De ce nu rezista femeile la bautura?

Nu ar trebui sa va fie straina conceptia masculina care proclama ca alcoolul este cel mai eficient agent de dezbracare a unei femei, mult mai rapid si eficace decat conversatia, flirtul , florile sau cutiile de ciocolata. Dati-i unei femei un pahar de tequila si, nu dupa mult timp, va incepe sa chicoteasca si sa isi lase deoparte toate inhibitiile... Nu este si cazul unui barbat, care ar putea fi in stare sa dea pe gat restul de bautura din sticla fara a fi aparent afectat in nici un fel. Cel putin, asa ne invata prejudecata...

Ce are de spus stiinta ?

Potrivit cercetatorilor, adevaratul motiv pentru care femeile nu rezista la bautura la fel ca barbatii consta in faptul ca cele doua sexe au un procent diferit de apa in corp. Trupul barbatilor contine circa 61% apa, in timp ce corpul femeilor inglobeaza doar 52 % apa. Desi nu pare important, acest fapt ii transforma pe barbati in rude de sange ale unui barman smecher, care isi toarna in fiecare pahar de alcool aproape cu 10% mai multa apa decat o poate face o femeie.

De asemeni, femeile sunt mai putin dotate in ceea ce priveste ficatul .Concret, ele produc mai putin o enzima a ficatului numita dehidrogenaza, o substanta magica de transformare a alcoolului intr-o stare inactiva, care ii permite unui barbat sa arate cat de cat lucid in dimineata unei zile de luni. Deoarece ficatul lor secreta un mai mic continut din aceasta enzima, femeile simt efectul alcoolului mult mai repede decat barbatii.

Acesta ar putea fi motivul biologic pentru care poti zari in unele baruri cate o femeie care abia mai sta pe picioare pretinzand ca a baut doar un singur pahar. Un motiv biologic, asa cum v-am demonstrat mai inainte !


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


De ce plang femeile ? - O legenda
De ce nu rezista femeile la bautura? De ce nu rezista femeile la bautura? Reviewed by Diana Popescu on mai 11, 2010 Rating: 5

7 comentarii:

  1. Eu zic să o lase naibii de băutură şi să nu sufere din cauza ei. Nici femeile şi nici bărbaţii...

    RăspundețiȘtergere
  2. Fetele care stau prin baruri de la vârsta de 15 ani+ , cu siguramţă vor rezista la băutură după 25+. Respect 4you!

    RăspundețiȘtergere
  3. referitor la articolul asta....ei bine te contrazic ! am vazut femei care atat de bune sunt la consumat alcool, si o fac cu atata naturalete cu care restul oamenilor respira....si nu numai atat, dar ar putea pune la colt orice barbat cu state vechi de consumator fidel !
    Daca femeile sunt sensibile doar la tequila...atunci mersic pentru pont :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Ei bine , ce nu se poate realiza prin antrenament si dedicatie ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Bogdane, te contrazic...daca la 16 ani beam o sticla de votca in 15 minute, acum nu o mai pot face pentru ca...nu mai pot, am imbatranit, nu ma mai tine, vorba aia. Deci, daca cineva sta prin baruri de la 15 (si consuma), nu va rezista mai bine dupa 25 ba dimpotriva as spune. Ficatul devine mai "sensibil"...

    RăspundețiȘtergere
  6. Bè... din pricina parabenilor existenti in toate produsele ingurcitibile, alcoolul ajuta la o selectie "denaturata" a speciei.Ha, ha, ha !

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.