Primăvara în citate, aforisme, maxime


"Fiecare primăvară este o unică primăvară - o uluire perpetuă."
Ellis Peters"În fiecare an, se reîntoarce primăvara, cu păsări răutăcioase scoțându-și la iveală capetele sporovăitoare și cu tot pământul acoperit de murdăria plantelor."
Dorothy Parker"Primăvară este felul naturii de a spune: "Să petrecem!"
Robin Williams"Anotimpurile reprezintă ceea ce ar trebui să fie o simfonie: patru mișcări perfecte în armonie una cu cealaltă."
Arthur Rubenstein"Primăvara se afirmă în modul ei personal, atât de zgomotos și limpede, încât grădinarul pare să fie doar un instrument și nu compozitorul."
Geoffrey B. Charlesworth"Cel care stă în oraș în luna mai își pierde propria primăvară."
George Herbert"Primăvara, dragostea este purtată de briză. Fii atent la pasiunea înaripată sau la sărutările rotindu-se deasupra capului tău."
Emma Racine deFleur"Totul înflorește fără nici o opreliște; dacă în locul culorilor ar fi voci, o incredibilă v\nzoleală s-ar naște în inima nopții."
Rainer Maria Rilke"Splendoarea trandafirului și puritatea crinului nu pot răpi parfumul micuței violete, nici farmecul simplu al margaretei. Dacă orice gingașă floare și-ar dori să fie un trandafir, primăvara și-ar pierde frumusețea."
Therese of Lisieux"Acum fiecare câmp este acoperit de iarbă și, fiecare copac cu frunze; acum pomii își nasc înflorirea, iar anul își îmbracă veșmântul veseliei."
Virgiliu"Este febra primăverii. Acesta îi este numele. Iar atunci când te cuprinde, îți dorești, nu știi de fapt ce îți dorești, însă simți, pur și simplu, o durere în inimă, iar lucrul acesta ți-l dorești până la urmă."
Mark Twain"Prima zi a primăverii era odată vremea în care fecioarele erau aduse pe câmpuri pentru
a-i arată naturii fertilitatea ce trebuia să o urmeze. Acum, ne mulțumim să fixăm ceasurile cu o oră înainte și să schimbăm uleiul la mașină."
E.B. White"Primăvara este recunoscută mai curând de plante decât de oameni."
Proverb chinezesc"Toamna este o a doua primăvară în care fiecare frunză este o floare."
Albert Camus"Iubesc primăvara pretutindeni dar, dacă ar fi să aleg un loc în care să o întâmpin, acesta ar fi grădina."
Ruth Stout
"Primăvara ne amintim de inocența noastră. Vara ne reamintește exuberanța. Toamna ne readuce în minte venerația. Iarna ne rememorăm perseverența."
Yoko Ono"Primăvara este atunci când îți vine să fluieri chiar dacă ai pantofii plini cu apă."
Doug Larson"Ziua în care Domnul a creat speranța a fost probabil și cea în care a zămislit primăvara."
Bern Williams"Știința nu s-a putut lăuda niciodată cu inventarea unui tranchilizant atât de puternic precum o zi însorită de primăvară."
W. Earl Hall"Aprilie aduce în toate spiritul tinereții."
William Shakespeare"Dacă nu am avea iarnă, primăvara nu ar mai fi atât de plăcută; dacă nu am simți uneori gustul necazurilor, prosperitatea nu ar mai fi atât de binevenită."
Anne Bradstreet"Dacă nu ai fost niciodată cutremurat până în străfundul sufletului de o floare răsărită în primăvară, probabil că sufletul tău nu a cunoscut vreodată înflorirea."
Audra Foveo"Aprilie este cea mai crudă luna a anului, scoțând la iveală liliacul din pământul mort, amestecând memoria cu dorința, răscolind rădăcini apatice cu ploi de primăvară."
T.S.Elliot"Nici o iarnă nu durează o veșnicie; nici unei primăveri nu îi sare rândul."
Hal Borland"Prima zi de primăvară nu trebuie confundată cu prima zi a primăverii. Diferența dintre ele se poate întinde pe durata unei luni."
Henry Van Dyke"Primăvara ne arată ce poate face Dumnezeu dintr-o lume murdară și anostă."
Virgil A. Kraft"Aprilie este promisiunea pe care Mai este obligat să o onoreze."
Hal Borland"Un optimist este personificarea umană a primăverii."
Susan J.Bissonette"A revenit primăvara. Pământul este asemeni unui copil care a învățat poezia.""Într-o primăvară am numărat 136 de stări diferite ale vremii pe parcursul a 24 de ore."
Mark Twain"Stai liniștit , nu te ocupa de nimic, primăvară sosește, iar iarba crește prin ea însăși."
Proverb Zen
Primăvara în citate, aforisme, maxime Primăvara în citate, aforisme, maxime Reviewed by Diana Popescu on martie 01, 2010 Rating: 5

12 comentarii:

Un produs Blogger.