Divortul este contagios ?

Gripa divortului nu se transmite prin aer , apa sau alimente , ci prin contactul direct cu oamenii apropiati.Acesta este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii de la Harvard , Brown si Universitatea Californiei din San Diego , intitulat " Este greu sa te desparti numai daca nu o face si altcineva"

" Retelele sociale influenteaza totul" , a declarat James Fowler , unul din autorii studiului."Majoritatea cercetarilor arata tindem sa facem ceea ce fac prietenii nostri in privinta sanatatii noastre , a persoanei cu care ne casatorim , a bugetuluiu nostru si a comportamentului nostru politic."

Sudiul a urmarit evolutia a mii de oameni din Framingham, Massachusetts , SUA , timp de 32 de ani , ajungand la urmatoarele revelatii :

- Divortul se poate raspandi prin intermediul prietenilor , rudelor si colegilor de munca. "Microbul despartitii" isi poate croi cale chiar si mai departe , pana la prietenii prietenilor unei persoane care divorteaza.

- Daca un prieten de-al tau divorteaza , probabilitatea de a ajunge si tu la divort ajunge la 75%.

- In familiile cu copii exista o tendinta mai mica de a se ajunge la o despartire. Cu cat ai mai multi copii cu atat mai putin esti influentat de divortul unui amic. Atunci cand ai cel putin 5 urmasi esti cu totul imun la maladia despartirii.

- Oamenii populari au o mai mica tendinta de a junge la divort .

Jumatate din cuplurile casatorite din America ajung la divort in primii 15 ani de casnicie , conform Biroului de recensamant din SUA. Potrivit unui avocat american specializat in divorturi , "Cele doua sexe trateaza divortul in mod diferit. Barbatii se ascund in gaura de sarpe si sunt aproape muribunzi atunci cand se apropie fatidica data . Femeile isi petrec vremea vorbind cu o mie de alte femei. Nimic nu se compara cu un grup de femei din care jumatate au facut deja apel la un avocat in divorturi sau cunosc oameni care au divortat. De multe ori , aceste femei se agata una de cealalta."

Desigur , acest studiu reflecta realitatile americane , si nu poate fi suprapus peste viata familiala din Romania. Pe plaiurile mioritice , traditionalismul continua sa primeze , dar isi pierde an de an , incet si sigur , din amploare. Cu toate acestea , sau tocmai de aceea , nu trebuie sa respingem cu nonsalanta orice paralelism intre SUA si Romania nici in aceasta privinta , nici in altele.Psihicul si structura arhetipala a oamenilor nu sunt atat de diferite cum par la prima vedere. Asa ca , atunci cand cel mai bun amic al tau , sau cea mai buna prietena a sotiei este pe cale sa isi paraseasca domiciul conjugal , ramai cu garda pusa si incearca sa iti dai seama ce se intampla in propria ta relatie de cuplu !


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Semnele despartirii in dragoste | Cum stii ca vrea sa te paraseasca ?

Cum te desparti de un partener

Citate , aforisme , maxime despre DIVORT
Divortul este contagios ? Divortul este contagios ? Reviewed by Diana Popescu on august 02, 2010 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.