Superstitii germane despre nunta si casatorie

O femeie nemaritata care isi doreste un sot trebuie ca , in noaptea de dinaintea Sfantului Andrei , sa se dezbrace in pielea goala si sa pronunte cu voce tare , de mai multe ori , numele sfantului ; in felul acesta , ea va visa in acea noapte pe barbatul care ii este sortit.

Daca o fata vrea sa afle in vis culoarea parului alesului ei , trebuie ca , in noptea din ajunul Craciunului , sa iasa pe usa mergand cu spatele , tinanandu-se de par.

Pentru a afla daca se va marita in anul urmator , o virgina trebuie sa ciocaneasca in cotetul gainilor.Daca un cocos isi va face auzita vocea , ea se va marita ; daca aude , insa , cotcodacitul unei gaini , nu se va casatori in anul ce vine.

Pentru a desoperi daca alesul ei va fi sincer sau mincinos , o fata trebuie sa scoata o bucata de lemn dintr-o stiva de vreascuri pentru foc ; daca lemnul este drept , iubitul ii va fi onest , daca lemnul este stramb , el va fi inselator.

Daca mirele leaga siretul pantofului stang al miresei , el va fi cel care va conduce in casnicie.

Fetele trebuie sa asculte cu atentie din ce directie latra cainii in ajunul Sfantului Andrei.Din directia din care se aude latratul , de acolo le va veni sortitul.

La sfarsitul petrecerii de nunta , mirele si mireasa trebuie sa se aseze pe patul nuptial , imbracati complet cu exceptia pantofilor si ciorapilor .Una din domnisoarele de onoare ia un ciorap al mirelui , se aseaza jos cu spatele rezemat de pat si il arunca , cu mana stanga peste umarul drept , incercand sa tinteasca fata mirelui.Apoi , toate domnisoarele de onoare sa incearca acelasi lucru.Cea care reuseste sa arunce ciorapul in capul ciorapul mirelui se va marita in curand.Dupa aceea , cavalerii de onoare incearca sa tinteasca fata miresei , in acelasi fel , folosind unul din ciorapii acesteia.

Daca un strain se uita in holul casei intr-o dimineata de luni , inseamna ca barbatul isi va bate sotia.

Daca unei femei sau unei fete ii cade jartiera pe strada , este un semn ca sotul sau iubitul ei i-a fost necredincios.

Atunci cand o femeie are mancarimi pe ceafa sau gat , va trece in curand la baptism ; daca o mananca insa capul , inseamna ca va fi batuta.

Daca un caine se strecoara printre picioarele unei femei , barbatul ei o va bate.

Atata timp cat mancarea va continua sa fiarba pe masa , bucatareasa va fi batuta de sotul ei.


Articole din aceeasi categorie :

Magia neagra.Farmece de dragoste

Aforisme , citate , maxime despre casatorie
Superstitii germane despre nunta si casatorie Superstitii germane despre nunta si casatorie Reviewed by Diana Popescu on aprilie 30, 2009 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Cam multe superstitii legate de bataie, credeam ca numai romanii isi bat nevestele...

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.