Pantofii tradeaza nesiguranta femeilor?

Pantofii reprezinta mai mult decat niste accesorii specifice modei sau punerii in valoare a frumusetii feminine, fiind, adeseori, o dovada a unei fragilitati psihice si un mijloc al femeilor de a-si pune in fata o platosa fata de slabiciunile lor interioare.



Intr-un recent studiu de la Universitatea din Canterbury (Noua Zeelanda), Jessica Boyce a incercat sa demonstreze ca femeile ce se simt nesigure fata de felul cum se conformeaza standardelor unui “corp perfect” se simt mult mai increzatoare in ele insele atunci cand apeleaza la aparent insignifiante detalii precum o pereche de pantofi ori o poseta. Nu este si cazul pantalonilor de dama!

Potrivit lui Boyce :”Ceea ce cercetatorii sugereaza este ca pantofii si gentile sunt mult mai apreciate de catre femei pentru ca le maresc atractivitatea fizica fara a atrage atentia asupra trupului lor. Pantalonii, pe de alta parte, tind sa atraga atentia (asupra corpului/ siluetei), motiv pentru care sunt ocoliti de multe femei”.

In Noua Zeelanda si in Canada, unde au fost studiate mai multe grupuri de femei, fiicele Evei detin in medie cam 17-18 perechi de pantofi, unele reprezentante ale sexului frumos reusind sa aiba o  pana la 70 de perechi (se pare ca faimoasa politiciana filipineza Imelda Marcos se putea lauda, la un moment dat, cu o colectie de 1000 de genti si 3000 de perechi de incaltari). Desigur, noi, romancele, nu ne putem compara cu femeile din acele regiuni supradezvoltate, dar nu ne putem opri sa avem atatea perechi de pantofi cate putem cumpara fara sa zguduim din temelii bugetul personal sau cel al familiei.

Ar fi , totusi, interesant de stiut daca, la scara de saracie din Romania,  exista un procent asemanator cu cel din SUA, unde , in anul 2008, s-au vandut 886 de milioane de perechi de pantofi, si numai 144 de milioane de rochii, fuste, pantaloni, camasi si bluze de dama…


Copyright © diane.ro. 2012

Femeile si gentile lor fermecate ! Ce fel de geanta ti se potriveste ?

Hainele si incaltamintea in superstitii, legende , traditii

Pantofii , mireasa si nunta in superstitii si obiceiuri
Pantofii tradeaza nesiguranta femeilor? Pantofii tradeaza nesiguranta femeilor? Reviewed by Diana Popescu on aprilie 18, 2012 Rating: 5

Un comentariu:

  1. este total adevarat. felul in care o femeie merge pe tocuri, si in pantofi o reprezinta, si ii arata trasaturi de caracter.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.