Care este cantecul destinului tau ?

Atunci cand o femeie din tribul Boc-A-Boc din Africa isi da seama ca este insarcinata, ea merge in adancul junglei si acolo, impreuna cu cateva prietene, se roaga si mediteaza pana cand se face auzit cantecul copilului ce este pe cale sa se nasca. Femeile stiu ca fiecare suflet isi are propriul cantec, un cantec care exprima sensul si individualitatea oricarui om. In momentul cand ele reusesc sa descopere cantecul copilului, incep sa il murmure, pentru ca mai apoi sa il intoneze mereu mai apasa , strigandu-i in cele din urma , ca intr-o transa, tonalitatile. Dupa aceea, se intorc in sanul tribului lor si ii invata pe toti noul cantec.

In ziua in care se naste copilul, intreaga comunitate se strange la un loc si isi aduna glasurile in ritmul cantecului abia nascutului bebelus. Mai tarziu, cand copilul ajunge sa invete despre lumea din jurul lui, tot satul se reuneste pentru a rosti cantecul sau. La fel, in momentul cand acel copil trebuie sa treaca prin testele acceptarii in stadiul de adult, oamenii se strang iarasi laolalta si incep sa cante. Ziua casatoriei aduce un nou prilej de a canta, intr-un glas, melodia unica a mirelui ori miresei.

Atunci cand viata ia locul mortii, familia, prietenii si cunostiintele se reunesc langa patul muribundului, la fel ca la nastere, pentru a canta celui sau celei care este pe punctul de a traversa drumul catre o noua viata.

Membrii tribului african se aduna pentru a-si uni vocile si intr-o alta ocazie. Daca unul dintre semenii lor face un lucru gresit sau comite o crima, oamenii vin in mijlocul satului si fac cerc in jurul acestuia. Ei isi impletesc din nou vocile in cantecul acelui semen al lor.

In acest fel, tribul arata ca adevarata compensatie pentru o faradelege nu este o pedeapsa, ci dragostea si reamintirea a ceea ce esti tu cu adevarat. Atunci cand auzi notele propriului tau cantec, nu poti dori ori simti nevoia de a rani un om apropiat sau indepartat tie.

Un adevarat prieten este cel care stie care este cantecul tau si il ingana in clipele cand pari a-l uita. Cei care te iubesc nu se lasa amagiti de greselile tale sau de o impresie eronata despre tine. Ei isi aduc aminte de frumusetea ta atunci cand esti urat, de intregul fiintei tale atunci cand esti faramitat, de inocenta ta atunci cand te simti pacatos, de visurile tale atunci cand esti in deruta.

Probabil ca nu ai crescut in mijlocul unui trib african care pastreaza mereu in memorie cantecul tau, in clipele cele mai importante ale existentei tale.Viata iti atrage, insa , mereu atentia atunci cand mergi pe adevaratul tau drum si atunci cand pasesti pe carari laturnice ale destinului tau. Atunci cand te simti intreg, cand esti strabatut de placerea de a trai, ceea ce faci se potriveste cantecului tau, iar in cazul cand te simti stingher in propria-ti piele, cantecul nu mai iese la iveala.

In cele din urma, trebuie sa afli care este cantecul tau si sa te straduiesti sa il canti cat poti mai bine.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Iubeste-ti soarta

Puterea gandului : lovirea unei tinte nevazute

Fiecare om isi are propria frumusete a destinului | O poveste cu talc
Care este cantecul destinului tau ? Care este cantecul destinului tau ? Reviewed by Diana Popescu on august 11, 2011 Rating: 5

Un comentariu:

Un produs Blogger.