Dictionarul tatuajelor (simboluri si semnificatii) , Litera A

-TATUAJUL ALIGATORULUI




In occident , atat aligatorul cat si crocodilul sunt simboluri ale voracitatii destructive si agenti ai razbunarii divine.Amandoua reptilele nu ezita in a considera oamenii ca pe o hrana.

De asemenea , crocodilii si aligatorii sunt simboluri puternice ale furtului, rabdarii si a "pericolului ascuns".Ochii lor bulbucati , retractabili , sunt amplasati la suprafata apei , in timp ce corpul ramane invizibil , ascuns in adancuri.Atunci cand ataca , ei sunt extrem de precisi si eficienti , ca si cum ar fi in posesia unui radar subacvatic.Cu un simt extrem de dezvoltat al auzului si cu organe senzoriale care le acopera intreg corpul , ei pot simti vibratiile miscarilor prazii , putand pune astfel la cale un atac mortal surprinzator.Un pradator ce poate astepta cel mai potrivit moment pentru atac , aligatorul poate ramane scufundat in apa un interval de timp intre 30 de minute si 2 ore.

Psihologii au descifrat in aligator un simbol vadit al gandurilor inconstiente , al nevoilor si dorintelor noastre nemarturisite.
Aparitia in vis a unui aligator sau a unui crocodil , poate semnifica ceva cunoscut la nivelul intuitiv , dar neajuns inca in planul constient , care ameninta sa loveasca fara mila.Analiza jungiana a dat un nume relevator acestei parti inconstiente si neavenite din noi insine : "Umbra".

Tatuajul unui aligator poarte sugera ca purtatorul acestuia este inzestrat cu mult mai multe daruri decat se vede cu ochiul liber , putand fi interpretat mai curand ca un avetisment , decat ca un bun venit.

Ca animal totemic , aligatorul este inzestrat cu multe trasaturi pozitive : dragoste materna ( femela isi apara cu inversunare ouale sau puii nou nascuti) , agilitate , instinct de supravietuire , energie primara si o forta creativa nezagazuita.Pe de alta parte , el reprezinta furia si ferocitatea , dar si razbunarea inzestrata cu rabdare.De asemenea , aligatorul este pastratorul si protectorul cunoasterii stravechi.Daca te identifici foarte mult cu un aligator , posezi potentialul intelepciunii , dar trebuie sa fii atent sa nu fii devorat de aceasta intelepciune.

Egiptenii antici proslaveau aligatorul ca pe un stapan al apelor si un rege al Nilului.El il simboliza pe faraon , nu numai pentru ca era cel mai vorace predator , dar si pentru ca oamenii il asociau cu "taramurile umede" , taramuri din care provenea sangele vietii tarii.Legenda povesteste despre Menes , primul rege al Egiptului , salvat de un crocodil dupa ce cazuse intr-o mlastina.In acel loc Menes a construit un oras numit Crocopolis , dedicat lui Sobek, zeului crocodil al fertilitatii .In acest oras preotii imblanzeau aligatori si le impodobeau urechile si picioarele cu ornamente din aur , permitand pelerinilor sa le aduca jertfe de mancare.Egiptenii au imbalsamat multe din aceste reptile in acelasi fel in care procedau si cu oamenii.Conform istoricului grec Herodot , templele labirintice ale piramidelor contineau atat mumii de crocodili , cat si de regi.

In Papua , Noua Guinee, indigenii autointitulati "oamenii crocodil" practica un rit ce include crestarea pielii, spatele acoperit de rani cicatrizate fiind asemanator pielii unui crocodil.Procesul de initiere al membrilor masculini are o mare importanta sociala in societatea Sepik , acest ritual avand o semnificatie simbolica specifica.In timpul ceremoniilor de trecere din adolescenta in maturitate , tinerilor li povestesc mituri despre stramosii lor ,sunt familiarizati cu folosirea instrumentelor secrete si cu felul de a indura durerea cu stoicism .Pe parcursul acestor ritualuri , pielea adolescentilor este taiata adanc , asemeni pielii unui crocodil , acest proces fiind extrem de dureros.Apoi ranile sunt frecate cu un amestec de cenusa , ulei si namol , in scopul formarii unui tesut cu cicatrici cheloidale care se permanentizeaza.
Avand multe trasaturi comune , aligatorul si crocodilul sunt diferentiati in functie de forma falcilor.Crocodilii au boturile in forma de V , adaptate pentru hranirea cu pesti , in timp ce aligatorii poseda falci mai rotunjite , in scopul spargerii carcaselor broastelor testoase.Totodata , crocodilul este caracterizat de dinti inferiori care ies inafara atunci cand gura le este inchisa.

