Feng Shui – Obiecte si simboluri norocoase


Obiectele norocoase Feng Shui , simboluri ale sansei in viata , sanatatii si aspiratiilor pozitive , trebuie amplasate la vedere , in locuri din care sa iasa in evidenta , astfel incat simbolismul lor sa actioneze asupra mintii noastre.Acest efect spiritual are darul de a ne inspira ganduri pozitive , ganduri care se transforma in actiuni ce ne pot sprijini in atingerea obiectivelor.Obiectele Feng Shui sunt utilizate pentru atingerea unui tel specific .

Unele dintre ele sunt considerate norocoase numai daca sunt asezate in locuri corespunzatoare , potrivite cu tipul si functiunea obiectului.
Iata, cateva din cele mai populare obiecte norocoase Fenh Shui , intalnite pe cuprinsul intregii Chine:


DRAGONUL FENG SHUI
Dragonul este un simbol al autoritatii , el putand fi amplasat strategic intr-un birou pentru a evoca puterea si autoritatea unui lider sau a unei persoane aflate intr-un post de conducere.Dragonul trebuie asezat pe “peretele dragonului” (peretele din stanga atunci cand ai in fata ta usa) , intr-o pozitie in care sa nu fie indreptat catre usa sau o fereastra.


PASAREA PHOENIX FENG SHUI
Simbol al reinnoirii , phoenix-ul este plasat corespunzator in partea din fata a unei case , astfel incat , prin orientarea lui , sa nu dea impresia ca este gata “sa zboare catre usa”.


TIGRUL FENG SHUI
Reprezentari ale puterii si vitejiei , tigrii se recomanda sa fie asezati intr-un intrand din perete sau intr-un birou.Tigrul nu trebuie sa aiba gura deschisa , ca si cum ar fi gata sa sfasie.


CALUL FENG SHUI
Simbol al puterii si miscarii , calul este preferat adesea de catre oamenii carora le place sa calatoreasca . O pictura sau o sculptura reprezentand un cal poate fi amplasata pe biroul sau aproape de biroul unei persoane cu o functie de conducere , pentru a potenta imaginea sa de om puternic si dinamic .Calul nu trebuie sa fie orientat catre usa sau o fereastra.


ELEFANTUL FENG SHUI
Elefantii trebuie sa aiba intotdeuna trompele indreptate in sus , ca si cum ar “trambita” , adica ar anunta vesti bune.Ei pot fi asezati in holul de intrare al unei case , fara a fi , insa, indreptati catre usa.


BROASCA TESTOASA FENG SHUI
Sombol al longevitatii si constantei , broasca testoasa poate fi amplasata in camerele persoanelor mai in varsta din casa .Intrucat este un animal caracterizat de o miscare lenta , nu se recomanda a fi asezata intr-un birou sau la un loc de munca.
Uneori , mai multe broaste testoase de mici dimensiuni sunt pozitionate sub forma unui cerc , de preferinta pe o masa rotunda.In acest caz , broastele testoase simbolizeaza perpetuarea sau continuitatea.


PISICA BANILOR FENG SHUI
Desi originare din Japonia , aceste pisicute dragalase au devenit foarte populare in Hong Kong , putand fi vazute adesea atarnate de oglinzile retrovizoare ale taxiurilor din aceasta regiune.Modele mult mai sofisticate pot fi intalnite in restaurante , magazine sau locuinte.De obicei, o “pisica a banilor” trebuie sa fie alba , cu pete aurii sau negre asemenea unor monezi , existand insa si variante executate intru totul din aur.
Avand darul de a atrage banii, o astfel de pisica este amplasata catre usa de intrare in casa sau pe “o masa a norocului”.


BROASCA NOROCOASA
De mari dimensiuni si colorate strident , broastele norocoase sunt reprezentate tinand o moneda in gura, un alt sirag de monezi fiind prezent la picioarele lor. Ele trebuie sa fie pozitionate catre usa de la intrare , astfel incat sa atraga sau “sa prinda” banii trecatorilor. Prezente in mod obisnuit , in magazine , ele sunt amplasate pe sau in apropierea registrului de casa , cu fata indreptata catre usa.


