Cine isi cauta iubirea pe internet ?

V-ati intrebat , vreodata, ce fel de oameni apeleaza la serviciile site-urilor matrimoniale sau de intalniri , precum ....(stiti voi care sunt alea)."Pai , aproape oricine nu are un partener " , ar putea raspunde , dintr-o suflare , unii dintre voi ..."Nu , nu ! Doar cei care nu au incredere in ei sau incearca sa dea peste un partener / o partenera de ocazie " , ar replica altii , cu avant revolutionar.Ei bine , lasand de o parte exceptiile , sunt destul de multe persoane care acceseaza internetul din impulsul sincer de a intalni un partener potrivit sau chiar iubit.Sunt ele, oare, pe calea cea buna ?

In urma unor studii recente in Marea Britanie , s-a constatat ca , intre cei care folosesc serviciile de intalniri pe internet , oamenii sociabili detin o cota destul de importanta.Nu v-ati asteptat la asta , nu-i asa ? Pentru ca , de obicei, se presupune ca persoanele care apeleaza la astfel de site-uri sunt singuratice sau au probleme de socializare.

"Dating-ul" pe internet nu este , insa , numai optiunea oamenilor sociabili.Daca ai o mare stima de sine si crezi ca o relatie romantica poate reprezenta un aspect important al vietii tale , este foarte probabil sa dai "search" pe Google , cu cuvantul cheie "matrimoniale".Daca nu te pretuiesti prea mult in proprii tai ochi dar consideri ca o relatie de iubire nu-i o mare scofala , poti fi, de asemeni, tentat sa vezi pe cine ai putea agata prin internet.

Ce fel de oameni nu dau nici o para chioara pe site-urile de dating sau matrimoniale ? Cei care nu se privesc prea mult in oglinda ( spunandu-si ca n-au ce sa vada ) , si nici nu tanjesc sa aiba de a face cu sagetile de jucarie ale lui Cupidon.

Psihologii explica aceste tendinte in felul urmator...

Daca cineva considera sau simte ca o noua achizitie "romantica" ii poate stimula autopretuirea , atunci va incerca sa adauge noi nume la "insectarul" sau de cuceriri.In contextul intalnirilor pe internet , o astfel de persoana , spre deosebire de cineva cu o impresie proasta despre sine , va butona cu o sporita febrilitate in cautarea online a unui nou partener.Contactul cu o multitudine de oameni anonimi il va face sa se umfle in pene si sa se lase invaluit de dulcele si ametitorul vin al autoaprecierii.

Celor care nu dau multi bani pe imaginea lor li se poate urca stressul la cap numai la gandul afisarii sau promovarii lor pe internet ; considerandu-se un fel de experimente nereusite ale naturii , ei nu tin neaparat sa isi vada imaginea la cheremul unei multimi de oameni necunoscuti. Pentru a se pune la adapost de astfel de emotii negative , ei adopta strategii de evitare si distantare fata de serviciile online de matrimoniale sau fata de posibilitatea intalnirii "tete-a-tete" cu o alta persoana de pe internet.

Oamenii care isi spun la culcare rugaciunile in fata icoanei fotografiei lor cred ca nu au nimic de pierdut in vanatoarea de "capete" pe internet.Oamenii mai putin increzatori in ei , care nu au o oglinda nici macar in baie , nu isi doresc sa se oglindeasca nici in ceilalti , asa ca isi spun : " Mda, ar fi ceva sa am un partener.Dar, la naiba , ma simt destul de bine cu mine insumi !"

Unii pretind ca , in spatele site-urilor matrimoniale sau de intalniri este ascunsa o adevarata stiinta , care le permite oamenilor sa faca cea mai buna alegere a unui partener.Imi place SF-ul , dar permiteti-mi sa raman in domeniul realului.Nu vad nici un fel de sanse ca , prin datele oferite de bagatorii de seama din astfel de site-uri , sa poti ajunge cu adevarat la scanteia magica a contactului dintre doua suflete pereche.

Copyright © diane.ro

In aceeasi categorie de articole din blogul Dianei:

Top 10 minciuni online pe site-urile sociale

Goana dupa adrese Messenger

Dictionar de abrevieri pe chat (internet)
Cine isi cauta iubirea pe internet ? Cine isi cauta iubirea pe internet ? Reviewed by Diana Popescu on septembrie 04, 2009 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.