Legenda hortensiei


Forma globulara a florii de hortensie i-a adus nenumarati admiratori.Intr-o legenda japoneza se povesteste despre un imparat care a trimis un buchet de hortensii , ca o forma de scuza , familiei fetei pe care o iubea ; aceasta a fost , de altfel , singura ocazie consemnata in care respectivul imparat si-a cerut scuze.

Numele stiintific al hortensiei , hydrangea , provine din cuvintele grecesti "hydro" , insemnand "apa" , si "angos" , adica vas sau ulcior.Traducerea libera a acsetei denumiri grecesti ar putea fi "butoias cu apa " , referire la lacomia hortensiei fata de apa.

Hortensia este un cuvant de origina latina , avand semnificatia de "gradina".

Descoperita pentru intaia oara in Japonia , hortensia este intalnita adesea in America de Nord , continent in care au fost scoase la iveala fosile ale acestei flori vechi de peste 70 milioane de ani.

Dintr-o perspectiva pozitiva , hortensia reprezinta dragostea , recunostiinta si sinceritatea in iubire ; in plan negativ , ea denota instabilitatea , dar si vanitatea sau laudarosenia (datorita , poate , bogatiei petalelor ei , si formei pline , sferice a florii).

In China , conform traditiei Feng Shui , hortensia este asociata cu iluminarea .Se spune ca cineva care observa sau contempla indelung aceasta floare , isi poate pierde sinele in frumusetea abundenta a petalelor ei , pierzandu-se astfel in propriile sale ganduri , lucru ce duce catre o gandire inalta si , in cele din urma , catre iluminare.

Hortensia este floarea care se daruieste cu prilejul celei de-a patra aniversari a casatoriei.

NA : Sorry.Spre deosebire de florile din articolele de mai jos , nu am gasit mai multe referinte semnificative despre floarea de hortensie.

Cateva din articolele din acest blog inscrise in ciclul LEGENDELE FLORILOR :

Legenda magnoliei

Legendele anemonei

Legenda narcisei
Legenda hortensiei Legenda hortensiei Reviewed by Diana Popescu on iunie 16, 2009 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.