29 aprilie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

In ziua de 29 aprilie sunt comemorati Sfintii 9 Mucenici din Cizic, Cuviosul Memnon, facatorul de minuni, si Sfanta Ecaterina din Siena, Fecioara Invatatoare, Patroana a Europei.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin - ortodoxe pe 29 aprilie

Sfintii 9 Mucenici din Cizic

Acesti 9 mucenici, avandu-si obarsia in diferite locuri, au refuzat cu totii sa faca sacrificii idolilor si sa il renege pe Cristos, fiind drept urmare decapitati in Cizic, un oras din Asia Mica, aflat pe coasta Marii Marmara. Numele lor sunt Theognis, Rufus, Antipater, Theostoichus, Artemas, Magnus, Theodotus, Thaumasilas si Philemon.
In cinstea lor s-a inaltat o biserica la Cizic in timpul imparatiei lui Constantin, acolo fiind pastrate sfintele lor moaste.

Cuviosul Memnon, facatorul de minuni

Sfantul Cuvios Mnenon si-a daruit din tinerete viata lui Dumnezeu, nepregetand in nici un fel sa se supuna unei aspre asceze. Ajuns staret, a fost daruit totodata si cu darul de a face minuni, fiind cunoscut pentru tamaduirea multor suferinzi. Se stie ca a izvodit un izvor intr-un loc sec, a alungat roiurile de lacuste daunatoare recoltelor, si a scapat de la naufragiu o corabie.

Sarbatori, traditii si obiceiuri crestin - ortodoxe rit / stil vechi pe 29 aprilie

Izvorul Tamaduirii; Sfintele Mucenice fecioare Agapia, Irina si Hionia; Pomenirea sfintilor mucenici Leonid, Harisa, Nichi, Galini, Calida, Nunehia, Vasilisa si Teodora; Pomenirea sfintilor Felix episcopul, Ianuarie preotul, Furtunat si Septemiu; Icoana Maicii Domnului "Izvorul Tamaduirilor".
Vezi Traditii si sarbatori din 16 aprilie

Sarbatori, traditii si obiceiuri romano - catolice pe 29 aprilie

Sfanta Ecaterina din Siena, Fecioara Invatatoare, Patroana a Europei

Cel de-al douazecisicincelea copil al unui vopsitor de lana din Italia, Sfanta Ecaterina (1347-1380) si-a inceput experientele mistice la varsta de numai 6 ani, atunci cand si-a zarit pentru intaia data ingerii pazitori. A devenit tertiata dominicana la 16 ani, continuand sa aiba viziuni despre Fecioara Maria, Iisus Cristos si alti sfinti. Desi nu a beneficiat de o adevarata educatie religioasa, s-a remarcat printr-o mare  intelepciune teologica. L-a convins pe Papa sa se intoarca la Roma de la Avignon, in anul 1377, iar in preajma mortii se straduia sa vindece Marea Schisma a bisericii occidentale. In anul 1375, i s-au daruit stigmatele ranilor lui Iisus, acestea ramanand vizibile pana si-a dat duhul. A murit la numai 33 de ani, trupul ei fiind gasit intreg si lipsit de putreziciune in anul 1430.

Sarbatori, traditii si obiceiuri greco - catolice pe 29 aprilie

Sfintii 9 Mucenici din Cizic; Cuviosul Memnon Taumaturgul; Sfanta Ecaterina de Siena, Patroana Europei



Copyright © diane.ro. 2012


Nascut pe 29 aprilie – Horoscop general Profil astrologic

27 aprilie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

28 aprilie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
29 aprilie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase 29 aprilie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase Reviewed by Diana Popescu on aprilie 29, 2012 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.