Superstiţii despre maşini

Firea superstiţioasă a oamenilor iese la iveală şi în privinţa relativ recentelor maşini, automobile! Dacă, pe de o parte, astfel de credinţe, superstiţii, te pot amuza, distra, pe de altă parte nu-ţi recomand să le adopţi, fiindcă pot fi extrem de periculoase atunci când eşti la volan!

Opreşte-ţi respiraţia când îţi conduci maşina prin dreptul unui cimitir. Se spune că, în acest fel, eviţi să stârneşti invidia morţilor, fantomelor, din cauza faptului că eşti încă în viaţă, reuşind să fii protejat faţă de atacurile lor mai mult sau mai puţin directe!

Într-o altă superstiţie, ţi se recomandă să îţi ţii respiraţia în vreme ce treci cu automobilul printr-un tunel! O credinţă păguboasă, riscantă, mai ales când tunelul este foarte, foarte lung!
Superstiţii despre automobile

Aruncă nişte monede , nişte bănuţi sub scaunul scaunul şoferului unui automobil abia cumpărat, astfel încât acesta să-ţi fie cu noroc, să fie scutit de accidente!

Zgârie-ţi maşină! Unii şoferi din Occident îşi zgârie automobilul nou-nouţ, mai cu milă, ce-i drept, ca să fie la adăpost de deteriorări de acest tip în viitorul apropiat!

Ridică-ţi picioarele de pe pedalele maşinii atunci când traversezi o linie de cale ferată, pentru a nu-ţi pierde persoana iubită, a evita să rămâi pe veci necăsătorit ori a muri de tânăr! De asemeni, se zice că într-un astfel de context este de bun augur să atingi cu o mână plafonul automobilului! O superstiţie cât se poate de contraindicată în trafic!

Găinaţul păsărilor căzut pe maşina ta îţi aduce noroc! Poate nu atât de mult pe cât te-ai aştepta, având în vedere că substanţele acide din găinaţ pot să îţi păteze ireversibil vopseaua de pe caroserie!

Şoferii agresivi se identifică cu maşina lor

Culoarea roşie te bagă în bucluc! Conform unei superstiţii populare, culoarea roşie a maşinii atrage de la sine mai multe amenzi pentru depăşirea vitezei legale, întrucât poliţiştii sunt înclinaţi să o ia mai degrabă în seamă!

Pisica neagră este cu ghinion sau cu noroc? Unii sunt de părere că o pisica neagră care trece strada prin faţă maşinii tale este un semn rău. Este o credinţă originară din Japonia. Japonezii zic că poţi alungă ghinionul provocat de această mâţă dacă îţi mâinile de pe volan şi ţi le pui pe piept în formă de X. Nu este deloc bine să faci aşa ceva! Cel puţin în Europa!

Alţii au opinia că o pisică neagră care îţi trece pe dinaintea maşinii îţi este, de fapt, auspicioasă, norocoasă, mai ales dacă îţi cumperi imediat după aceea un bilet la loterie!

Carurile mortuare! Maşinile funerare iscă şi ele controverse printre persoanele bântuite de superstiţii! Unele dintre ele sunt încredinţate că atunci când treci la volan pe lângă un astfel de automobil, acest lucru este de bun augur fiindcă tot ghinionul tău este luat în sicriul din el. Altele pretind că este de rău augur să ţi se întâmple aşa ceva, dar că poţi împiedică ghinionul să se agaţe de ţine dacă, cu acest prilej, îţi ascunzi policarul în palmă!

Culoarea maşinii şi personalitatea şoferilor
Superstiţii despre maşini Superstiţii despre maşini Reviewed by Diana Popescu on octombrie 23, 2017 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.