Greutatea corporala depinde de personalitate

Te-ai gandit vreodata ca variatia sau constanta greutatii corpului tau este o consecinta a personalitatii tale ? Nu intotdeuna trebuie sa iti blamezi pofta excesiva de mancare , punand-o pe seama unor conjuncturi ori a unor capricii personale , dupa cum nu are sens mereu sa te intrebi, nedumerit , de ce ai luat in greutate desi , aparent, nu te-ai dedat unor excese alimentare.

Un recent studiu a scos la iveala faptul ca oamenii cu personalitate caracterizata de trasaturi nevrotice si o slaba constientizare a sinelui sunt in masura sa treaca prin mai multe cicluri de crestere si micsorare a greutatii de-a lungul vietii lor fata de persoanele posedand o personalitate diferita.
Cercetatorii au descoperit ca impulsivitatea reprezinta un factor important de predictie a celor ce vor deveni supraponderali odata cu vremea.Potrivit studiului, persoanele incadrate in primele 10 procente din punct de vedere al impulsivitatii au , in medie, cu 10 kilograme mai mult decat cele din ultmele 10 procente .

Iata si concluziile cercetarii : " Indivizii cu aceasta combinatie de trasaturi tind sa se lase in voia tentatiilor si le lipseste disciplina necesara pentru a ramane echilibrati in timpul dificultatilor si frustrarilor.Pentru a-ti mentine o greutate sanatoasa este necesar, de obicei, sa te conformezi unei diete sanatoase si unui program sustinut de exercitii fizice , amandoua aceste conditii solicitand atat perseverenta cat si capacitatea de a te retine de la excese.Un astfel de autocontrol pare sa fie foarte dificil pentru oamenii impulsivi."

Sursa : Journal of Personality and Social Psychology (Jurnalul de psihologie sociala si a personalitatii)


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

De ce te ingrasi cand te lasi de fumat ?

Metode simple de a slabi

Ce dezvaluie corpul tau despre tine ?
Greutatea corporala depinde de personalitate Greutatea corporala depinde de personalitate Reviewed by Diana Popescu on iulie 19, 2011 Rating: 5

4 comentarii:

  1. Titlul acestui articol m-a socat. Am citit articolul pe nerasuflate. initial nu mi-a venit sa cred, dar inca mai meditez asupra celor citite.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta asa este! Uite eu de la o vreme am 57 de kilograme, nu pot sa am mai mult de atat. De slabit am slabit si mai mult de atat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce chestie, o sa fiu mult mai atenta de acum inainte... trebuie sa am o stare de spirit mai buna, clar! :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Gandirea pozitiva despre propria persoana se pare ca are un efect pozitiv pe toate planurile,primesti incredere in tine si formezi un caracter puternic

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.