Expresia "lacrimi de crocodil" pare sa isi aiba sursa in realitate.Crocodilii sunt inzestrati cu set suplimentar de pleoape , care contin un lichid lubrifiant utilizat atunci cand reptilele sunt in afara apei.De multe ori , s-a povestit despre crocodili care "plangeau" deasupra victimelor lor.
Aligatorii si crocodilii populeaza atat apele dulci cat si pe cele sarate , in cele din urma dezvoltandu-se exemplare cu o marime enorma.In Alaska, Indonezia si Malaezia , crocodilii de apa sarat sunt extrem de periculosi , ei atacand in mod constant oamenii dupa ce au gustat prima data din carnea umana.
In fiecare an , sunt ucisi de crocodili si aligatori circa 200 de oameni , mai ales in Africa si Asia de Sud.

Alte tatuaje cu aligatori puteti vedea dand click aici si aici.

-TATUAJUL AMBIGRAMEI


Un motiv din ce in ce mai popular in saloanele de masaj , ambigrama este o figura grafica care poate fi reprezentata in oglinda sau inversata , fiind apreciata de multi oameni drept o iluzie optica.Spatiile pozitive si negative ale tatuajului ambigramei pot insela perceptia vizuala , conferindu-i purtatorului o aura de magie.

Modelul unui astfel de tatuaj poate consta dintr-un cuvant sau dintr-o intreaga fraza.In functie de conceptul ambigramei , ea poate fi rotita , inversata sau reflectata , semnificatia putandu-se schimba sau ramanand aceeasi.Daca este privita dintr-un anumit unghi , o astfel de ambigrama poate reprezenta un diavol , insa din alta perspectiva , poate infatisa un inger.Cei mai buni creatori de tatuaje pot realiza o iluzie optica , cu o grafica extrem de intriganta.

Ambigramele sunt foarte populare in lumea artistica , nu doar datorita simetriei lor unice , ci si aspectului lor misterios , ele putand fi regasite pe copertele albumelor muzicale sau cartilor.
Multi oameni prefera sa isi faca un tatuaj cu o ambigrama pe antebrat , un loc propice de vizualizare a efectului inselator al graficii.

Ambigramele se incadreaza in urmatoarele categorii :

-RotationaleUn model al carui cuvant se schimba atunci cand este rotit intr-un anumit unghi.De obicei , unghiul de rotatie este de 180 de grade , existand si variante cu un unghi de 90 sau 45 de grade.Cuvantul ambigramei poate fi acelasi in pozitia initiala si in cea finala , dar exista cazuri cand , in pozitia rotita, cuvantul devine un altul.Un exemplu simplu in acest sens este cel al abrevierii cuvantul down (jos , in limba engleza) , "dn" , care , atunci cand este rotita cu 180 de grade, devine "up" (sus , in limba engleza).

-OglindaUn model care poate fi citit atunci cand este reflectat intr-o oglinda .Ambigramele care formeaza cuvinte diferite atunci cand sunt privite intr-o oglinda sunt numite si "ambigrame ale usii de sticla" , intrucat pot fi intiparite pe o usa de sticla , putand fi citite diferit in functie de imprimarea lor pe partea de intrare sau de iesire a usii.

-Ambigrame duble
Ambigrame in care spatiile dintre literele unui cuvant formeaza un alt cuvant.

-Ambigrame in lant


Un model in care inceputul unui cuvant (sau a mai multe) este conectat cu sfarsitul acestuia (de exemplu, sub forma unei curbe inchise) , formandu-se astfel un lant care se repeta.De obicei , literele sunt suprapuse , insemnand ca un cuvant incepe din literele unui altuia.Adeseori , ambigramele in lant sunt sub forma unui cerc.

-Ambigrame cu umplerea spatiului dintre litereSimilare ambigramelor in lant , plasate insa intr-un plan bidimensional.

-Ambigrame fractaleO versiune a ambigramelor cu umplere a spatiului , in care literele unui cuvant reprezinta copii la scara redusa a cuvantului de baza.

-Ambigrame tridimensionaleUn model in care mai multe litere sau cuvinte diferite pot fi citite din diferite unghiuri de vizualizare.

-Ambigrame cu modificare perceptivaUn model nesimetric care poate fi citit ca doua cuvinte diferite , in functie de cum sunt interpretate curbele/formele unor litere.

-Ambigrame naturaleO ambigrama naturala este un cuvant care poseda una sau mai multe simetrii in scrierea normala/naturala , nefiind nevoie de o stilizare tipografica.De exemplu cuvintele englezesti "dollop" si "suns" raman neschimbate atunci cand sunt rotite cu 180 de grade.

-SimbiotogramaO ambigrama care , atunci cand este rotita cu 180 de grade , formeaza un cuvant diferit de cel initial (din pozitia initiala).

Exemple grafice pentru tatuaje cu ambigrame poti gasi dand click aici

-TATUAJUL ANARHIEI


Simbolul comun al anarhiei consta din litera "A" stilizata in interiorul literei "O".Cele doua litere semnifica : "Anarhia este ordinea".Ca simbol al unui tatuaj , semnul anarhiei a fost foarte popular in grupurile sociale aflate la marginea societatii sau neacceptate de societate , datorita convingerilor sau stilului lor de viata.Simbolul anarhiei a fost adoptat pe rand de catre miscarea "punk" , "cea "skin-head" , si de comunitatea gay.De asemenea a fost utilizat ca semn de protest impotriva globalizarii (globalizarea capitalista sau industriala , incalzirea globala , fiind adesea folosit de activistii ecologisti).

