De ce alcoolul te face sa vezi lumea mai frumoasa ?

Aproape oricine arata mai bine in ochii tai atunci cand iei o inghititura , doua , de alcool. Te-ai intrebat vreodata ce anume se intampla in mintea ta intr-o astfel de ocazie ?

Se pare ca alcoolul ne diminueaza, de fapt, capacitatea de a recunoaste fetele asimetrice , iar noi tindem sa ne placa fetele simetrice. Aceasta este concluzia unui studiu din Anglia , condus de Lewis Halsey , de la Universitatea Roehampton din Londra.

Pentru a descoperi daca alcoolul interfereaza cu abilitatea de a distinge simetria, oamenii de stiinta au pus la punct un experiment folosind imagini ale unor fete umane ajustate astfel incat sa arate perfect simetric sau usor asimetric. Apoi , imaginile au fost vizualizate de catre mai multi studenti , carora li s-a pus fiola pentru a li se verifica alcoolemia , fiind astfel impartiti in "lucizi" si "bauti".
Studentii care nu consumasera alcool au aratat o mai mare preferinta pentru fetele simetrice fata de cei care gustasera cel putin un paharel. De asemeni , cei dintai s-au dovedit a recunoaste cu o mai mare usurinta care fete sunt simetrice.
Mai mult decat atat , rezultatele cercetarii sugereaza ca barbatii "alcoolizati" sunt mai putini inclinati sa isi piarda capacitatea de a detecta simetria fata de femeile aflate in aceeasi stare euforica. Halsey presupune ca acest lucru se datoreaza faptului ca barbatii au tendinta de fi mult mai "vizuali" si sunt intr-o mai mare masura stimulati de ceea ce vad , fata de femei.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Vinul preferat iti dezvaluie personalitatea

De ce nu rezista femeile la bautura ?
De ce alcoolul te face sa vezi lumea mai frumoasa ? De ce alcoolul te face sa vezi lumea mai frumoasa ? Reviewed by Diana Popescu on august 19, 2010 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.