Culoarea rosie mareste atractivitatea femeii

La multe primate, culoarea rosie mareste atractia masculilor fata de femele.Se pare ca acelasi lucru se intampla si in cazul oamenilor : rosul ii face pe barbati sa considere (la nivelul subconstientului) femeile mult mai atractive.

Intr-un experiment intitulat " Rosul romantic : culoarea rosie mareste atractia barbatilor fata de femei" , publicat in Jurnalul de psihologie sociala si psihologie a personalitatii ( Journal of Personality and Social Psychology) , cercetatorii Andrew J. Elliot si Daniela Niesta au executat 5 studii de evaluare a efectului culorilor asupra perceptiei femeilor de catre barbati.Practic , mai multi barbati au privit fotografia tip bust (gen pasaport) a unei aceleiasi femei , cu un fundal de diferite culori.Ei au trebuit sa compare seturi a cate doua astfel de fotografii , una din ele cu fundalul de culoare rosie , cealalta , avand o alta culoare ( alb , gri , verde si albastru).Apoi , participantii la studiu au evaluat punctual sentimentele evocate de fiecare poza ( atractivitate , atractie sexuala , si altele).

In toate cele 5 studii , barbatii au apreciat intr-un mod mult mai pozitiv fotografia in care femeia aparea pe un fundal rosu.In cazul femeilor , dintr-o perspectiva similara , nu exista o diferenta de apreciere a unei alte persoane in functie de culoarea care o inconjoara.

Care pot fi aplicatiile practice ale acestui experiment ? Daca esti o femeie care are o intalnire cu un barbat (intr-un restaurant , sa zicem) , il poti intampina alegandu-ti ca fundal un perete sau o perdea de culoare rosie.Daca stai bine sa te gandesti , exista destule baruri , restaurante , sau cluburi in care poate fi intalnita culoarea rosie . De asemenea , ca femeie , iti poti pune la punct un mic colt rosu in una din camerele locuintei tale ; poti folosi o draperie rosie sau poti varui un perete in rosu.
Totodata , din perspectiva ta de femeie , poti reevalua implicatia pe care "rosul romantic " o poate da locului tau de munca.Daca biroul iti abunda in culoarea rosie , se poate intampla sa transmiti , fara sa vrei , un semnal eronat colaboratorilor tai barbati.

Articole din acelasi domeniu , din Blogul Dianei:

Simbolurile si semnificatiile culorilor

Semnificatia culorii unghiilor

Rochia rosie de mireasa
Culoarea rosie mareste atractivitatea femeii Culoarea rosie mareste atractivitatea femeii Reviewed by Diana Popescu on august 02, 2009 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.