Anarhistii politici au pus intotdeuna accent pe drepturile individuale sau ale minoritatilor , impotriva tiraniei majoritatii.Simbolurile anarhiei au aparut in urma cu circa 150 de ani , fiind folosite ca forme de protest impotriva regimurilor politice opresive si a statelor care inglobasera pe nedrept alte tari.Unele simboluri anarhiste au fost asociate cu culoarea neagra , precum steaguri negre, cruci negre si pisici negre .Uneori anarhia este reprezentata prin simbolul unui pumn inclestat ridicat , sau prin simbolul piratilor constand dintr-un craniu si doua oase incrucisate.

Alte variante de tatuaje cu simbolul anarhiei : click aici si aici.

-TATUAJUL ANCOREI


Tatuajul ancorei face parte din galeria de tatuaje occidentale de peste doua secole , avand, totodata , origini stravechi , antice.Simbolul ancorei este preferat de catre persoane asociate cu o cariera in marina si este identificat cu marinarii de pe cuprinsul intregii lumi.Multi marinari tineri isi tatuau ancora pe corp cu ocazia primei traversari a Atlanticului.
Simbolul ancorei este adesea incorporat in alte elemente grafice , fiind amplasat in mod obisnuit intr-o pozitie centrala.Alte reprezentari grafice asociate cu ancorele sunt corabiile (cu panze) , sirenele , busolele.

In vremurile stravechi , ancora , asemeni pestilor , era un simbol legat de biserica crestina timpurie.Un tatuaj cu o ancora putea sugera o perioada de post asemanatoare unei corabii care isi gasea adapost intr-un port sigur , aparat de curentii si vanturile care o puteau face sa se rataceasca.

Imagini cu tatuaje cu ancore : click aici.

-TATUAJUL ANKH


Pentru egoptenii antici , simbolul crucii ankh reprezenta "Viata".Ankh este un fascinant hibrid alcatuit din doua simboluri universale , crucea si cercul.Designul crucii ankh sugereaza rasaritul soarelui , forma geometrica curba descriind soarele , latura orizontala a crucii reprezentand orizontul , iar cea verticala , traiectoria soarelui.

Intr-o alta interpretare , ankh este un simbol al zeitatilor celor doua sexe , Osiris si Isis , crucea reprezentand falusul si testiculele masculine, iar curba inchisa , panteculul feminin.Ingemanarea cercului si crucii semnifica , in acest caz, uniunea dintre pamant si cer.

Ankh a fost denumit si "centura lui Isis" , dar si "cureaua sandalei".
De asemeni, crucea ankh simbolizeaza apa utilizata in ritualurile de purificare.
Oglinzile din metal in forma de ankh semnificau ca viata si moartea se reflecta una in cealalta.
Crucea ankh era folosita adeseori drept amuleta de protectie magica.

Multi dintre zeii Egiptului antic au fost sculptati si pictati in morminte si temple , tinand crucea ankh impreuna cu un sceptru.O astfel de pictura o infatiseaza pe Isis purtand simbolul ankh in fata mumiei unui membru decedat al familiei regale.Se crede ca acesta postura sugera respiratia vietii eterne.

Atunci cand credintele egiptene au fost eclipsate in Orientul Mijlociu de catre cele crestine , ankh a fost adoptat de catre coptii egipteni drept unica lor "crux ansata" (crucea cu un brat).In acest fel , ankh a devenit simbolul crucifixului din biserica copta , reprezentand speranta intr-o viata viitoare si invierea .

In ultima vreme , ankh este cunoscuta sub numele de "cruce egipteana" si "cheie a vietii" , forma ei inspirand credinta ca ar putea deschide portile mortii.
Ankh este simbolul favorit al miscarilor spirituale neopagane , fiind considerat o reprezentarec a sigiliului sacru al lumii oculte.
Versiuni ale crucii ankh sunt motive ale tatuajelor foarte populare printre celebritati si sportivi profesionisti .
Intr-o conversie simbolica interesanta , modelul "crucii celtice" reuneste in mod asemanator simbolurile crucii si cercului.

Diferite grafici de tatuaje cu crucea ankh : click aici.

-TATUAJELE APEI


Tatuajele reprezentand apa sunt foarte populare si cu o origine straveche pe cuprinsul intregii lumi.
Incepand cu anticii , lumea a fost considerata ca fiind alcatuita din 4 elemente de baza : apa , focul , pamantul si aerul.Atat in occident , cat si in orient , exista diverse simboluri asociate celor 4 elemente , corespunzatoare unor emotii sau stari afective.

