29 ianuarie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

Ziua de 29 ianuarie este marcata de Aducerea Moastelor Sfantului Sfintit Mucenic Ignatie Teoforul, si este dedicata Sfintilor Mucenici Filotei, Avis, Iulian, Romano, Iacov, Silva si Luca, precum si Sfantului Valeriu.


Sarbatori, traditii si obiceiuri crestin - ortodoxe pe 29 ianuarie


Aducerea Moastelor Sfantului Sfintit Mucenic Ignatie Teoforul

Sfantul Ignatie Teoforul
Sfantul Ignatie Teoforul
Dupa ce a fost devorat de animalele salbatice din amfiteatrul roman, in ziua de 20 decembrie, anul 107, din trupul Sfantului Ignatie Teoforul nu au mai ramas decat cateva oase. Aceste pretioase moaste au fost stranse de credinciosi si trimise in Antiohia, unde au ingropate intr-un cimitir de la marginea orasului. Mai tarziu, in secolul al VII-lea, ele au ajuns diun nou la Roma, fiind pastrate in biserica Sfantul Clement.

Sfintii Mucenici Filotei, Avis, Iulian, Romano, Iacov, Silva si Luca

Sfinti mucenici ce au patimit din cauza credintei lor in Iisus. Le-au fost zdrobite bratele si picioarele cu ciomege, li s-au sfartecat trupurile si au fost azvarliti in temnita, incinsi cu lanturi groase. In final, au fost spanzurati, capetele fiindu-le strapunse cu piroane de fier.


Sarbatori, traditii si obiceiuri crestin - ortodoxe rit / stil vechi pe 29 ianuarie


Amintirea cinstitului lant al sfantului apostol Petru; Pomenirea sfintilor mucenici şi frati buni: Pevsip, Elasip si Mesip si a bunicii lor Neonila; Pomenirea sfantului mucenic Danact, citetul; Pomenirea Sfantului si Dreptului Maxim
Vezi Ortodoxia.md

Sarbatori, traditii si obiceiuri romano - catolice pe 29 ianuarie


Sfantul Valeriu, episcop

Episcop de Trier, in Germania, Sfantul Valeriu a fost, potrivit traditiei, discipol al Sfantului Petru, cu toate ca se stie ca si-a condus episcopatul abia in cel de-al patrulea secol. A murit in anul 320.


Sarbatori, traditii si obiceiuri greco - catolice pe 29 ianuarie


Aducerea moastelor Sf. Mucenic Ignatiu Teoforul



Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Nascut pe 29 ianuarie – Horoscop general | Profil astrologic

27 ianuarie – Sarbatori , traditii si obiceiuri religioase

28 ianuarie – Sarbatori , traditii si obiceiuri religioase
29 ianuarie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase 29 ianuarie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 29, 2012 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.