Alcoolul si fericirea in dragoste

Ah, bautura ! Niciodata nu pare a a-si epuiza binefacerile ! Uneori , se spune ca aduce ameliorari bolnavilor de diabet , ca iti protejeaza inima impotriva infarcturilor , dar , mai presus de orice , ca te face sa vezi viata in roz ...

Ei bine , un nou studiu pare sa il asocieze pe Bacchus cu Cupidon in atragerea si perpetuarea unei relatii de dragoste. Concluziile noii cercetari , publicate in " Buletinul de psihologie sociala si a personalitatii" (Personality and Social Psychology Bulletin ) proclama ca atata vreme cat partenerii de cuplu isi impart frateste "apa de foc" ( nelasandu-se totusi ademeniti in chiolhanuri si betii monstroase) , ei au mai mari sanse de a fi satisfacuti de relatia lor.

Oamenii care beau impreuna cu tovarasii lor de viata sau amor au declarat ca se bucura de o mai mare intimitate si o scadere a numarului problemelor din viata de cuplu , fata de aceia care beau de unii singuri , in compania altor persoane sau nu se dedau deloc acestui viciu.
La studiu au participat 69 de cupluri , fie casatorite , fie in relatii pe termen lung , care au fost chestionate in privinta comportamentului lor si a obiceiurilor legate de bautura in decursul a trei saptamani. Conducatorul studiului a declarat ca "folosirea tehnicilor implicand calculatorul sau jurnalele online in consemnarea variatiilor de comportament si gandire de zi cu zi ne-a furnizat o perspectiva foarte clara a succesiunii evenimentelor din viata participantilor. Aceasta inregistrare viabila a efectelor asupra fiecarui sex , a felului de bautura si a interactiunii dintre parteneri ne-a adus informatii asupra factorilor care pot intari sau slabi relatiile de cuplu in decursul timpului".

Rezultatele cercetarii indica cateva lucruri.Mai intai, efectele pozitive ale alcoolului sunt limitate la bauturi slabe (de la unul la trei pahare) , cea mai potrivita practica constand in bautul "cot la cot" cu partenerul, astfel incat membrii cuplului sa consume cam aceeasi cantitate de alcool. Totodata , se pare ca strangerea legaturilor gratie alcoolului actioneaza cu precadere asupra femeilor.Daca o femeie s-a declarat nesatisfacuta sau nemultumita de relatia ei de cuplu , s-a constatat ca avea tendinta de a isi alina necazul cu o cantitate mai mare de alcool in zilele urmand dezamagirii ei. Un alt efect terapeutic al bauturii !


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


De ce alcoolul te face sa vezi lumea mai frumoasa ?

Vinul preferat iti dezvaluie personalitatea

De ce nu rezista femeile la bautura ?
Alcoolul si fericirea in dragoste Alcoolul si fericirea in dragoste Reviewed by Diana Popescu on decembrie 11, 2010 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.