CRISTALUL DIN CUART NATURAL
Aceste tip de cristal este utilizat in mare masura de catre ghicitorii moderni , datorita energiei piezoelectrice generate.O sfera de cristal sau un ansamblu de cristale bine pozitionate pot raspandi o energie pozitiva intr-o intreaga incapere sau pot neutraliza unele forme de Yin chi.
Uneori executate manual , cu mai multe fatete , bolurile de cristal folosite in Feng Shui au doar capacitatea de a reflecta lumina , ele neproducand energie , asemeni cuarturilor naturale.Pentru a avea un efect benefic , sunt amplasate sau agatate in locuri in care pot capta lumina solara sau o sursa incandescenta de lumina.


TAEL-UL DE AUR FENG SHUI
In China , aurul este vandut folosindu-se ca unitate de masura tael-ul.Un tael este putin mai greu decat o uncie (28,3 grame) si are o forma specifica.Imitatiile tael-ului , executate din metale aurite sau stralucitoare , ori din plastic , sunt considerate simboluri ale prosperitatii si sunt amplasate , de obicei, pe “o masa a norocului”.


BUDDHA RAZAND
Statuetele lui “Buddha care rade” sunt simboluri ale prosperitatii, fericirii si maririi membrilor unei familii.Ele sunt asezate , de cele mai multe ori , in sufragerii , camere de zi sau holuri.


MASA NOROCOASA FENG SHUI
Unul din cele mai interesante mijloace de a atrage norocul de partea ta consta in a avea o masa a norocului sau o masa norocoasa.Amplasata , in mod ideal , intr-un colt , astfel incat sa fie protejata de pereti din ambele parti , aceasta masa nu trebuie sa aiba deasupra nici o sursa de lumina si este necesar sa fie cat mai indepartata fata de o usa.

Masa norocului serveste , adesea , ca loc de asezare ale altor obiecte norocoase , precum boluri sau ansambluri de cristale , broaste norocoase , pisici ale banilor , taeli de aur , o farfurioara cu monezi de ciocolata invelite in poleiala aurie sau alte bomboane de forma unor monezi.

Pe masa sau langa ea se poate aseza o vaza cu o floare naturala , fara frunze tepoase sau ascutite .In caz ca floarea se vestejeste , ea trebuie sa fie inlocuita imediat cu o alta , proaspata.

De asemenea , pentru atragerea banilor , langa masa norocoasa se poate amplasa un vas de lut cu o gura larga , continand cateva monede.

O alta posibilitate consta in asezarea pe peretele din spatele mesei a unui tablou al prosperitatii.In genere , tablourile prosperitatii pot fi o caligrafii chinezesti norocoase , scene reprezentand tarani recoltand graul , pescari cu plase incarcate cu pesti , case sau gradini frumoase sau imagini ale unor fructe sau alimente proaspete.

O masa a norocului acumuleaza averea prin stabilizarea chi-ului , asa ca ea nu trebuie sa fie asezata langa obiecte sugerand miscarea , precum cai in galop , pasari in zbor , masini sau alte mijloace de transport , acvarii cu pesti.


ACVARIUL FENG SHUI
Un acvariu este considerat norocos , fiind inzestrat cu capacitatea de a aduce prosperitatea casei atunci cand este bine pozitionat.Pestii , mai ales cei din varietatea blackmole ( black molly) sunt considerati a avea capacitatea a absorbi chi-ul negativ .Daca pestii blackmole din acvariu mor in mod repetat , este necesara verificarea temperaturii apei , a aeratorului si a hranei acestora.Daca toate acestea sunt corespunzatoare, dar pestii continua sa moara , acest lucru este considerat ca o indicatie a faptului ca locuinta este incarcata cu o energie negativa.

In Hong Kong , atunci cand o familie se muta intr-o alta casa , ea aseaza aproape de usa de la intrare un acvariu continand 6 sau 8 pesti blackmole si un peste auriu.Se spune ca pestii blackmole absorb vibratiile energiei negative specifice locului sau lasate de catre fostii locatari , pestii morti fiind imediat inlocuiti ; intregul procesul continua pana cand este absorbit tot ghinionul.

Acvariile sunt pozitionate in locuri ale casei sau camerei unde are loc , in mod obisnuit , o activitate , pe peretele din stanga (peretele dragonului) sau pe peretele frontal.Acvariul nu trebuie sa fie asezat langa peretele din dreapta (peretele tigrului) sau langa cel din spate.

