2012 : Ultima sansa de a o vedea pe Venus

Daca nu ai profitat de lucrul asta in 2004 , pe data de 6 iunie 2012 ai posibilitatea de a o vedea , probabil pentru ultima oara , pe Venus.In aceasta zi , europenii vor putea surprinde din nou planeta dragostei in drumul ei prin dreptul soarelui .Este vorba despre un eveniment extrem rar , Venus putand fi vazuta din nou de pe pamant abia dupa circa 120 de ani.

De fapt , astfel de oportunitati astronomice au loc la intervale de 121,5 , 8, 105,5, 8 , 12,5, 8 ani , s.a.m.d . Ultimele tranzituri ale lui Venus au putut fi observate de pe Terra in anii 1639, 1761 si 1769, 1874 si 1882 si apoi in 2004. In anul 2004 , acest spectacol a captat atentia a numerosi oameni de stiinta , interesati sa afle mai multe despre atmosfera planetei Venus si felul cum exoplanetele tranziteaza stelele lor mama .

Daca Venus si pamantul ar avea orbitele din jurul soarelui in acelasi plan , astfel de tranzituri s-ar intampla mult mai des.Orbita lui Venus este insa inclinata fata de cea a Terrei , asa ca desi planeta iubirii trece printre soare si pamant odata la 1,6 ani , ea este situata , de obicei, putin deasupra sau dedesuptul soarelui , fiind invizibila din cauza stralucirii razelor acestuia.Un lucru asemanator se petrece cu luna.Selena se deplaseaza intre soare si pamant in fiecare luna calendaristica , dar , cu toate acestea, nu avem parte de o orbita solara in fiecare dintre cele 12 luni ale anului.Acest lucru se petrece datorita planurilor usor deviate ale orbitelor pamantului si lunii , asa ca , de cele mai multe ori , luna noua este amplasata usor deasupra ori dedesuptul soarelui.

O stranie iluzie vizuala are loc atunci Venus ajunge la marginea discului solar : planeta isi pierde dintr-o data forma circulara , alungindu-se asemeni unui strop care cade spre pamant.De aici si numele acestui fenomen : "efectul de strop".

Poti urmari cateva imagini splendide ale tranzitului lui Venus prin fata soarelui in clipul video YouTube Venus Transits 2004 & 2012 .


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Eclipsa de soare in superstitii , mituri si legende

Horoscop chinezesc 2012 | Anul Dragonului de apa

Previziuni astrologice 2012 | Horoscop general 2012
2012 : Ultima sansa de a o vedea pe Venus 2012 : Ultima sansa  de a o vedea pe Venus Reviewed by Diana Popescu on octombrie 18, 2011 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.