Cele 12 semne astrologice ale zodiacului sunt asociate cu influenta cate unui element primar , oamenii fiind adeseori descrisi ca fiind sub semnul apei , focului , pamantului sau aerului.

In China si Japonia , Koi si Carp sunt simboluri consacrate ale apei.In mitologia asiatica , dragonii reprezinta cele 4 elemente .Dragonii apei sunt stapani simbolici peste vreme si ape , fiind cele mai pasnice creaturi printre dragoni.Aproape fiecare izvor , rau sau fluviu isi avea propriul dragon protector.
Tatuajele asiatice infatiseaza adesea motivele apei si valurilor.
In tatuajele traditionale din Polinezia , valurile si apa reprezinta elemente grafice inzestrate cu un puternic potential.

In vest , intregul domeniu al tatuajelor nautice bazate pe viata marinarilor si navigatorilor include o gama larga de reprezentari ale apei.
Probabil cel mai evident simbolism al elementelor primare poate fi regasit in delimitarea intre feminin si masculin.Focul si aerul reprezinta in conceptia chinezeasca Yang , arhetipul masculin , starea activa si functia gandirii.Pamantul si apa reprezinta Yin , arhetipul feminin , starea pasiva si functia intuitiva.Focul si aerul au asocieri istorice cu cerul si o relatie cu binecunoscutul simbolism al Cerului Tata , in timp ce apa si pamantul au fost asociate cu simbolismul Mamei Pamant.

Apa este un element considerat a reprezenta principiul feminin , fiind vazut ca o forta puternica a schimbarii.Apa este asociata si cu principiul "umezelii" si miscarii circulatorii a sangelui si sevei in lumea animala , respectiv in cea vegetala.Totodata , apa este legata de apa pantecului din care iau nastere fiintele umane si de apa oceanelor , din care a evoluat viata umana.Apa are capacitatea de a sterge , dizolva , purifica si regenera , in opozitie cu principiul "uscaciunii" si a conditiei statice a vietii.

Imagini diverse cu tatuaje ale apei : click aici.

-TATUAJELE ARBORILOR


Arborii au o bogata istorie simbolica in multe culturi , de la pomii si florile de cires in Japonia , la copacii aflati in centrul miturilor creatiei ale celtilor si norvegienilor.In unele traditii africane si asiatice , miturile nasterii lumii povestesc despre oameni atarnand de ramurile arborilor , asemenea unor fructe care , odata coapte si culese, capata viata.
Buddha a ajuns la iluminare in decursul meditatiilor sale stand sub un copac Bodhi.

Arborii sunt simboluri expresive ale regenerarii si reintineririi , insemne plastice ale ciclului vietii , in care lunile aride de iarna lasa loc unei noi cresteri si dezvoltari , infloririi si fertilitatii primaverii.

In traditia norvegiana , Yggdrasil , Arborele Sacru , este un copac de frasin aflat in centrul universului , ramurile sale atarnand deasupra celor Noua Lumi , iar radacinile sale reprezentand un mod de transcedere din lumea oamenilor in cea a zeilor.Insusi Odin a stat atarnat de o creanga a lui Yggdrasil timp de 9 zile , pentru a muri si a ajunge in lumea mortilor , din care s-a reintors avand asupra lui Intelepciunea Mortii si Runele Magice.Conform mitului norvegian , dupa Ragnarok , sfarsitul lumii zeilor , Yggdrasil va supravietui iar fiintele umane care isi vor fi gasit adapost in ramurile lui vor cobori pe pamant pentru a incepe o noua lume.

In traditia creationista celtica , arborii sunt stramosii omenirii.Celtii credeau ca arborii sunt inzestrati cu spirite , fiind fiinte vii.
Copacii au fost simboluri ale intelepciunii stravechi care a adus omenirii alfabetul , calendarul si posibilitatea intrarii in lumea zeilor.
De asemeni , in credintele samanice druide , arborii au fost asociati cu lumea supranaturala.Copacii , entitati vii si cai de accedere in alte universuri , reprezentau o punte de legatura cu lumea spiritelor si strabunilor .

In arta celtica , ramurile si radacinile arborilor sunt reprezentate adesea ca fiind impletite , un simbol puternic al interconectarii vietii si lumilor constientului si subconstientului.

Designuri diferite ale tatuajelor cu arbori : click aici.

-TATUAJUL ARIPILOR


Grafica unui tatuaj reprezentand o aripa sau mai multe simbolizeaza zborul , si , intr-o perspectiva mai larga , evadarea din marginirea existentei pamantesti catre libertatea nelimitata a spiritului.

Aripile semnifica pacea , iubirea si conexiunea dintre pamant si cer (intre uman si divin) , fiind simboluri ale transcendentei si eliberarii.

Aripile sunt asociate unor creaturi precum dragonii , grifonii , caii inaripati , ingerii , zanele , dar si unor fiinte posedand o magie ascunsa , precum fluturii si albinele.