Sunt recomandate acvariile sferice , cilindrice sau paralelipipedice.Cele cubice sau sub forma unor prisme triunghiulare nu sunt indicate, intrucat aceste forme reprezinta pamantul si focul , elemente opuse apei.

In Feng Shui se utilizeaza pesti de culoare neagra , aurie si argintie.Numarul de pesti rosii trebuie sa fie limitat , intrucat culoarea rosie este in conflict cu elementul apei.Numarul total de pesti din acvariu este de asemenea important. Pentru atragrea prosperitatii se recomanda un numar de 1 , 6 , 8 , sau 9 pesti.


CEASUL FENG SHUI
Specialistii Feng Shui obisnuiesc sa amplaseze un ceas in acea zona a casei care contine un chi pozitiv , astfel incat miscarea acelor sau pendulului ceasului sa stimuleze chi-ul si sa il faca sa circule prin intreaga locuinta.Se recomanda pozitionarea unui astfel de ceas pe peretele din stanga (peretele dragonului) sau pe cel frontal , fara a fi insa orientat catre usa de la intrare.

Intrucat ceasurile sugereaza trecerea ireversibila a timpului , ele nu sunt folosite de catre chinezi drept cadouri.Cele mai benefice forme ale ceasurilor sunt rotunde, ovale, hexagonale si octogonale.


Copyright ©diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Monedele Feng Shui, simboluri norocoase de atragere a banilor si bogatiei

Feng Shui - Pregatirea casei pentru Craciun


Feng Shui – Obiecte si simboluri norocoase Feng Shui – Obiecte si simboluri  norocoase Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 09, 2010 Rating: 5

13 comentarii:

  1. unde se aseaza cocosul cu bani ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Amplasarea cocosului pentru a avea noroc la bani depinde de directia ta norocoasa Feng Shui, care poate fi aflata in functie de numarul tau Kua.In curand voi scrie cateva articole pe aceasta tema

    RăspundețiȘtergere
  3. am un iepure de metal cu ochii rosii(piatra este rosie) care sta pe monede si pe spatele iepurelui este o broasca cu un inel cu piatra verde.stiti daca este statueta feng shui si ce reprezinta?

    RăspundețiȘtergere
  4. UNDE SE ASEAZA ELEFANTUL CU BROASCA CU BAN IN GURA

    RăspundețiȘtergere
  5. dar broasca testoasa neagra,ce semnificatie are?
    am citit undeva ca este buna pentru cei ce cauta un serviciu bun si se pune in nordul casei ,intr-un bol cu apa si monezi.am inteles bine?
    sau....?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Broasca testoasa neagra este asociata cu nordul, si se spune ca este un bun ameliorator Feng Shui pentru avansarea in cariera ori energizarea unor proiecte de afaceri. de aceea, se recomanda sa fi amplasata in nordul casei. Totodata, in Feng Shui, acesta broasca testoasa este reprezentata de un munte, un deal ori oridicatura din pamant din spatele casei. Da se poate pune intr-un bol cu apa si monezi, sau, i se poate aseza o moneda in gura.

      Ștergere
  6. cum se pozitioneaza elefantul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un elefant amplasat in dreptul usii din fata se spune ca aduce noroc sau protectie casei. Un elefant asezat in dormitor este inzestrat cu capacitatea de a promova dragostea si credinta reciproca a partenerilor de cuplu, dar si nasterea unui copil. Un elefant pozitionat in partea de nord a locuintei sprijina succesul in cariera.

      Ștergere
  7. Buna.Am primit un iepure asezat pe banuti cu broscute pe el si o piatra verde . Ma afascineaza feng shui-ul, dar nu stiu unde sa il amplasez...Ma poti sfatui unde sa il asez in camera? Merci si sarbatori fericite...

    RăspundețiȘtergere
  8. Unde se aseaza lebedele in ce zona si punct cardinal al casei?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asemeni ratelor mandarine, o pereche de lebede sunt un simbol al energie dragostei si a devtamentului indelungat dintr-o relatie de cuplu sau dintr-o casatorie. Ele sunt amplasate de obicei in sufragerie sau in dormitor.

      Ștergere
  9. Buna ziua! Am 4 statuete cu pisici. Le-am achizitionat pentru simplul fapt ca imi plac foarte mult pisicile.Dar nu stiu ce semnificatie au sau unde sa le asez.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.