16 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

Ziua de 16 martie este dedicata Sfantului Mucenic Sabin Egipteanul, Sfantului Cuvios Anin, Sfintei Benedectina, Sfantului Urho si sarbatorii haitiene Loco Davi.


Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin - ortodoxe pe 16 martie

Sfantul Mucenic Sabin Egipteanul, Papa, Roman

Administrator al orasului Hermopolis din Egipt, Sfantul Sabin a fugit, impreuna cu alti credinciosi, in munti, in vremea unei prigoane impotriva crestinismului pornita de catre imparatul roman Diocletian.
Acolo s-a inchis intr-o coliba, ducandu-si zilele in post si rugaciune. Un om care ii aducea de mancare lui Sabin l-a tradat insa autoritatilor romane in schimbul a doua monede de aur. Arestat si schingiuit impreuna cu alti sase crestini, a fost inecat, din porunca guvernatorului Adrian, in fluviul Nil. Moastele Sfantul Sabin sunt pastrate in localitatea Licaonia.

Sfantul Cuvios Anin

Originar din Calcedon, in Bitinia, Asia Mica, Sfantul Anin a ramas inca din copilarie orfan. S-a calugarit dupa ce a implinit 15 ani, la manastirea monahului Maium, aflata in desertul dintre Persia si Siria. Gratie vietii sale de sfintenie, a primit darul de a face minuni si vindecari, fiind vestit si pentru ascultarea pe care i-o aratau animalele. Si-a dat sufletul lui Dumnezeu la etatea de 110 ani.


Sarbatori, traditii si obiceiuri crestin - ortodoxe rit / stil vechi pe 16 martie

Sfintii Eutropiu, Cleonic si Vasilisc; Sfintii Mucenici Marta si Mihail
Vezi Traditii si sarbatori din 3 martie


Sarbatori, traditii si obiceiuri romano - catolice pe 16 martie

Sfanta Benedicta, calugarita

Calugarita din Ordinul Clariselor, Sfanta Benedicta a urmat-o la abatia manastirii Sfantul Damian pe vestita Sfanta Clara de Assisi. A murit in pace in anul 1260.


Sarbatori, traditii si obiceiuri greco - catolice pe 16 martie

Sf. mucenic Sabin Egipteanul


Alte traditii si sarbatori din 16 martie

Ziua Sfantului Urho

Sfantul Urho, al carui nume inseamna in finlandeza “erou”, este celebrat anual pe 16 martie ca salvator al viilor din Finlanda, napadite de o invazie de lacuste.

Sarbatoarea Loco Davi

Festival Voodoo, din Haiti, marcat de ritualul mancatului lemnului (manger du bois rituel).


Copyright © diane.ro.2012



Nascut pe 16 martie – Horoscop general Profil astrologic

14 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

15 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
16 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase 16 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase Reviewed by Diana Popescu on martie 15, 2012 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.