Somnul de noapte te ajuta sa slabesti

Razboiul impotriva caloriilor nu se poarta numai pe campul de batalie al mesei , ci si pe redutele patului si pernei. Cei care isi doresc o silueta mai mladioasa si au parte de un somn bun de noapte pierd de doua ori mai multa grasime decat competitorii lor care sunt avari cu timpul lor de odihna.

Acestea sunt concluziile unui nou studiu , ce a scos in evidenta faptul ca deficitul de somn mareste nivelul de hormoni avand capacitatea de a intensifica senzatia de foame. Cercetatorii au urmarit felul in care si-au pierdut greutatea 10 voluntari care au petrecut 4 saptamani in conditii de laborator si s-au supus unei diete reduse in calorii.
In primele doua saptamani , subiectilor li s-a permis sa aiba un somn de noapte de 8 ore si jumatate , in urmatoarele doua avand parte de o intalnire cu Mos Ene de numai 5 ore si jumatate in fiecare noapte. Oamenii si-au petrecut orele din zi dedicandu-se unor sarcini casnice , unei munci de birou sau unor activitati de timp liber.
La finalul perioadei de testare , oamenii de stiinta americani au descoperit ca voluntarii au scazut in greutate intr-un mod asemanator, dar cantitatea de grasime pierduta a fost semnificativ mai mare in primele patru saptamani marcate de un somn bun. Desi in ambele intervaluri s-a ajuns la o slabire cu circa 3 Kg , in cele dintai 4 saptamani s-au pierdut 1,4 Kg grasime si 1,5 Kg masa corporala fara grasime , iar in ultimele 4 saptamani , 0,6 Kg grasime si 2,4 Kg masa corporala fara grasime.

Plamen Penev, conducatorul studiului si profesor de medicina la Universitatea din Chicago , a declarat : " Taierea orelor de somn , un comportament mai mult decat raspandit in societatea moderna , pare sa compromita eforturile de a pierde grasime printr-o dieta".
Atunci cand a fost restrictionat somnul , cercetatorii au descoperit si aparitia unui mai mare nivel de grelin , un hormon care declanseaza foamea.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Mintea ne poate pacali foamea ? | O noua metoda de cura de slabire ?

Cum slabesti fara mari eforturi

10 mituri despre somn si dormit
Somnul de noapte te ajuta sa slabesti Somnul de noapte te ajuta sa slabesti Reviewed by Diana Popescu on octombrie 06, 2010 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Felicitari pentru acest blog!
    Foarte interesant!
    Incerc sa ajut si eu oamenii sa slabeasca si de aceea am creat
    http://cumpotslabi.blogspot.com/
    Dati-mi un link ca sa stiu daca sunteti de acord sa pot trimite lumea la acest blog.
    Romani ,da-ti burta jos!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.