Diavolul intr-o fresca de Giotto

Diavolul in biserica ? O farsa si un sacrilegiu cu talc ce il apropie pe Giotto de urmasul sau , Leonardo da Vinci.Restauratorii au descoperit , cu stupoare , o imagine a diavolului intr-una din cele mai vestite fresce ale lui Giotoo din Bazilica Sfantului Francisc din Assisi.

Diavolul era ascuns in reprezentarea de detaliu a norilor din partea superioara a frescei numarul 20 din ciclul de scene infatisand viata si moartea Sfantului Francis de Assisi . Descoperirea a fost facuta de istoricul de arta Chiara Frugone , care a deslusit in reprezentarea involburata a norilor o fata cu nas coroiat , un zambet viclean si coarne intunecate in panoul avand drept subiect moartea Sfantului Francisc.

Sergio Fusetti, restauratorul sef al bazilicii , a spus ca probabil Giotoo nu si-a dorit niciodata ca diavolul sa fie o imagine centrala in vreuna din frescele sale , asa ca a pictat-o printre nori "pentru a se distra putin".Acelasi Fusseti a emis ipoteza ca Giotto ar fi facut aceasta "farsa" pentru a lua in deradere un cunoscut al sau , pictandu-l asemeni unui diavol.

Capodopera din bazilica apartinand manastirii in care a fost ingropat Sfantul Francisc a fost supusa restaurarii din cauza mai multor pagube produse de un cutremur din anul 1997.


Sursa : Reuters
Diavolul intr-o fresca de Giotto Diavolul intr-o fresca de Giotto Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 07, 2011 Rating: 5

4 comentarii:

  1. Este o povestioara pe care eu una nu o mai cred. Nu cred ca exita draci nici dumnezei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nustiu ce sa zic,dar nu cred ca ar fi pictat intentionat asa ceva.Poate din neatentie si uite ce a iesit.

    RăspundețiȘtergere
  3. ha,ha,ha.
    aha!
    minunat!
    intre divinitate si proximus intotdeauna a fost o rivalitate.
    Daca am putea sa ne iubim cumva ca raurile..am fi putin Coelho si har!?cumva ,mai modesti sau nu?!!!La Multi Ce Vrei tu,D!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca a facut-o intentionat... Prea e obvious chipul ca sa nu isi fi dat seama.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.