Superstitiile te ajuta sa reusesti in viata !

Am un inelus fermecat .Nu are o mare valoare materiala sau sentimentala. Nu il port adesea pe deget , ci numai la examene , teste sau evenimente din viata in care doresc sa reusesc. Nu stiu daca ma ajuta in mod real , nu vreau sa cedez laturii mele intunecate sau superstitoase, dar nu pot sa nu il lasa parasit in sertarul din dormitor atunci cand mi se pare ca voi trece printr-o etapa decisiva din viata.

Poate credeti ca este vorba de o gluma sau despre pseudomistica , dar credintele si superstitiile pot imbunatati cu adevarat performatele oamenilor prin marirea increderii lor in sine .Este un lucru dovedit stiintific !

“Urmaresc multe evenimente din sport , citesc mult despre sport , si am observat ca adeseori sportivii , multi dintre ei faimosi , se agata de superstitii ,” a marturisit Lysann Damisch , de la Universitatea din Cologne. Spre exemplu , Michael Jordan obisnuia sa poarte sortul sau din colegiu sub echipamentul NBA iar Tiger Woods imbraca o camasa rosie la fiecare turneu .

Pornind de la aceste observatii , Damisch s-a gandit ca superstitiile ar putea ajuta oamenii sa obtina intr-o mai mare masura succese prin marirea increderii in propriile forte , asa ca , impreuna cu doi colegi de la Universitatea din Cologne , a purces la punerea in practica a unor experimente legate de acest subiect.

Intr-unul din teste , li s-a cerut mai multor voluntari sa aduca cu ei un obiect considerat norocos , care li s-a luat apoi, sub pretextul de fi fotografiat. Oamenii si-au adus de acasa tot soiul de lucruri , de la animale impaiate , pana la verighete si pietre magice. Jumatate din participanti au primit inapoi obiectele norocoase inapoi , iar celor din cealalalta jumatate li s-a spus ca a aparut o problema cu camera de fotografiat si ca isi vor putea recupera bunurile ceva mai tarziu. Voluntarii care au avut la ei “talismanele “ aducatoare de noroc s-au descurcat mai bine la un joc pe calculator solicitand memoria , iar un test ulterior a dovedit ca acest fapt se datoreaza maririi increderii in ei . Totodata , s-a constatat ca participantii “norocosi” isi fixasera obiective mult mai mari. O simpla urare de noroc, de genul “ Imi voi tine degetele mari apasate pentru tine “ ( varianta germana a “degetelor incrucisate”) a marit performantele voluntarilor la un test de dexteritate manuala.

Sursa : “ Psychological Science” , jurnalul Asociatiei de stiinta psihologiei (Association for Psychological Science)

Ai vreo amuleta , un talisman sau un obiect mai mult sau mai putin banal care crezi ca te poate ajuta in viata ? Spune-mi si noua cateva cuvinte despre el …


Copyright © diane.ro


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Oglinda in legende , credinte , superstitii si magie

Stranutul in superstii , legende si credinte

Semnificatia semnelor din nastere – Superstitii si legende
Superstitiile te ajuta sa reusesti in viata ! Superstitiile te ajuta sa reusesti in viata ! Reviewed by Diana Popescu on iulie 15, 2010 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.