Talismanul AGLA

Cuvantul AGLA era folosit de rabini in practica cabalistica de exorcizare a spiritelor rele.El este compus din initialele expresiei ebraice "Athah gobon leolam, Adonai " , insemnand "Tu , Dumnezeule , esti atotputernic in veci". (primele patru cuvinte din cea de-a doua binecuvantare a lui Shemoneh Esreh).

Conform "Cartii triunghiulare" a contelui de Saint Germain , numele Domnului sub forma Agla a avut darul de a-l salva pe Lot si pe familia lui de focul devastator din Sodoma si Gomora.

Intr-o varianta de explicitare a semnificatiei sacre a formulei AGLA , se spune ca cel dintai si cel din urma A inpreuna cu litera G reprezinta trinitatea in unitate , litera L semnificand finalizarea muncii titanice intru Creatie a Domnului.
Unii cabalisti identifica cuvantul AGLA cu numele celei de-a treizecisicincea printese angelice din Torah.

Una din cele mai populare expresii inzestrate cu o putere magica , acronimul cabalistic AGLA a fost prezent in descantecele crestine medievale din toata Europa occidentala .Abrevierea AGLA a fost descoperita in peste 30 de inscriptii runice , fiind uneori scrisa cu o punctuatie cruciforma.In ciuda semnificatiei ei , "AGLA" a fost pretuita mai ales ca o formula magica.

Totodata , aceasta abreviere apare adesea in rugaciuni sau formulari ale afirmatiei precum "amin".Pe clopotul bisericii din Saleby ,Norvegia , datand din anul 1228 , apare urmatoarea inscriptie referitoare la cel care a l-a donat (Dyonisus) : "Atunci cand am fost facut era anul una mie doua sutedoua zeci si opt de la nasterea Domnului.AGLA. Slava Mariei cea plina de gratia divina.Binecuvantat fie Dyonisus".

AGLA a fost folosita si sub forma de anagrama . Pe un inel scandinav Revninge apar gravate expresiile : "AGLA GALA LAGA".Aceeasi inscriptie a fost descoperita si pe o amuleta straveche din Tarnborg , Danemarca.

Formula AGLA a fost acompaniata de alte cuvinte magice precum sator arepo , fai fao fau , khorda inkhorda , sau invocata alaturi de nume de sfinti si arhangheli.


Articole din acelasi domeniu :

Simboluri si amulete antice egiptene

Talismanul lui Solomon

Talismanul lui Jupiter
Talismanul AGLA Talismanul AGLA Reviewed by Diana Popescu on iunie 17, 2009 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.