevarul, dar , in realitate, ei isi doresc sa creada ca ceea ce iubesc este adevarul."
Robert J. Ringer

"Un barbat care nu minte o femeie nu tine indeajuns de mult la ea."
Olin Miller


Articole din acelasi domeniu :

Dragostea si moartea.Citate, maxime , cugetari

Maxime , cugetari , aforisme despre iubire

Maxime , citate , cugetari despre gelozie
Dragostea si minciuna - Aforisme, citate, maxime Dragostea si minciuna - Aforisme, citate, maxime Reviewed by Diana Popescu on aprilie 24, 2009 Rating: 5

3 comentarii:

 1. Parere? Ce parere poate avea o fiinta mereu mintita si inselata, dupa ce citeste aceste citate? Spectaculos... de adevarate... anca_tygra

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu te lua dupa citatele de mai sus .traiesteti viata ca nu stim cate zile avem de trait .viatai scurta si ne trezim batrani si ne dam seama pe urma cam trecut prin ia si nu neam bucurat de ia din cauza unei gelizi

   Ștergere
 2. stiu si eu ma simt la fel ...

  RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.