Cadoul perfect de Craciun si limbajul nonverbal

Cum afli daca ai ales cadoul dorit cu adevarat de cineva drag tie ?

Probabil ca iubitul tau nu isi doreste un fier de calcat sub bradul de Craciun , la fel cum mama nu ar tresalta de bucurie despachetand o noua tigaie de teflon , iar tatal nu ar exulta in fata unor alti ciorapi de bumbac.

Craciunul ne aduce ocazia de face mici (mari) bucurii celor apropiati , dar adesea , nu ne ingaduim sa gandim mai indelung inainte de a alege darul care ar putea face cu adevarat fericit un om la care tinem.

Desi se presupune ca darul adus de Mos Craciun trebuie sa fie o surpriza , nu strica sa sondezi terenul , pentru a descoperi daca ideea ta despre un cadou are sanse de a fi reusita sau nu.Intr-o astfel de imprejurare , poti profita de cateva mici dar eficiente semne ale corpului sau ale limbajului nonverbal dupa cum urmeaza …

- Expresia faciala de satisfactie : Privire intensa , concentrata , asemeni unui catel care nu scapa din ochi un biscuit lipit de nasul stapanului sau.Interlocutorul va continua sa te fixeze , cu staruinta , incercand sa observe daca ti-ai dat seama ca ii place sugestia ta si sperand sa ii ceri cat mai multe detalii despre cadoul pe care si-l doreste.

-Expresie faciala de nemultumire : Dupa ce ai mentionat ideea de cadou , interlocutorul are o miscare rapida a ochilor de la dreapta la stanga ( ca si cum ar dori sa “evadeze” din aceasta situatie) si un suras cu buzele stranse , fortat , indicand mai curand teama decat placere.

-Ton al vocii de satisfactie : Tonalitatea vocala a unui barbat va deveni mai profunda , pe cand cea a unei femei se va ridica usor si va fi insotita , eventual , de o mica retinere a respiratiei.

- Ton vocal de insatisfactie : Vocea unui barbat se va inalta in tonalitate (intr-o incercare de a fi politicos si a evita sa mai discute despre subiectul acesta , mai ales daca darul a fost deja cumparat sau i-a mai fost dat si in alti ani) , dupa care va scadea rapid la un ton neutru.De obicei, urmeaza o privire atintita asupra ferestrei , televizorului sau monitorului calculatorului.

- Gesticulatie de satisfactie : Mainile vor avea tendinta sa se ridice in zona pieptului , intr-un gest de pseudomultumire , femeile avand obiceiul de a-si impreuna degetele mainilor.Mainile se pot misca catre piept , ca si cum ar mima primirea cadoului si luarea lui imediata in posesie.Aceasta mimica este specifica si unui animal care isi apuca si isi protejeaza hrana.

- Gesticulatie de nemultumire : Gesturi dezordonate , trimitand mesaje amestecate.Acestea pot include o clatinare afirmativa din cap , sugerand acordul cu darul , combinata cu incrucisarea bratelor , exprimand inconstient lipsa dorintei sau acceptarii.

- Cuvinte de multumire : Detalii specifice despre cum ar trebui sa arate respectivul cadou.

- Cuvinte de insatisfactie : Un interval lung de tacere , urmat de un limbaj foarte precis , orientat mai degraba catre beneficiile pe care le-ai avea tu si nu primitorul de la respectivul cadou.

Copyright © diane.ro

Articole asemanatoare in blogul Dianei:

Eu te ating , tu ma atingi, el ne atinge...

Limbajul si seductia ochilor.Cum sa seduci prin privire

Secretele seductiei femeii.Limbajul nonverbal
Cadoul perfect de Craciun si limbajul nonverbal Cadoul perfect de Craciun si limbajul nonverbal Reviewed by Diana Popescu on decembrie 04, 2009 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.