Feng Shui si sanatatea | Casa si partile corpului in Feng Shui

Potrivit principiilor Feng Shui, fiecare regiune dintr-o locuinta sau dintr-un birou este asociata cu o anumita parte a corpului , si aproape orice suferinta sau durere corporala poate fi atenuata prin rearanjarea unei gua specifice sau unui loc corespunzator dintr-o casa. Pentru cei care doresc sa incerce aceasta practica sau pentru cei sceptici , dar curiosi sa jubileze pe tema unor superstitii , prezint in aceste randuri cateva din “retetele” de sanatate Feng Shui.

Urechile in Feng Sui

Afectiunile urechilor sunt conectate cu gua sau zona carierei , situata in centrul peretelui continand usa de la intrarea in casa. In cazul pierderii auzului sau a dificultatii de a auzi , se recomanda redecorarea acestui spatiu central. De asemeni, daca oamenii din jur iti reproseaza o gandire negativista , ar fi cazul sa verifici aceasta regiune , incercand sa descoperi orice aspect intunecat sau negativ , balamalele scartaitoare ori usile avand tendinta de a se bloca.

Mainile in Feng Sui

Daca ai probleme legate de maini sau degete , este indicat sa reevaluezi partea centrala a peretelui din stanga a locuintei tale , specific pentru gua intelepciunii. Se spune ca dezordinea din aceasta regiune sau amplasarea aici a unor echipamente electrice defecte poate agrava afectiuni precum artrita si hiperhidroza palmara (transpiratia excesiva a palmelor) .Totodata , gua intelepciunii se cere a fi examinata in cazul unor dificultati in relatiile cu cei apropiati sau cu prietenii.

Picioarele in Feng Sui

Daca ai o problema de sanatate in zona picioarelor , ar trebui sa controlezi portiunea centrala din partea stanga a casei tale , numita gua familiei si conectata cu capacitatea de a sta in picioare. Plantele ofilite , caldura excesiva sau aglomerarea de dispozitive electronice din aceasta portiune a locuintei pot fi responsabile pentru afectiunile picioarelor. Pe de alta parte , un aspect nepotrivit in gua familei poate pricinui dificultati in evolutia din viata.

Sistemul osos in Feng Sui

Afectiunile soldurilor , pelvisului sau oaselor , durerile de spate ori osteoporoza sunt legate de gua prosperitatii , situata in coltul stang al locuintei. Zona prosperitatii este conectata cu capacitatea ta de a infrunta adversitatile sau agresiunea si poate fi influentata negativ de prea multa lumina , caldura sau aglomerarea de echipamente electronice.

Ochii in Feng Sui

Problemele legate de ochi sunt relationate cu gua faimei , amplasata in portiunea centrala a peretelui cel mai indepartat de zidul in care se afla usa de intrare. Glaucomul , conjunctivita sau vederea slaba pot fi agravate de oglinzi matuite sau crapate , robineti defecti din care picura apa , sau zone intunecate din aceasta regiune. Gua faimei este in conexiune si cu recunoasterea sau nu a meritelor tale.

Zona abdominala in Feng Sui

Afectiunile stomacului , intestinelor si organelor genitale sunt influentate de gua relatiilor/casatoriei , pozitionata in zona coltului din dreapta locuintei. Se recomanda ca in acesta regiune sa nu se amplaseze mobila veche , dispozitive electrice stricate sau un cos de fum. Aspectul negativ din gua relatiilor poate conduce si la incapacitatea emotionala de a trai intimitatea alaturi altcineva.

Gura si sistemul respirator in Feng Sui

Problemele dentare sau respiratorii precum astma sunt relationate cu gua creativitatii , localizata in partea centrala a zonei din dreapta acasei tale. Caldura ori lumina excesiva sau scurgerile de apa din robinete , toalete sau din tavan in aceasta regiune pot reprezenta influente negative. La nivel emotional, blocajele creativitatii sau timiditatea sunt asociate cu aceasta zona.

Capul in Feng Shui

Durerile de cap, afectiunile creierului , problemele mentale , chiar si problemele scalpului sau matreata sunt conectate direct cu regiunea oamenilor sprijinitori , aflata in dreapta partii din fata a a locuintei. In acest caz , ar trebui sa verifici aglomerarile de lucruri nefolositoare sau aflate in dezordine , precum si scurgerile de apa sau caldura prea mare din aceasta portiune a casei. Din punct de vedere emotional, problemele cu autoritatile sau oamenii aflati in pozitii de conducere pot fi remediate prin ajustari aduse aceleiasi gua a oamenilor sprijinitori.

Sanatatea generala si

Daca esti afectat de o boala serioasa sau grava , care isi pune amprenta asupra fiecarei parti a corpului, ar fi indicat sa verifici gua sanatatii. Pozitionata in centrul casei tale , aceasta gua poate fi benefica mai ales atunci cand mentii un spatiu deschis, neaglomerat si aerisit in zona respectiva .Alte probleme pot fi provocate de pereti , scari si stalpi. Orice astfel de obstructionari ale spatiului pot fi inlaturate prin varuirea sau pictarea cu tonalitati cromatice specifice pamantului , in culoarea mierii, ciocolatei sau dovlecilor. Scarile ar trebui sa fie acoperite cu un covor moale , iar la baza lor ar putea sa fie amplasat o carpeta patrata. In unele cazuri, se amplaseaza in partea superioara a scarilor un cristal multifatetat cu o forma sferica , agatat de o panglica rosie .In cazul stalpilor sau coloanelor existente in aceasta regiune , se recomanda a se pune cate o oglinda , la nivelul ochilor , pe fiecare latura a acestora .In acest fel , se realizeaza o disparitie simbolica a stalpilor , inalaturandu-se orice fel de obstructie din calea sanatatii tale. Lipsa de echilibru interior sau spiritual poate fi determinata de afectarea aceleiasi gua a sanatatii.



Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Feng Shui - Cele 8 simboluri buddhiste ale norocului

Cristale sau pietrele Feng Shui – Proprietati , efecte si utilizare

Feng Shui – Cele 49 de zile ale indeplinirii unei dorinte
Feng Shui si sanatatea | Casa si partile corpului in Feng Shui Feng Shui si sanatatea | Casa si partile corpului in Feng Shui Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 19, 2011 Rating: 5

Un comentariu:

  1. draga Diana eu am pe Est centru casei frigideru posibil de aceea sa am blocaje in afaceri si pirderi de bani am probleme cuprieteni irelatile in afaceri
    Sud centru peretelui am Baia dar e curata ,e cu faianta si greie de sus pina jos nu am geam la baie tre sa pun o lumina
    Nord am un dulap mare dupa usa de intrare tre sal mut/?
    Nord Vest lipseste la mine dar am o oglinda mare pe hol intrare in ap pe partea dreapta si pe stalpi de sustinere alte oglinzi in partea dreapta living ap e semidecomandat nu stiu ce se intanpla dar totii oameni se sustrag sa platesca comisionul pt munca prestata nu vor sa plateasca
    Sud Estul e foarte luminos curat ,casa mea are multe geamuri pe sud est si est ,si vest ma ajuta cu un sfat cu deosebit respect iasomie

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.