Ca tatuaje , aripile au o semnificatie spirituala , motivul ingerului, de exemplu , reprezentand un simbol al calauzirii si protectiei.
Pentru cei care viseaza sa se inalte catre cer , simbolul aripilor se poate materializa sub forma unei pasari.Ca model de tatuaj , aripile se pot converti in puterea reprezentarii unui vultur sau in delicatetea imaginii unui fluture.

Tatuajul aripii este , totodata , un semn a implinirii celor care “si-au castigat aripile” in urma trecerii cu succes prin diverse incercari si probe.Astfel de realizari stau la baza multor mituri din intreaga lume.
Din perspectiva alchimiei si magiei , aripile pot simboliza un stadiu de transformare prin care un individ capata acces la o noua stare sau dimensiune.

Simbolul aripilor permite combinarea intr-un tatuaj a diferite elemente , de la pamant si cer pana la vant si foc.
Aripile integrate cu simbolul “dragostei” reprezinta unul din motivele cele mai populare ale tatuajelor.Acest amalgam este deopotriva spiritual si eroic , cuprinzand asociatii mistice si religioase milenare.
In mistica Sufi , inima inaripata simbolizeaza sufletul care tanjeste a ajunge la ceruri.

Aripile transforma atractia gravitationala a pamantului intr-o atractie catre inaltele zone spirituale.

In heraldica , aripile semnifica valoarea si vitejia de cea mai inalta esenta (incununata cu moartea).Un inger cu trei perechi de aripi reprezinta demnitatea , gloria si onoarea.

In lumea antica , aripile simbolizau puterea si viteza.Multe statui stravechi infatiseaza un animal , precum un leu sau un cal , inzestrat cu aripi.De asemeni , zeii posedau uneori aripi simbolizand capacitatea lor de a zbura.Zeul grec Hermes avea aripi la glezne , asemeni zeitatii romane , Mercur.De-a lungul secolelor , multe dintre simbolurile antice ale aripilor au fost incorporate in culturile si religiile moderne.

Modele diverse de tatuaje cu aripi : click aici.

-TATUAJELE ARMELOR SI GLOANTELOR


Acest tip de tatuaje este inzestrat cu un simbolism letal , mortal, semnificand cel mai adesea puterea si violenta.

Freud , parintele psihanalizei , avea o alta idee despre arma , sintetizata de un faimos citat al lui Mae West “ Ai cumva o arma in buzunar , sau esti doar satisfacut ca ma intalnesti ?”
Asadar , Freud credea ca armele si diferitele unelte nu sunt altceva decat simboluri ale falusului.Analiza viselor continua sa considere arma ca un mijloc de exprimare inconstienta a unei sexualitati agresive.Asocierea cu sexualitatea este vadita in alegerea locului de pe corp ale unor tatuaje reprezentand arme ; astfel de tatuaje apar pe abdomen , fiind indreptate catre organele genitale , atat la barbati cat si la femei.Un alt tatuaj popular este cel a doua pistoale , cate unul pe fiecare sold.

O arma “fumeganda” poate fi un un tatuaj semnificand mandria sau forta posesorului.Teava armei poate fi infatisata ca aruncand foc sau o floare.A doua reprezentare , in care moartea este ingemanata cu viata , semnifica o declaratie ferma in favoarea pacii .

Un proaspat tatic si-a facut un tatuaj cu o arma din care tasneste un buchet de flori pentru a sarbatori nasterea fetitei sale.In conceptia lui , arma simboliza impulsul sau sexual , in timp ce florile semnificau “frumosul copil creat din acea forta aparent destructiva”.

Preferate mai ales de catre barbati , tatuajele reprezentand arme sunt folosite si de femei , ca o declaratie a libertatii si independentei lor , sau ca o semnalare a aspectului dur al personalitatii lor.

Ca emblema a puterei si sigurantei , tatuajul armei este utilizat ca un talisman de protectie.Aceasta este , de exemplu , semnificatia perechii de mici tatuaje sub brate , sub forma a doua pistoale , la care a apelat cantareata pop Rihanna .

Asemeni controversei legate de arme , tatuajele care le reprezinta au dat nastere la multe discutii.Multi cred ca o persoana trebuie sa ajunga la putere nu prin intermediul armelor , ci prin autocunoastere .

Tatuajele reprezentand gloante sunt corespunzatoare celor infatisand arme.Exista diferite modele : o centura cu gloante, gloante in plina viteza , gloante ca motive florale in jurul unui pistol.
In arta tatuajelor magice tailandeze (Sak-Yant) , se crede ca reproducerea cu cerneala pe corp a gloantelor are puterea de a opri gloantele reale.

Poze cu tatuaje cu arme : click aici , aici (Rihanna) si aici.

-TATUAJE AZTECE


In viata cotidiana a aztecilor , satisfacerea zeilor era o adevarata prioritate.Cea mai importanta divinitate era Huitzilopochtili , zeul soare , datatorul de viata si paznicul cerurilor.El era infatisat ca avand un aspect albastru , cu o bogata podoaba capilara alcatuita din pene de pasari colibri , echipat complet pentru lupta.

