Prietenia dintre barbati si femei , un lucru imposibil ?

Ai avut vreodata , ca barbat , o prietena femeie ? Te-ai bucurat candva , ca femeie , de prietenia cu un barbat ? Daca nu ti s-a intamplat niciodata asa ceva, te-ai intrebat care ar putea fi explicatia ? Este posibila o relatie de prietenie intre barbati si femeie , fara a interveni dragostea sau atractia ?

Multi oameni sunt de parere ca prietenia dintre un barbat si o femeie reprezinta o relatie foarte frumoasa, dar si foarte improbabila. "Intotdeuna se ajunge la altceva" , argumenteaza ei , dand de inteles ca aceasta legatura devine, de obicei , una amoroasa.Este foarte greu pentru un baiat si o fata , sau un barbat si o femeie , sa intretina o prietenie platonica .Adeseori , emotiile ori sentimentele isi fac aparitia pe nesimtite , iar prietenia tinde a se destrama pentru ca unul din cei doi amici incepe sa fie posesiv sau gelos.Senzualitatea si libidoul tau pot fi reduse la tacere atunci cand te simti bine alaturi de o alta persoana, impreuna cu care te distrezi , cu care impartasesti visuri, interese si pasiuni , chiar daca acea persoana este de sex opus ? Poate ca nu ! La urma urmei , spre deosebire de nenumaratele povesti de dragoste din filme, romane si chiar din viata reala , prietenia dintre o femeie si un barbat este arareori ridicata in slavi sau descrisa ca o legatura autentica dintre doi oameni.

Desigur , o alta problema este ca , de multe ori , nici barbatul si nici femeia nu se simt satisfacuti de o relatie de simpla si pura prietenie, mai ales daca petrec o multime de timp impreuna .

Pe de alta parte , exista oameni care sunt gata oricand sa iti demonstreze ca o astfel de relatie este nu numai posibila, dar si normala , afirmand ca , din contra , aparitia unor sentimente romantice nu este deloc probabila. Ei ignora intru totul , aspectul amoros dintr-o amicitie intre persoane de sex opus."Unul din cei mai buni prieteni de-ai mei este o femeie " , ar putea declara un astfel de barbat , insistand ca " nu mi-a trecut niciodata prin minte sa o vad ca pe o iubita ". "Ei bine, ai grija sa ramana lucrurile asa cum spui" , i-as raspunde unui astfel de barbat."Prieteniile mele cu barbatii sunt mult mai simple decat cele cu femeile , si nu-mi dau nici o bataie de cap " , ar putea spune o femeie din acelasi gen.

Amicitiile dintre persoanele de sex opus dau nastere uneori unor comentarii extrem de pozitive.Barbatii afirma ca prietenia cu o femeie le ofera un soi de grija reciproca nu prea des intalnita in relatiile dintre barbati.Ei spun cuvinte precum : " Cand sunt alaturi de o amica , nu mai este nevoie sa o fac pe durul.Pot sa imi arat slabiciunile , stiind ca ea ma accepta sa cum sunt".Femeile sustin ca prietenia cu un barbat le daruieste un nivel de sinceritate si lipsa de egoism rar intalnite in amicitia cu o alta femeie.In acelasi timp, ele se bucura de ocazia de a privi prin ochii unui barbat si a descoperi perspectiva masculina despre felurite aspecte ale vietii.

Este de remarcat ca femeile nu simt ca ajung la acelasi mare grad de intimitate precum barbatii atunci cand sunt angajate intr-o prietenie "mixta".Chiar si femeile care sunt de acord ca au o foarte stransa prietenie cu un barbat simt ca se inalta niste bariere intre ei.Femeile afirma : "Ma simt bine impreuna cu barbatii care-mi sunt doar prieteni , ei iti pot oferi ajutor si sprijin in multe aspecte ale existentei, dar nu este acelasi lucru ... Daca incerc sa vorbesc cu un amic barbat in acelasi fel cum discut cu o prietena , sunt intotdeuna dezamagita." La prima vedere , beneficiile sunt mai mari pentru barbati ...

In concluzie, sunt compatibile prieteniile dintre barbati si femei ?

