Astenia de primavara – Cateva remedii naturiste

Dupa inghetul si zilele intunecate , scurte ale iernii , debutul primaverii poate avea o influenta covarsitoare asupra starii noastre de sanatate , mai ales daca avem tendinta de a fi sensibili la schimbarile vremii.

Astenia de primavara ne poate impovara cu o stare de oboseala , care ne copleseste odata cu marirea zilelor , incalzirea aerului si disparitia muscaturilor reci ale gerului.Aceasta senzatie de epuizare , datorata eforturilor facute de organismul nostru in incercarea de a se adapta schimbarilor climatice , poate fi contracarata prin cateva metode simple dar eficace.

Unul din primele lucruri pe care le poti face este sa iti schimbi modul de alimentatie , punand pe primul plan alimentele bogate in vitamine si proteine esentiale , substante de baza de care are nevoie corpul nostru in perioadele de tranzitie.

Este necesar sa renuntam mai ales la acele mancaruri care ne-au furnizat o mare energie in decursul iernii , reducand , totodata, aportul de grasimi catre organismul nostru.Alimentele bogate in fibre , care ne furnizeaza carbohidrati continua sa fie importante pe durata primaverii , dar este momentul sa ne orientam catre feluri de mancare mai usoare , preparate mai ales cu ingrediente sau zarzavaturi proaspete.

Indicat pentru aceasta perioada ar fi pestele , intrucat el combina mai multe avantaje organoleptice , bogatia aromatica a acestuia fiind insotita de o digestie usoara , preferabila in ingrijirea corpului nostru inca amortit de modificarile vremii.Ar fi indicat sa optati pentru metode simple de gatire a pestelui, cu evitarea sosurilor grase , cum ar fi pregatirea acestuia la gratar sau in cuptor.

Zarzavaturile si legumele proaspete de primavara se recomanda a fi consumate crude , fara a fi procesate in nici un fel , astfel incat sa permita intarirea trupului cu cat mai multe vitamine.Nu te poti rezuma numai la morcovii bogati in carotenoide, astfel incat ar fi indicat sa ii alternezi cu spanac , salata si urzici.Pentru a da un gust aparte salatelor poti adauga germeni de soia sau alte cereale , continand o serie de substante nutritive pretioase , ideale in alungarea starilor capricioase aduse de asteniile de primavara.Un ingredient ideal al acestor salate ar putea fi un ulei de masline autentic.

Acest regim nu trebuie sa se rezume numai la alimentatie . Schimbarile din nutritie trebuie sa fie insotite de un program de exercitii fizice care sa iti ajute corpul sa isi intre cu totul in forma .In functie de preferinte , poti sa acorzi un timp mai lung plimbarilor pe bicicleta , alergarii sau, pur si simplu, mersului pe jos , umplandu-ti plamanii cu aerul proaspat de primavara.Escapadele in mijlocul naturii te pot incarca energetic atat corporal cat si spiritual.Lasa-te absorbit de proaspetele ritmuri ale noi nascute vegetatii si incearca sa respiri cat mai profund , atat la nivelul pieptului cat si in zona abdominala.

Copyright © diane.ro
Astenia de primavara – Cateva remedii naturiste Astenia de primavara – Cateva remedii naturiste Reviewed by Diana Popescu on martie 15, 2010 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Nu am avut niciodata probleme cu astenia de primavara si asta fiindca mananc echilibrat si fac foarte mult sport...

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.