De ce strigam atunci cand suntem furiosi ? | O poveste cu talc

Unui sfant hindus , ajuns pe malurile Gangelui pentru a face o baie rituala , i-a fost dat sa vada mai multi membri ai unei familii care strigau unii la altii. El s-a intors spre discipolii sai si i-a intrebat : "De ce oamenii cuprinsi de manie tipa unul la celalalt ? "

Adeptii sai s-au gandit o vreme si, in cele din urma , unul dintre ei a indraznit sa raspunda : "Pentru ca isi pierd calmul , maestre !"
"Bine , dar de ce trebuie sa strige pentru a-si spune pasurile ? Atunci cand cineva este chiar langa tine, poti sa ii spui ceea ce iti doresti fara a ridica vocea " , a spus omul cel sfant.

Discipolii s-au sfatuit indelung , dar nici una din ideile unora dintre ei nu i-a multumit pe ceilalti.
In cele din urma, maestrul le-a explicat : " Atunci cand doi oameni sunt maniosi unul fata de celalalt , intre inimile lor se aseza o mare distanta. Cu cat devin mai nervosi, cu atat mai tare trebuie sa strige unul la celalalt pentrua-si face auzite cuvintele , pentru ca ii desparte o distanta din ce in ce mai mare .Ce se intampla, insa, in cazul cand doi oameni se iubesc ? Ei nu au nevoie sa tipe pentru a se face intelesi , intrucat inimile lor sunt foarte apropiate. Distanta dintre ei este foarte mica sau aproape inexistenta."


Sfantul hindus si-a cercetat cu privirea adeptii , apoi a continuat : " Asadar , de fiecare data cand nu sunteti de acord , nu lasati ca inimile voastre sa indeparteze una de cealalta. Nu rostiti vorbe ce va pot separa pentru ca , intr-o zi, a-ti putea descoperi ca distanta dintre voi este asa de mare incat nu mai exista nici o cale de a va regasi. In acest fel, de exemplu, au loc divorturile."



Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Sa mori ca un inger | O poveste cu talc

Un altfel de Sisif | O poveste cu talc

Casa cu fereastre de aur | O poveste cu talc
De ce strigam atunci cand suntem furiosi ? | O poveste cu talc De ce strigam atunci cand suntem furiosi ? | O poveste cu talc Reviewed by Diana Popescu on martie 24, 2011 Rating: 5

2 comentarii:

  1. Ce bine ar fi ca toată lumea să citească povestea asta. Nu s-ar mai naște conflicte, ar fi totul simplu.

    RăspundețiȘtergere
  2. de ce stigam cand suntem furiosi? ca sa ne descarcam de nervi... eu asta fac, cand am draci tip.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.