Statuia libertatii, un simbol masonic deghizat ?

Cum poti sa ascunzi mai bine un lucru decat lasandu-l la vedere ? Aceasta strategie , descrisa magistral de Edgar Allan Poe in "Scrisoarea furata" , pare sa fie mai mult familiara masonilor.Cine mai stie in zilele noastre ca Statuia libertatii , reprezentand-o de fapt pe zeita soarelui , a fost conceputa si finantata de catre masonerie ?

Masonii au avut chiar si o ceremonie speciala cu prilejul inaugurarii statuii , in 28 octombrie 1886 , de catre presedintele SUA , Grover Cleveland.
Aceasta sculptura enorma a fost ideea masonului francez Frederic-Auguste Bartholdi , care pretindea ca “a avut o viziune a unei zeite magnifice tinand in mana o torta , care ii intampina pe noii veniti in tara libertatii si opotunitatii”.De asemenea , el intentiona sa ridice o enorma statuie a lui Isis in Egipt , insa planurile i-au esuat pentru ca atunci , ca si acum , aceasta era o tara musulmana.Costurile crearii si instalarii statuii libertatii au fost uriase pentru acea perioada.Masoneria franceza a strans 3.500.000 de franci francezi , iar proprietarul de ziare newyorkez Joseph Pulitzer a donat 100.000 de dolari.

Simbolismul acestei statui , razele de soare care ii radiaza din cap si vapaia tortei purtate in mana , demonstreaza clar ca este vorba despre o zeita a soarelui.In stravechile religii pagane , divinitatea soarelui era de natura feminina , o zeitate asimilata cu zeita mama a creatiei.

Este Zeita unul din simbolurile sau substraturile secrete ale masoneriei ? As spune ca da , daca luam in seama alte sugestii relevate sub aparenta simpla dar inselatoare a unor traditionale simboluri masonice precum mistria sau echerul si compasul.Despre aceasta , in alte cateva articole ce vor urma…

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Simboluri pagane oculte

Simbolistica cercului si inelului

Simboluri si talismane antice egiptene
Statuia libertatii, un simbol masonic deghizat ? Statuia libertatii, un simbol masonic deghizat ? Reviewed by Diana Popescu on octombrie 21, 2009 Rating: 5

Un comentariu:

  1. pai,absolut toate semnele(negre,masonice),toate scenariile lumii acesteia,toate reclamele in care se regasesc aceste semne,filme,muzica,desene animate,tot si in toate exista,nuanta ascunsa(forma demonica),aratata sub cele mai frumoase,permisive,accepatbile si accesibile ,,masti,,.Raul(diavolul)niciodata nu ,,lucreaza,,cinstit printre oameni,insasi,,ispita,,are o conotatie negativa,prin vastele ei nuante,nicidecum printr un ,,colorit,, alb al adevarului suprem.Raul,poarta masca,se ascunde,se dazavueaza,inseala,minte,tradeaza sub cele mai incantatoare,,forme,,posibile fie ele chiar si.....semne!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.