Un adevar simplu | O poveste cu talc

O poveste despre simplul adevar al vietii scrisa de Osho.

In timp ce statea cufundat in reflecti , pe plaja unei mari, un mare maestru a fost interpelat de un barbat care si-a facut aparitia pe neasteptate si i-a atins plin de respect picioarele: “Daca nu te tulbur, as vrea sa-mi spui in ce fel pot ajunge la adevar.”

Maestrul si-a inchis ochii si a ramas tacut. Barbatul si-a scuturat capul cu nedumerire  spunandu-si in sinea lui: “ Omul asta pare sa fie nebun. Eu il intreb ceva, iar el isi inchide ochii.” Apoi, si-a pus o mana pe umarul invatatului, l-a zgaltait usor, si i s-a adresat din nou : “ Maestre , cum ramane cu intrebarea mea ?”

Inteleptul i-a spus:”Tocmai precum ti-am raspuns. Trebuie doar sa ramai tacut … sa nu faci nimic, iar iarba va creste de la sine. Nu trebuie sa te lasi afectat de nimic din ce se intampla in jurul tau. Ramai tacut, pur si simplu, si bucura-te de tacere.”

Barbatul i-a zis:”Poti , totusi, sa dai un nume acestei metode, pentru ca oamenii ma vor intreba ce mi-ai spus? Ce anume faci tu ?”

Maestrul a scris cu degetul pe nisip: meditatie.

Nemultumit, omul a insistat: “ Este prea scurt pentru a fi un raspuns.Fii ceva mai explicit.”

Inteleptul a scris cu litere mari : MEDITATIE.

Barbatul a exclamat :”Acesta nu sunt decat majuscule. Ai scris acelasi lucru !”

Maestrul a catadicsit sa isi deschida gura: “ Daca iti spun mai mult de atat, vei intelege gresit. Daca poti sa intelegi asta, fa doar ce ti-am spus si vei ajunge la cunoastere”.




Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Cum faci fata ispitei ? | O poveste cu talc

In cautarea lui Dumnezeu | O poveste cu talc

Darul insultei | O poveste cu talc
Un adevar simplu | O poveste cu talc Un adevar simplu | O poveste cu talc Reviewed by Diana Popescu on august 24, 2010 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.