Superstiții despre călcatul rufelor

În numeroase culturi ale lumii, este cu ghinion să calci rufele duminica. Scoțienii credeau că dacă faci acest lucru, urma fierului de călcat îți va apare pe față. Un fier de călcat (de altădată) lăsat pe sobă de-a lungul unei zile de duminică semnala în mod sigur un necaz major în decursul săptămânii următoare. 

Se spunea că atunci când calci pe spate cămașa unui bărbat, îl faci nervos, iritabil, sau "îi calci", îi destrami averea.

În Franța, femeile erau încredințate că nu trebuie să poarte o curea când călcau chiloții soților lor, astfel încât aceștia să nu aibă dureri de rinichi.

Dacă, în vreme ce netezești rufele, hainele, fierul de călcat se răsucește și îți arde mâna, ești pe cale să ai parte de o mulțime de probleme și pierderi peste puțin timp.
Superstiții călcat rufe

Potrivit unei recente superstiții ciudate din Republica Dominicană, nu este indicat niciodată să deschizi frigiderul imediat după ce ai călcat.

Dacă împrumuți cuiva fierul tău de călcat, nu-ți vei pârli, arde deloc rufele!

Ai grijă să nu o arzi, să nu faci o gaură în batista ta pe când o calci, căci acesta este un semn că vei plânge în curând.

Englezii erau de părere că dacă își călcau cu propriile mâini ciorapii, nu vor fi nicicând bogați.

Mesele de călcat avertizează asupra morții cuiva din familie atunci când cad și blochează o ușă deschisă!

Surse principale:
- Richard Webster: The Encyclopedia of Superstitions
- Cora Linn Daniels, C. M. Stevans: Encyclopædia of Superstitions, Folklore, and the Occult Sciences of the World

Superstiţii despre spălatul rufelor
Superstiții despre călcatul rufelor Superstiții despre călcatul rufelor Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 10, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.