In zilele noastre , tatuajele acestui zeu-soare simbolizeaza credinta intr-o noua viata , ulterioara mortii.

Pumnalul aztec , folosit odinioara pentru extragerea inimii inca pulsande a unui om , ca sacrificiu adus zeului-soare , este un alt motiv “tribal” care a capatat o noua dimensiune in tatuajele latino moderne.

Zeu aztec al razboinicilor , Tezcatlipoca, a inspirat modele de tatuaj care au fost numite drept “cele mai decorative si mai intense tatuaje create vreodata”.

Un alt simbol central este sarpele cu pene , zeul Quetzalcoatl, respectat atat de azteci , cat si de mayasi.Ca divinitate a creativitatii, fertilitatii si vremii , si ca simbol al intelepciunii stravechi , Quetzalcoatl a devenit unul din tatuajele cele mai populare din lumea sud-americana.
Quetzalcoatl avea o asemenea importanta incat era implicat in aproape fiecare aspect al vietii de zi cu zi.
In limbajul Nahuatl , dar si in alte limbi din America de sud , numele “Quetzalcoatl” inseamna , literal , “pasarea-quetzal” sau sarpele cu pene sau “splendidul quetzal”.

Fotografii ale tatuajelor aztece : click aici , aici si aici.
Dictionarul tatuajelor (simboluri si semnificatii) , Litera A Dictionarul tatuajelor (simboluri si semnificatii) , Litera A Reviewed by Diana Popescu on iunie 08, 2009 Rating: 5

45 de comentarii:

  1. superi tari tatuajeleee;);):)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cei care se tatueaza au probleme de adaptare, de afirmare si de identitate. (ma refer la omul modern)

    RăspundețiȘtergere
  3. eu zic ca cei care se tatueaza nu neaparat ca o fac sa iasa in evidenta in fata prietenilor sincer o spun din propia experienta,multi prieteni de ai mei au ff multe tatuaje si se tatueza din placere ca si mine:)):)):)):))

    RăspundețiȘtergere
  4. tatuajele sunt ceva personal si o placere pt cei ca mine nu ca sa te dai mare:)

    RăspundețiȘtergere
  5. multi isi fac un tatuaj doar ca sa poata spuna am tatuaj....sau il fac pt ca prieteni sau cunoscuti au sau a vazut un tatuaj dragut la cineva.. parerea mea este ca cine isi va face un tatuaj din astfel de motive ii va parera rau mai tarziu..daca vrei tu tatuaj fac pt un motiv pt ca simbolizeaza ceva sau il maci in memoria cuiva..sau pt un moment important din viata ta... cred ca in situati de genul asta nu iti fa parea rau... dar daca iti faci la 18-19 ani un tatuaj cu fluture ca e dragut spre exemplu nu cred ca la 38 de ani iti va mai placea sincer..... fati tatuaj daca ai un motiv si ceva de spus prin acel tatuaj....

    RăspundețiȘtergere
  6. multi fac tatuaje fara a l-e sti simbolurile

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si multi scriu comentarii aiurea pe blog-uri, fara a avea cunostinte gramaticale de baza. sustin tatuajul!

      Ștergere
    2. Asta e groaznic,intr adevar!Comenteaza aici oricine,este ok dar cand vezi greseli gramaticale fundamentale....iti vine sa.....versi!

      Ștergere
    3. Iar tu ,nu stii gramatica elementara..

      Ștergere
  7. intradevar daca iti faci un tatuaj trebuie sa sti si ce semnifica acel tatuaj ...poti sa iti faci un tatuaj care are legatura cu ceva satanist si tu sa fi un crestin in toata regula sigur iti va parea rau asa ca e mult mai bine sa ne informam inainte sa facem ceva ca mai tarziu sa nu regretam:))... si sa nu facem nimic doar de dragu de a face si pentru ca simtim asta;)

    RăspundețiȘtergere
  8. dar literele chineze?ele nu au semnifikatie...de ce unii le prefera in multe cazuri?

    RăspundețiȘtergere
  9. intradevar unii prefera literele chinezesti..... 1. pentru ca nu intelege nimeni ce au ei scris 2. li se pare mai ok sa stie doar ei ce semnifica tatuaju 3.multi spun ca e mai interesant sa ai un tatuaj cu litere chinezesti 4. si cele mai rare cazuri sunt iubitorii de cultura chineza si atunci prefera aceste litere

    RăspundețiȘtergere
  10. vreau sa stiu ce inseamna o lacrima

    RăspundețiȘtergere
  11. eu cred k cei care isi fac tatuaje nu au probleme de adaptare sau integrare...o fac pt k asa simt asa isi tin anumite amintiri mai vii...iar cei care isi fac tatuaje in chineza sau alte limbi (persana: eu)....o fak pt k amintirea resp o tine doar pt el...fiecare are dreptu la un secret.....

