De ce plang femeile? - O legenda

Intr-o zi, un baietas si-a intrebat mama: "De ce plangi tu ?" Pentru ca sunt femeie", i-a raspuns ea. "Nu inteleg", a zis baiatul. Mama l-a imbratisat si i-a spus: "Niciodata nu vei intelege".

Putin mai tarziu, baietasul si-a intrebat tatal: "De ce mama plange parca fara nici un motiv?" "Toate femeile plang fara a avea vreun motiv", i-a raspuns tatal.

Baiatul a crescut si a devenit barbat, dar, in continuare, era framantat de enigma plansului femeilor. In cele din urma, a reusit sa-l intalneasca pe Dumnezeu, si nu s-a putut abtine sa nu il intrebe: "Doamne , de ce plang femeile?"

Dumnezeu i-a spus: "Atunci cand am creat femeia, i-am daruit cateva lucruri deosebite. I-am facut umerii puternici pentru a cara greutatea lumii, si, totusi, destul de delicati pentru a oferi mangaiere.
I-am insuflat forta interioara de a indura nasterea si respingerea care de atatea ori vine din partea copiilor ei.
I-am daruit o rezistenta care ii permite sa continue sa mearga atunci cand altii se dau batuti, si sa aiba grija de familia ei indiferent daca este bolnava sau obosita, fara sa se planga .
I-am dat sensibilitatea de a-si iubi copiii indiferent ce fac ei, chiar daca ajung sa o raneasca.
I-am daruit taria de a fi alaturi de sotul ei in ciuda greselilor lui si am faurit-o dintr-o coasta a lui tocmai pentru a-i proteja inima barbatului ei.
I-am dat intelepciunea de sti ca un sot bun nu isi raneste niciodata sotia, ci , uneori, ii pune la incercare puterea si hotararea de a ramane langa el fara a gresi.
In cele din urma, i-am daruit lacrimile pentru a si le putea varsa. Depinde numai de ea cand vrea sa si apeleze la ele."

"Vezi tu, fiul meu", a continuat Dumnezeu, " frumusetea unei femei nu este in hainele pe care le poarta, in fata pe care si-o arata lumii, sau in modul in care isi piaptana parul.
Frumusetea unei femei poate fi vazuta doar in sursa lacrimilor ei, in ochii ei, caci acestia sunt intrarea catre inima ei, locul in care locuieste dragostea."

Copyright © diane.ro
De ce plang femeile? - O legenda De ce plang femeile? - O legenda Reviewed by Diana Popescu on mai 09, 2010 Rating: 5

9 comentarii:

  1. Da, nimic de zis. Partea proastă este că bărbaţii din România nu au maturitatea necesară ca să înţeleagă aşa ceva. Iar femeile nu ştiu să le-o formeze.

    RăspundețiȘtergere
  2. NASPA SCRITI NUMAI PROSTII ....DACA TOATE ASTEA AR F ADEVARATE NIMENI NU AR MAI SUFERI DIN DRAGOSTE SI DIN NIMIC ALTCEVA

    RăspundețiȘtergere
  3. Dragule...(sper ca nu esti femeie),esti exact un exemplu pur la comentariul lui 'Vio'!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dupa mine chiar asa este dar care nu intelege, inseamna ca nu stie ce e viata.Eu stiu ca am trecut prin viata si am vazut cum sufera femeile pentru famiile lor si care uneori nu sunt pretuite .Apoi cind ajung la batrinete isi zic in sinea lor ,ramanad singure ,ca au suferit in zadar.Si asa este mentalitate in romania.

    RăspundețiȘtergere
  5. Fiecare lucru pe care il scrii mi se pare minunat si plin de sensibilitate.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  6. daca ar fii si barbatul macar pentru o zi ....femeie!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. foarte frumos spus Bianca TE IUBESC FOARTE FOARTE MULT tu esti viata mea

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim din 23 OCTOMBRIE 2010, 11:26, normal ca nu-i adevarata, e o legenda, esti prost ? Femeile plang pentru ca sunt proaste. Toate sunt lafel, ce nu intelegi ? =))

    RăspundețiȘtergere
  9. Normal ca barbatii sunt prosti. Toti sunt la fel, ce nu intelegi?

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.