Vrajile Sfantului Ciprian: Un pact cu diavolul

Cartea Sfantului Ciprian (numita si "Ghidul vrajitorului") cuprinde farmece sau formule magice, asemanandu-se cumva cu grimoarele ori cartile de vrajitorie occidentale din Evul Mediu. Capitolul al XIII-lea din Cartea Sfantului Ciprian este dedicat felului cum se poate face un pact cu diavolul in schimbul obtinerii de bogatie si putere lumeasca.

Magicianul avand indrazneala de a face asa ceva trebuie sa mearga pe varful unui munte (sau la o incrucisare de drumuri din apropierea unei ape curgatoare sau a unei case in ruina), avand asupra sa diferite talismane. Acolo, este necesar sa traseze pe pamant un cerc magic, dinlauntrul caruia sa il invoce pe Lucifer de trei ori.
Cea dintai invocatie suna cam asa: "Imparate Lucifer, stapan si domn al spiritelor rebele, te rog sa imi indeplinesti dorinta... Infatiseaza-te mie in aceasta noapte sub forma umana, fara vreo miasma infernala, si promite-mi ca imi vei da, prin mijlocirea pactului ce il vom face, bogatiile si darurile de care am nevoie".

Dupa aceasta incantatie, potrivit cartii, ar trebui sa apara un demon intreband infuriat de ce i-a fost tulburata linistea. Apoi, Lucifer incepe sa negocieze: "Nu pot sa iti dau ceea ce imi ceri decat daca te lasi pe mana mea vreme de 20 de ani, avand dreptul sa fac tot ce vreau cu trupul si sufletul tau".

Dupa indelungate targuieli, se semneaza un pact cu sangele muritorului, iar Lucifer il conduce pe magician la cea mai apropiata comoara ascunsa sub pamant.

Cartea Sfantului Ciprian nu este deloc complicata ori sofisticata, unii specialisti in magie considerand-o chiar ridicola. Cu toate acestea, potrivit marturisilor recente ale unui profesor din Portugalia, pe nume Ray Vogensen, ea este invaluita intr-o aura extrem de sinistra. Chiar si in zilele noastre, oamenii o iau indeajuns de mult in serios pentru a fi speriati de ea...Catolicii si multi alti crestini considera ca este un pacat sa posezi ori chiar numai sa atingi Cartea Sfantului Ciprian, iar unii librari din occident o tin ferecata cu un lant intr-o cutie de fier. Iata ce declara Ray Vogensen: "Am auzit pentru intaia oara de ea atunci cand niste elevi de-ai mei mi-au povestit despre o fata ce isi luase viata in Vila Real, aruncandu-se de pe un pod ce traverseaza raul Corgo. Conform relatarilor, luate foarte in serios de elevii mei, langa trupul neinsufletit al sinucigasei se gasise un exemplar din Cartea Sfantului Ciprian. Ei pareau sa se teama cu adevarat de aceasta carte si m-au sfatuit sa nu o deschid vreodata".

Exista diverse variante ale acestui grimoar, pretinzandu-se cu fervoare ca fiecare dintre ele dezvaluie "autentica" intelepciune a Sfantului Ciprian. Extrem de populara in Portugalia, Spania si America Latina, cartea este impartita in trei parti. Cea dintai sectiune povesteste despre viata Sfantului Ciprian, cuprinde rugaciuni ce trebuiesc spuse dimineata, dupa amiaza si seara, metode de ghicire a viitorului, si cele 148 de locuri potrivite pentru farmece. Cea de-a doua parte releva "adevarata comoara" a magiei negre si albe, ofera secretele vrajitoriei in scopuri bune sau rele, si retete pentru potiuni avand darul de a atrage un iubit sau un partener in casatorie. Ultima sectiune dezvaluie o lista cu locurile unde pot fi gasite comori, in special in Galitia, in partea de nord-vest a Spaniei.

Cine a fost de fapt Sfantul Ciprian?

