Compunere de toamna electorala

Toamna asta se numara bobocii si voturile la prezidentiale.Strugurii, alesi bob cu bob , boc cu boc , iau calea fatidica a zdrobitoarelor si teascurilor.Mustul dulceag ademeneste roiuri de muste pofticioase.Bazaitul lor sarguincios si patimas aduce a vagi si serbede promisiuni electorale.Sacaiti de simfonia disonanta , gospodarii isi agita furibund mainile , in tentative zadarnice de alungare a nesuferitele zburatoare.

Cu mintile invalmasite de tulburel , babele se ciorovaiesc pe ulita , infierbantate de enigmele telenovelelor de diseara.Miguel , Fernanda si Marigold nu au cum sa le dezamageasca gustul pentru mister si aventura.Alegerile , pe de alta parte , nu mai au sare si piper , atata vreme cat stii inainte cine va fi castigatorul.Constiinta civica , revolutionara a mamaicilor , inalta altadat cat clopotnita din cimitir , scurma acum , printre oratanii, colbul din ograda.Maturitatea politica, adusa de spate si sprijinita intr-un baston , le-a potolit pofta de wrestling electoral.Din poza atarnata pe perete , langa icoana , tatucul le face cu ochiul ,marinareste.

Frunzele , buletine de vot multicolore , si-au inceput zborul planat catre pamant , asteptand cuminti , ca mieii la taiere, sosirea gunoierului.Acesta le va aduna sastistit , fara a mai catadixi sa le contabilizeze.Copacii isi voteaza linistit schimbarea , asa cum o fac in fiecare toamna.

Pasarile calatoare trec fraudulos frontiera , dupa un sejur de o vara .Ministerul turismului nu are cum sa le treaca la capitolul "realizari de duduie blonda" , asa ca functionarii incropesc pe fuga o statistica adusa din condei si o zbughesc pe coclaurile primitoare ale patriei , costumati regulamentar ( peruca blonda si pantofi cui) in cautarea sarbatorilor campenesti si citadine ale toamnei.In astfel de ocazii, ei isi exercita ,cu entuziasm , sarcinile de serviciu, constand din : una bucata partida de minigolf + una bucata tura de calarit + una bucata dans ritual de promovare a noii imagini a Romaniei turistice , in ritmurile voioase ale slagarului "Romania , land of choice".

Un alt minister, cel al agriculturii, raporteaza productii record la ciulini si maracini si o recolta de porumb net superioara celei din Groenlanda.Maretele si istoricele realizari, sunt incununate de extinderea suprafetei agricole , gratie hobby-ului national de despadurire.

Ploile murdare ale toamnei se presara peste geamurile ferestrei si televizorului. Prin sticlele patate , viitorul se intrezareste bantuind confuz si fantomatic , o fata morgana mereu promisa , niciodata atinsa.Ropotul monoton al ploii ne imbie la somn.Un motait prelung de inca cinci ani de zile.

Copyright © diane.ro

Postari din acelasi domeniu :

Diavolul , Sfantul Petru si politica.Un banc electoral
Compunere de toamna electorala Compunere de toamna electorala Reviewed by Diana Popescu on septembrie 11, 2009 Rating: 5

Un comentariu:

Un produs Blogger.