Putine relatii sunt simple si nestanjenite de nimic.Asadar , adevaratul raspuns la intrebarea de mai sus ar putea fi "Depinde". "Depinde de ce anume ? ", m-ai putea intreba.Cred ca amicitia dintre persoane de sex contrar este posibila numai in masura in ambii parteneri isi doresc sa isi extinda orizonturile personale si sa isi sensibilizeze receptivitatea.Aceste prietenii le cer atat barbatilor cat si femeilor sa faca apel la parti ale personalitatii lor ce sunt mai putin accesibile in legaturile cu prieteni de acelasi sex.
Pentru un barbat, prietenia cu o femeie ii permite sa isi exprime latura sa emotionala, sa isi dezvaluie vulnerabilitatile si sa se implice intr-o atmosfera de tandrete prieteneasca ce este imposibila in amicitiile dintre barbati.In schimb, unui astfel de barbat ii poate lipsi camaraderia masculina , directa , nestanjenita si lipsita de ambiguitati .
Pentru o femeie, prietenia cu un barbat inseamna sansa de a-si exprima latura ei independenta , mai rationala sau mai dura , zona colturoasa a personalitatii ei pe care o camufleaza in legaturile de amicitie cu alte femei.Dezavantajul este ca poate fi nesatisfacuta din cauza lipsei unei reciprocitati si intensitati emotionale ce ii sunt mult mai la indemana in relatia amicala pe care o are cu o alta femeie.



Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Ma iubeste sau nu ma iubeste prietenul meu ?

Prietenia in citate, aforisme , maxime

Prietenia dintre fete - Prietenele rele
Prietenia dintre barbati si femei , un lucru imposibil ? Prietenia dintre barbati si femei , un lucru imposibil ? Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 16, 2011 Rating: 5

5 comentarii:

  1. Eu m-am inteles mult mai bine cu un barbat decat cu o femeie. Nu stiu de ce dar sunt mult mai vorbareata cu un barbat decat cu o femeie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da,pana la un moment dat!exista ,,amicitie,,intre un barbat si o fem.dar numai pana la un mom.dat.....niciodata de durata,ma refer la ani!niciodata!!!!la acel moment,,dat,,ori ea ori el,trec bariera si apoi se ntreaba,oare nu l|n o ?iubeam si n am stiut????oare l am iubit,dintotdeauna?????nu fratilor,nu exista niciod.amicitie de cursa lunga ,ASA! si stiti de ce?pt.ca exista HORMONII,care stau in banca lor o vreme si depinde de conjunctura si alte aspecte ale vietii,pana cand,acesti,, SOLDATEI,,isi cer drepturile!de multe ori barbatii perfizi,ascund intentia de a ajunge la asa ceva,sub masca,,prieteniei,,dar tot la sex se gandesc si vreau,doar ca sunt diplomatii,care incearca absolut pe toate caile SA TE CONVINGA,,si fac orice,de la ,,amicitie,,la a poza n EROi,daca situatia o cere,pt.a cuceri ,,AMICA,,!barbatiiiiiiiiiiiii,???????????????

    RăspundețiȘtergere
  3. exact!pana la un moment dat in relatie,se poate vb.de amicitie,dar se trece si pragul asta si gata cu prietenia ,,amicala,,intervin hormonii!am av.parte de o exp.asa.dupa 2ani de,,amicitie,,de fapt;el ma iubea demult si nu a recunoscut asta,pana intr o zi!n am trecut la alt nivel in rel.ne am despartit!amicitie cu un barbat este daca ai langa tine un homosexual sau eunuc,DA!atunci,ai parte de amicitie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Omenii gandesc mai tot timpul in termeni absoluti, insa totul este relativ. Te poti lasa influentat de un om numai in masura in care permiti si daca permiti, dar pentru asta este nevoie de Vointa. Consider ca poti avea o relatie de amicitie autentica cu o femeie, se presupune pe o baza sanatoasa: sinceritate si incredere reciproca. Fireste, daca te pierzi, nu exista nici o garantie, dar acest lucru repezinta doar slabiciune din partea barbatului. Daca iti mentii simtul existentei in moment in timp ce interactionezi cu ea, si nu reactionezi fata de ceea ce simti, te poti separa, nu te identifici (a nu se intelege ca fugi de ceea ce simti), si astfel poti sa pastrezi o relatie de amicitie autentica. Acest lucru necesita un anumit grad de trezire interioara.

      Ștergere
  4. Omenii gandesc mai tot timpul in termeni absoluti, insa totul este relativ. Te poti lasa influentat de un om numai in masura in care permiti si daca permiti, dar pentru asta este nevoie de Vointa. Consider ca poti avea o relatie de amicitie autentica cu o femeie, se presupune pe o baza sanatoasa: sinceritate si incredere reciproca. Fireste, daca te pierzi, nu exista nici o garantie, dar acest lucru repezinta doar slabiciune din partea barbatului. Daca iti mentii simtul existentei in moment in timp ce interactionezi cu ea, si nu reactionezi fata de ceea ce simti, te poti separa, nu te identifici (a nu se intelege ca fugi de ceea ce simti), si astfel poti sa pastrezi o relatie de amicitie autentica. Acest lucru necesita un anumit grad de trezire interioara.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.