De ce le place femeilor sa sporovaiasca ?

Din punct de vedere al comunicatiei , s-ar putea spune ca barbatii provin de pe o planeta bogata in oxid de fier , iar femeile de pe una sufocata in nori de acid sulfuric.De aici efectul de coroziune al femeilor asupra barbatilor ! Fara contributiile valoroase ale umorului sau ale unor consilieri maritali , probabil ca barbatii si femeile ar fi condamnati la eterne neintelegeri si infinite divorturi...

De ce ? Pentru ca , potrivit "Fratiei Masculilor" , in lumea barbatilor daca cineva spune ca se simte bine inseamna , pur si simplu, ca se simte bine ; in lumea femeilor (conform aceleiasi fratii) , daca un barbat admite ca se simte bine , urmeaza comentarii interminabile de genul :"Te simti bine ? Aha ! Nu te gandesti decat la tine ! Cum poti sa spui ca te simti bine ? Uita-te la tine ce palid esti.Nu cumva te-ai oprit la una mica la colt cu baietii ? , etc ".

Prejudecatile ne invata ca femeile adora sa vorbeasca ( fara incetare) , iar barbatii sunt niste muti din nascare. Daca stai bine sa te gandesti , acest lucru este mai mult decat ridicol ! La urma urmei , fiintele umane sunt "animale sociale" , asa ca , daca femeile pot comunica mai bine , cum de au sfarsit prin a fi subjugate de sexul "tare" ?

Ce are stiinta de spus ?

Zonele creierului responsabile pentru limbaj sunt cu circa 17% mai mari la femei fata de barbati , fapt ce le confera din start femeilor un avantaj in competitia conversatiei.De asemeni , creierul femeilor este proponderent orientat catre vorbire intrucat , in cazul lor , procesarea limbajului are loc in ambele emisfere cerebrale , pe cand barbatii consacra conversatiei numai o parte (dominanta) a creierului.

"Corpus callosum" din creierul femeii este mai mare decat cel din al barbatului , ceea ce le permite femeilor sa transfere mult mai rapid informatii intre cele doua emisfere cerebrale.

De ce exista aceasta diferenta ? Nu se poate spune cu exactitate , dar acest lucru influenteaza recuperarea mult mai rapida a capacitatii de vorbire la o femeie fata de un barbat cu aceleasi probleme cerebrale. .


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:



De ce nu rezista femeile la bautura ?

De ce plang femeile ? - O legenda
De ce le place femeilor sa sporovaiasca ? De ce le place femeilor sa sporovaiasca ? Reviewed by Diana Popescu on mai 12, 2010 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Nu cred în statisticile şi cercetările de genul ăsta. Ca bărbat, am rămas uimit de 2 aspecte: cât timp stau bărbaţii în faţa unei oglinzi la un WC public şi cât de mult vorbesc la telefon.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.