    RăspundețiȘtergere
  12. parerea mea despre tatuaje este una si buna poate acuma la uni li se pare mai interesant ca au tatuaje dar mai tarziu sigut le va parea rau imaginativa cum arata un om plin cu tatuaje la 60 70 de ani ???
    sfatul meu este ca e de ajuns 1 care sa semnifice ceva important in viata ta
    ca de exemplu prima iubire adevarata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pot sa iti raspund eu..vorbesc de mine ..TE MAI INTERESEAZA CUM ARATI LA 70 DE ANI ? cand o sa mirosi a naftalina si o sa ai numai haine lungi pe tine sa nu ti se vada pielea aia urata? TINERETEA CONTEAZA..TINERETEA E DE AUR.

      Ștergere
    2. Pot sa iti raspund eu..vorbesc de mine ..TE MAI INTERESEAZA CUM ARATI LA 70 DE ANI ? cand o sa mirosi a naftalina si o sa ai numai haine lungi pe tine sa nu ti se vada pielea aia urata? TINERETEA CONTEAZA..TINERETEA E DE AUR.

      Ștergere
    3. Ai mare dreptate! corpul la batranete este acoperit si nu m-ai conteaza dc ai un tatuaj sau doua

      Ștergere
  13. uite nu neaparat prima iubire.......si eu am un tatauaj si am o inimioara cu o pamblik si pe pamblik sun scrise 4 litere adik acolo sunt familia mea......mi-am faqt asta pt k stiu k nu am sa regret pt k sunt pers la kre tin si ii iubesc
    nu e ceva cu kre sa te lauzi k ai un tatuaj pt k pana l urma ffff multi au dar uni isi fac fel si fel de prosti dar na asa vor ei nu ma deranjeaza pe mn;)...


    oricum mie imi plac fff mult tatuajele nu am nimic impotriva lor sunt frumoase

    RăspundețiȘtergere
  14. si eu am 2 tatuaje unul mare de pe coaste pana mai jos de coapse si unul pe ceafa si sunt albe cameleon si se vad doar la lumina,le-am facut pt ca asa am simtit nu din frustrare
    e adevarat ca nu le-am facut in romania nici parintii mei nu erau deacord cu tatuajele dar cand le-au vazut au spus ca sunt opere de arta nu zgarieturi colorate pe corp

    RăspundețiȘtergere
  15. ce tatuaj pot sami fac si io sa semnifice razbunarea inafara de aligator

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu personal,am 2 de moment..iar amandoua au semnificatie.Am 34 ani..si nu am pareri de rau ptr tatuajele facute.Important e locul,semnificatia si reprezentarea lui.Inainte de a te decide sa-ti faci un tatuaj,sau 2-3,n,trebuie sa te gandesti fffffffff bine la alegerea facuta.Cum spuneam,ptr mine amandoua au semnificatie,amandoua inca imi plac,iar acum imi aleg un a3-lea,Asta nu ma face nici retardata,nici inculta,nici o persoana cu probleme,nici nu imi influenteaza personalitatea.Sfatul meu e ca fiecare sa faca ce vrea..nu ce spune lumea,ptr ca o viata avem.Have fun !

    RăspundețiȘtergere
  17. un tatuaj e ca o stmpila devii o persoana insemnata mazgalita iar in timp ai sa regreti.

    RăspundețiȘtergere
  18. parerea mea e ca tatuajul e o forma de exprimare. dar asta nu inseamna ca trebuie sa fi frustrat sau sa ai vreo problema la cap. eu am doua tatuaje si acum il caut pe al treilea. mi se potrivesc ,semnifica ceva pt mine,deci nu le-am facut doar sa fiu in trend. partea mai noasoala e ca ,la noi,inca sunt destul de incuiati oamenii si daca ai un tatuaj,neaparat esti ,stiu eu...de cartier. dar nu e de mirare ca asa zic oamenii simplii ,daca si geniala Monica Tatoiu s-a exprimat ca cei ce isi fac tatuaje ,au o problema sau sunt inadaptati :-)

    RăspundețiȘtergere
  19. De acord cu tine...Prejudecata nu ocoleste nici aceste vedetute cu aere de psihanalisti

    RăspundețiȘtergere
  20. tatuajele nu sunt doar semnificatii sau prebleme de adaptare , tatuajul e o arta doar ca la noi in ROMANIA oamenii sunt prea incuiati sa inteleaga chestia asta . Totul e OK fiecare are dreptatea lui sunt si unii care isi fac tatoo din cauza problemelor de adaptare sau a problemelorcu capu da mult fac asta pt semnificatie sau simbolism .... asa ca nu va mai dati cu parerea anume si nu vreau sa auzd "aaaaa uitel si peasta comenteaza el ca sa se afle in treaba" , dupa ce o sa aveti peste 400 de clieti tatuati atunci sa vorbiti ..... Respect

    RăspundețiȘtergere
  21. Aici ai dreptate .....tatoo nu inseamna moda,trend trebuie sa semnifice ceva...eu nu inteleg ce va plac voua tatoo asa la misto faceti tatoo sa va reprezinte si mai tarziu sa nu regretati ca v-ati facut un tatoo si nu semnifica nik si te-ai saturat de el :D

    RăspundețiȘtergere
  22. multi au tatuaje si daca ii intrebi ce reprezinta pt ei habar nu au le au doar ca sa se dea mari k au .

