Cat de mult va dura iubirea mea ? - Un nou test psihologic

Cercetatorii au pus la punct un test de prezicere a despartirii unui cuplu dupa o perioada de 12 luni.Testul a apelat la o tehnica psihologica de folosire a cuvintelor pentru descoperirea a ceea ce gandesc cu adevarat oamenii despre iubitii / iubitele lor , constand in asocierea partenerilor lor cu termeni pozitivi sau negativi.

Daca aproape toata lumea crede ca este usor sau firesc sa asociezi in mod automat cuvinte placute cu fiinta iubita , cercetatorii au descoperit ca aceasta asociere dovedeste un puternic atasament dintr-o relatie si probabilitatea ca doi oameni sa ramana mai mult timp impreuna.
Oricum , destramarea unei relatii poate ramane in umbra , intensificand riscul unei despartiri.
Din cei 116 oameni care au luat parte la testare , 19 s-au despartit ulterior de partenerii lor , reprezentand 16 % dintre participanti , un procent ce a fost anticipat de catre cercetatorii de la Universitatea Rochester , SUA.
Organizatorul studiului, profesorul Ronald Rogge a declarat : " Ceea ce m-a entuziasmat in rezultatele noastre a fost masura in care am reusit sa prevedem evenimente ale evolutiei unor relatii de cuplu.Oamenii care dau dovada de sentimente negative fata de partenerii lor au o probabilitate de 6 ori mai mare sa se desparta in decursul unui an".
Participantii la test au trebuit sa completeze un formular despre relatiile lor si sa raspunda la un test de asociere a unor cuvinte.
Studiile anterioare au concluzionat ca este dificil sa afli cat de mult este satisfacut cineva de o relatie de cuplu , intrucat oamenii le marturisesc cercetatorilor lucruri foarte diferite despre ceea ce simt ei cu adevarat.
Profesorul Rogge a precizat :"Dificultatea consta in faptul ca presupunem ca ei sunt constienti de cat de fericiti sunt , ceea ce nu este intotdeuna cazul.Pentru a face lucrurile si mai rele , o multime de oameni nu vor sa marturiseasca daca au inceput sa se simta mai putin fericiti in relatia lor".
Oricum , cercetatorii sunt de parere ca noul lor test , folosind asocieri de cuvinte intr-un barem de timp , a oferit o reflectare reala a sentimentelor participantilor.
Voluntarii au declarat numele partenerilor lor si au urmarit un monitor pe care erau prezentate 3 tipuri de cuvinte : cuvinte pozitive precum pace sau sinceritate , termeni negativi precum moarte ori tragedie , precum si numele partenerului lor.Ei au avut de ales intre doua variante : sa apese o tasta a calculatorului atunci cand vedeau termeni placuti si cuvinte asociate cu perechea lor , si o alta asta atunci cand zareau termeni neplacuti si cuvinte asociate cu partenerul lor de cuplu.



Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Ma iubeste sau nu ma iubeste prietenul meu ?

Test de personalitate - Deseneaza o casa
Cat de mult va dura iubirea mea ? - Un nou test psihologic Cat de mult va dura iubirea mea ? - Un nou test psihologic Reviewed by Diana Popescu on octombrie 08, 2010 Rating: 5

Un comentariu:

  1. foarte interesant...si eu am unele probleme cu relatiile amoroase si ma despart rar dar problema e ca sufar foarte mult dupa ce ma despart...asa dori sa pot tece peste astea...

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.