20 octombrie: Ziua Internațională a Chef-ilor

 Celebrată anual pe 20 octombrie, Ziua Internațională a Chef-ilor se focalizează pe importanța gătitului și educația despre o alimentație sănătoasă, transmiterea de către chefi a conștiințelor și abilităților lor următoarelor generații de maeștri bucățări. 


Notă: Fac în acest articol un rabat de la intenția mea de a scrie cât mai corect românește (și le cer scuze pentru asta cititorilor mei) întrucât substantivul "chef", cu semnificația de aici, nu apare deocamdată în DEX, în pofida folosirii sale intense pe media! Conform DEX: "CHEF, chefuri, s. n. 1. Petrecere zgomotoasă cu mâncare, băutură (și cântec). 2. Stare de (ușoară) beție și de bună dispoziție a omului care a băut. 3. Bună dispoziție, voie bună, veselie; toane bune. 4. Voie, poftă, dorință. ♦ Dorință ciudată, neașteptată; capriciu, toană. 5. (Înv.) Tabiet."


Pe lângă supravegherea, supervizarea operațiunilor zilnice asociate cu mâncarea din restaurante (incluzând activitatea personalului, echipamentele și instrumentele din bucătărie, ingredientele și modul de pregătire a hranei, etc.), chefii se ocupă adeseori și de selectarea furnizorilor de alimente și strategiile de promovare ale restaurantelor lor.         

                               

20 octombrie: Ziua Internațională a Chef-ilor


Spre deosebire de bucătari, au un cumul de responsabilități manageriale și își folosesc creativitatea și cultura culinară pentru a crea și a prepara noi rețete, combinații ingenioase și delicioase de alimente.


Ziua Internațională a Chef-ilor este sărbătorită, desigur, de chefi din toată lumea. În ultimii ani, aproape 5.000 de chefi și-au dedicat voluntar timpul și energia în această zi pentru peste 37.000 de copii din 55 de țări. 


Cu prilejul acestui eveniment au loc competiții culinare, prezentări educaționale și schimburi de experiență între chefi.


Cu ocazia Zilei Internaționale a Chef-ilor poți învăța un copil să gătească distractiv o mâncare sănătoasă, să găzduiești un concurs de gătit la care să participe prieteni și membri ai familiei, să te hotărăști să iei lecții de gătit (inclusiv online) sau să iei masa la restaurantul tău favorit și să să-i mulțumești apoi pentru prestația sa chefului de acolo!


19 octombrie: Ziua "Evaluează-ți Viața"

20 octombrie: Ziua Internațională a Chef-ilor 20 octombrie: Ziua Internațională a Chef-ilor Reviewed by Diana Popescu on octombrie 19, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.