    RăspundețiȘtergere
  23. pt cei care o tin una si buna,de parca s'ar fi nascut in alta epoca : la 60-70 ani o sa ma uit la tatuajele mele si o sa imi aduc aminte de cele mai bune momente din viata mea,de faptul ca indiferent de varsta raman tanar! nu va mai luati dupa clisee oameni buni ;)

    RăspundețiȘtergere
  24. spunetimi va rog ce semnificatie are papadiea???????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    1. Pt mine papadia este o floare libera, salbatica si nu o poti cumpara

      Ștergere
  25. bar code plissss ce semnifica

    RăspundețiȘtergere
  26. Gasesti acest lucru in al meu distionar despre tatuaje, la liitera C (cod bare)

    RăspundețiȘtergere
  27. "vreau sa stiu ce inseamna o lacrima"

    De regula, lacrimile pe obraz sunt asociate cu numarule de crime pe care le ai la activ, sau numarul de persoane importante in viata ta pe care le`ai pierdut..! :)

    RăspundețiȘtergere
  28. Semnificatia tatuajelor cu lacrimi o gasesti pe diane.ro la semnificaria tatuajelor cu litera L, cauta!

    RăspundețiȘtergere
  29. Am 18 ani si vreau sa imi fac un tatto pe piept ceva gen : Nihil sine Deo Nihil sine amor. (Nimic fara Dumnezeu Nimic fara dragoste) si 2 palme unite. Pe mine 1 ma simbolizeaza iubesc multa lumea si mai ales pe D-zeu ,si tocmai deasta vreau sa imi scriu asta mainile unite reprezinte credinta mea,vorbele adevarul..si nu stiu ce sa zic.. nu vreau ca maine sa ma caiesc de acest tatuaj :) sfaturi va rog ?

    RăspundețiȘtergere
  30. Daca tot esti credincios,citeste biblia si te vei convinge singur daca conform principiilor credintei este bine !

    RăspundețiȘtergere
  31. bai fratilor atatea comentarii pe aici ca ii bine , ca nu ii bine sa ai tatuaje, ca la batranete , ca la tinerete ..... fratilor cu ii place isi face si gata . Nu mi se pare ok sa intru aici sa caut ceva despre tatuaje si sa gasesc unii oameni care nu au ce face decat sa explice ei de ce sa nu isi faca omu tatuaj.....frate ideea ii ca , daca vreau sa imi fac tatuaj , imi fac si gata. si nu inteleg ce cauta oamenii astia ( hate-rii) pe acest site daca is impotriva lor....in fine ideea ii ca ai o viata si ar trebuii sa o traiesti cum vrei tu nu cum cred altii...

    RăspundețiȘtergere
  32. Ultimul comm e cel mai adevarat;)...in biblie nu scrie nimic de genul,nu incalca nici un principiu,tatuajele au fost de cand lumea si vor fi pana la sfarsitul ei...traiti-va viata la maxim in orice mod credeti de cuviinta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gresit!La maxim cum credem????De asta exista,atata cruzime,ura,dezbinare,homosexualitate,etc.pt.ca se traieste la maxim,fara nici o morala,bun simt,norme,nimic.E bine asa?La maxim cum cred unii,poate fi destrabalare totala,crima si orice altceva.Suntem creati de cineva si avem creer sa judecam,nu putem doar de dragul placerilor sa facem tot ce dorim(pt.ca asa simtim).Ratiunea trebuie sa sprijine decizia.

      Ștergere
  33. Si tatuajele, sunt gresite!Se fac diferite semne satanice sau incriptii pe piele,uneori nici nu stiu ce inseamna,le fac pt.ca arata...interesant.Corpul lasat de d ZEU,care este de fapt templu LUI,il profanam cu semne si insemne.Dar nu poti spune asta,uni anonim,de mai sus care zice;Faceti ce credeti,cum credeti,la maxim!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  34. Citeam comentarii, de genul:corpul e un templu sau cum o sa arati la 50-60 de ani cu tatuaje. Pai daca este un templu, de ce sa nu ii decorezi peretii?? Sau la 50-60 de ani, ce naiba mai arata bine atunci, cu gravitatia care luc reaza asupra ta? Vrei tatuaj? Fa-ti! Nu vrei? Nu judeca pe ala care vrea. Eu am 38 de ani si inca imi fac tatuaje. Aaa, si sunt femeie. Si tot imi plac, si sa vad la altii si sa imi fac!! So, haters, back off! :))

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.