Barbatii se prostesc in preajma femeilor

OK! Stiu ce esti Barbat (cu B mare) si te consideri cu mult superior "regnului" feminin. Cu toate astea, chiar nu te-ai simtit uneori ca un prostanac atunci cand o femeie era pe aproape? Nu nega, si nici nu te lasa prada disperarii! Nu esti singurul! Un studiu al cercetatorilor olandezi a demostrat, fara putinta de tagada, ca barbatii "se pierd", sau, in termeni stiintifici, dau chix in activitatile cognitive numai la gandul ca sunt observati de o femeie.



In cadrul studiului, s-au facut teste atat asupra barbatilor cat si femeilor, cerandu-li-se sa se angajeze intr-un test Stroop al functiei cognitive (un test presupunand masurarea reactiei la cuvinte scrise in diverse culori, avand potentialul de a influenta perceptia) in mai multe conjuncturi. Mai intai, subiectilor li s-a cerut sa faca testul dandu-li-se de inteles ca sunt singuri, a doua oara spunandu-li-se ca sunt observati de o persoana de sex opus printr-o camera video. In cazul femeilor, performantele au fost aceleasi in ambele cazuri, insa barbatii s-au dovedit mai neindemanatici sau mai lenti atunci cand credeau ca sunt sub privirea "necrutatoare" a unei femei.

In mod natural, cercetatorii au presupus ca este vorba despre "imperechere" si statutul social. Inabilitatea barbatilor de a duce cum trebuie, pana la capat, o treaba in conditiile de mai sus poate fi provocata de faptul ca sunt "programati" (din punct de vedere evolutionist) sa profite de orice oportunitate potentiala pentru a-si gasi (inca) o pereche. In acelasi timp, acest fenomen poate fi pus si pe seama "fatalitatii" societatii moderne, care i-a obisnuit pe barbati ca trebuie neaparat sa faca impresie asupra doamnelor si domnisoarelor care sunt prin preajma lor.


Copyright © diane.ro . 2012



Cum se dreseaza un barbat - Mic ghid practic

Ce vor barbatii ... de la o femeie ?

10 diferente esentiale intre femei si barbati
Barbatii se prostesc in preajma femeilor Barbatii se prostesc in preajma femeilor Reviewed by Diana Popescu on martie 15, 2012 Rating: 5

Un comentariu:

  1. interesant articolul,unii baieti/barbati sunt chiar amuzanti cand sunt in preajma femeilor/femeilor

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.