Ciudatele ritualuri ale iubirii

In ciuda problemelor materiale de fiecare zi , pamantul continua sa fie o planeta a iubirii .Fie ca este vorba de superstitii stranii legate de iubire , de metode traditionale de a face curte sau de ciudate ceremonialuri de declarare a dragostei , afectiunea dintre doi oameni isi gaseste mereu noi si inedite mijloace de a se manifesta.

Podurile lacatelor



In Keila Joa , Estonia , un loc incantator improspatat de apele unei cascade , pot fi vazute doua poduri cu o forma stranie.Ele sunt acoperite cu totul de lacate de diferite forme si marimi .La o examinare mai atenta , poti descoperi ca fiecare lacat este incrustat cu doua nume si o data.
Conform traditiei locale , tinerii proaspat casatoriti isi inscriu numele si data nuntii lor pe un lacat si arunca cheia in rau.Acest ritual simbolizeaza legatura lor indestructibila , uniunea dintre un barbat si o femeie care nu mai poate fi desfacuta in nici un fel.

Lingurile dragostei



Pentru orice tata al unei fete , este extrem de important sa se asigure ca viitorul ginere va fi capabil sa isi intretina familia.Si , cum poate un aspirant la mana unei fete sa dovedeasca mai bine acest lucru decat aratandu-si priceperea in sculptarea unei linguri de lemn ? Cel putin in Wales , aceasta era logica cererii in casatorie , un traditional obicei welsh caruia i se datoreaza aparitia "lingurilor iubirii".
Curtezanul daruia lingura sculptata alesei lui , ca un simbol al indemanarii si al devotamentului sau.Daca fata accepta lingura , cei doi erau considerati ca si logoditi.

Fantana Trevi



O constructie de un baroc ostentativ , unul din principalele puncte de atractie turistica din Roma , Italia , fantana Trevi este cunoscuta mai ales datorita superstitiilor care o invaluiesc.
Se spune ca daca arunci o moneda in apele fantanii , cu siguranta te vei intoarce in Roma.In alte variante ale legendei , doua monede aruncate garanteaza o casatorie , iar trei banuti , certitudinea absoluta a divortului.Dupa unii , casatoria este asigurata de aruncarea a trei monede cu mana dreapta , peste umarul stang.

Bazinul cu crocodili Kachikally




Conform folclorului local din Gambia , Africa de Vest , apele transparente , verzui , din acest bazin au darul de a aduce fertilitatea.Se spune ca oamenii care se imbaiaza in aceste ape au sanse mai mari de a concepe copii .Exista , totusi , o problema . Bazinul este locuit de sute de mari crocodili de Nil ! Un lucru uimitor , se pare ca uriasele reptile nu atacat niciodata oamenii , fapt pus , de asemenea , pe seama vrajii magice cu care sunt inzestrate aceste ape.

Trifoiul cu 4 foi

Trifoiul cu patru foi , un simbol si un talisman norocos traditional , este , de asemenea , o componenta a unui ritual de dragoste.In unele parti din Irlanda , se crede ca daca o femeie mananca un trifoi cu patru foi in timp ce se gandeste la un anumit barbat , acesta , in cele din urma , ii va apartine ei.

Hounen Matsuri



In Japonia are loc anual un festival in cadrul caruia este purtat pe strazi, in mijlocul florilor si ciocolatei , un falus lung de aproape patru metri.Hounen Matsuri este un rit stravechi al fertilitatii , pe parcursul caruia un grup de barbati avand varsta de 42 de ani ( 42 de ani este considerata o varsta nenorocoasa in Japonia) transporta o reprezentare falica supradimensionata catre un altar.Barbatii sunt urmati de un grup de femei purtand versiuni mai mici ale falusului.Conform traditiei , oamenii din multime care reusesc sa atinga falusurile atrag norocul de partea lor.

Articole din acelasi domeniu :

Ciclurile vietii la musulmani

Simboluri si traditii de nunta in Anglia

Superstitii germane despre nunta si casatorie
Ciudatele ritualuri ale iubirii Ciudatele ritualuri ale iubirii Reviewed by Diana Popescu on iulie 07, 2009 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.