3 aprilie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

Pe 3 aprilie sunt celebrati Sfantul Cuvios Nichita Marturisitorul, Sfantul Mucenic Elpidifor, si Sfintii Evagriu si Benignus, mucenici.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin - ortodoxe pe 3 aprilie


Cuviosul Nichita Marturisitorul

Cuviosul Nichita Marturisitorul
Cuviosul Nichita
Nascut in Cezareea, in Bitinia, Sfantul Nichita avut un exemplu timpuriu demn de urmat chiar prin tatal sau, care s-a calugarit, lasandu-l in grija bunicii sale. Dupa cea crescut, Nichita a intrat la manastirea de la Midikion, langa marea Marmara. Dupa sapte ani de viata monahala, a fost hirotonisit ca preot de catre patriarhul Tarasie. Nu mult timp dupa aceea, a fost ales de catre calugarii din manastire ca staret al manastirii.
Atunci cand Leon Armeanul a devenit imparat al Romei, prigonind sfintele icoane ale bisericii,
l-a izgonit de pe scaunul episcopal pe Sfantul Nichita, punand in locul lui un eretic. Mai mult decat atat, Nichita a fost intemnitat si torturat, fara insa a da inapoi de la lupta lui de aparare a ortodoxiei.
Dupa ce a fost eliberat, Sfantul Cuvios Nichita Marturisitorul s-a retras in sihastrie, in apropiere de Constantinopole, unde si-a petrecut ultimii ani din viata in rugaciune si slavire a Domnului. Dupa ce a murit, trupul sau a fost adus inapoi la manastire, in timpul acestei calatorii multi suferinzi gasind vindecare in preajma moastelor  Sfantului Nichita.

Sfantul Mucenic Elpidifor


Sarbatori, traditii si obiceiuri crestin - ortodoxe rit / stil vechi pe 3 aprilie



Pomenirea cuviosului Ioan Scararul; Pomenirea preacuviosului parintelui nostru Iacob, episcopul si marturisitorul; Pomenirea celui intre sfinti parintelui nostru Toma, patriarhul Constantinopolului; Pomenirea sfintilor mucenici Filimon si Domnin; Pomenirea Sfantului Ierarh Chiril al Catanei
Vezi Traditii si sarbatori din 21 martie

Sarbatori, traditii si obiceiuri romano - catolice pe 3 aprilie


Sfintii Evagriu si Benignus, mucenici

Mucenici ce si-au dat sufletul, zdrobiti de asuprirea impotriva crestinilor, in localitatea Tomi.


Sarbatori, traditii si obiceiuri greco - catolice pe 3 aprilie



Sfantul Cuvios Nichita Marturisitorul



Copyright © diane.ro. 2012



Nascut 3 aprilie – Horoscop general Profil astrologic

1 aprilie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

2 aprilie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
3 aprilie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase 3 aprilie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase Reviewed by Diana Popescu on aprilie 02, 2012 Rating: 5

Un comentariu:

Un produs Blogger.