Potrivit Enciclopediei Catolice, Sfantul Ciprian facut parte dintr-un grup de crestini din Antiohia, din stravechea Sirie, care au fost ucisi din cauza credintei lor. Pe 26 septembrie (ziua Sfantului Ciprian in calendarul romano-catolic), in anul 304, "crestinii din Antiohia au fost martirizati in vremea persecutiilor lui Diocletian in Nicomedia... Ciprian a fost un magician pagan din Antiohia care avea relatii cu demonii. Cu ajutorul lor, a incercat sa o duca la pierzanie pe Sfanta Iustina, o fecioara crestina, dar ea respins de trei ori atacurile diavolilor, facand asupra lor semnul crucii. Impresionat de aceasta fapta, Ciprian si-a facut el insusi cruce, si, in acest fel, a fost eliberat de influentele Satanei. Primit in sanul bisericii, a fost vestit pentru minunile sale, devenind, pe rand, diacon, preot si, apoi, episcop. In timpul persecutiilor lui Diocletian, a fost prins si dus la Damasc, unde a fost groaznic torturat. Intrucat credinta lui a ramas de neclintit, a fost adus in fata imparatului roman Diocletian, ce a poruncit sa i se taie capul pe malul raului Gallus. Dupa ce trupu-i neinsufletit a ramas neingropat sase zile, acesta a fost luat de niste marinari crestini la Roma, loc unde a fost inmormantat pe pamantul unei doamne nobile, pe nume Rufina, fiind mai tarziu mutat in bazilica Sfantului Constantin..."

Aceasta poveste probabil ca aparut in cel de-al patrulea secol, intrucat este mentionata atat de Sfantul Grigorie Teologul, cat si de Sfantul Prudentius. Cu toate acestea, amandoi l-au confundat pe al nostru Ciprian cu Sfantul Ciprian din Cartagina, o greseala deseori repetata. Oricum istoricii confirma ca nu a existat nici un episcop din Antiohia purtand numele de Ciprian. Oricum, Sfantul Ciprian a fost subiectul unei legende faustiene mistice, preluate de Pedro Caldero de la Barca in piesa sa teatru "Magicianul facator de minuni".

Cele mai multe carti relateaza despre doi sfinti Ciprian: Sfantul Ciprian din Antiohia si Sfantul Ciprian din Cartagina. Amandoi au trait in secolul al treilea, au fost episcopi si au fost decapitati. Parca pentru a face si mai greu sa ii distingi unul de celalalt, zilele de comemorare ale celor doi sunt in aceeasi luna, in septembrie. Majoritatea surselor par a-l desemna drept autor al grimoarului pe Sfantul Ciprian din Antiohia, desi se crede ca acest  lucru nu ar fi fost posibil, intrucat cel dintai exemplar al cartii a aparut la cateva secole dupa moartea sa.



Copyright © godessdiana88. 2012

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

Dictionar de vrajitorie | magie (Wicca) online de la A la Z

Marul in vraji si farmece de dragoste

MAGIA NEAGRA : FARMECE DE DRAGOSTE
Vrajile Sfantului Ciprian: Un pact cu diavolul Vrajile Sfantului Ciprian: Un pact cu diavolul Reviewed by Diana Popescu on mai 28, 2012 Rating: 5

35 de comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. unde se poate gasi aceasta carte,a sf ciprian??

      Ștergere
    2. Buna luci. Probabil Vaticanul are cartea originala. Insa, poti gasi mai multe lucruri despre ea in limba engleza,
      http://social-souls.com/books/Stephen%20Skinner%20David%20Rankine%20-%20The%20Grimoire%20of%20St.%20Cyprian%20Clavis%20Inferni.pdf.
      Da copypaste la link in cautare, pe Google si vei gasi cartea.

      Ștergere
    3. multumesc Diana.
      am gasit ceva si in limba spaniola,iti las linkul aici
      https://angeologia.es.tl/Libro-De-San-Cipriano--k1-Grimorio-Completo-k2-.htm

      Ștergere
  2. Am sa il tin minte pe acest Ciprian :P

    RăspundețiȘtergere
  3. hmm cat de interesant pare...oare asa e?

    RăspundețiȘtergere
  4. PROSTIIIIII CU CARTIILE VOASTRE DACA" VREI SA FACI UN PACT ITI DAI SUFLETU LA SCHIMB " DAR NU CRED CA MAI EXISTA NIMICA CRED CA SUNTEM SINGURI SINGURII CARE NE AJUTA SUNTEM NOI OAMENI NE AJUTAM INTRE NOI CE lucifer sau DUMNEZEU :)) sa fim serios nu ne ajuta eu nam auzit sa ajute vreodata pe nimeni ajuta doar in filme =)))) sa fim seriosi revenitavaa daca chiar asa mult ajuta eu am incercat si e la unu si de la altu sa incerc un ajutor mic unu ff mic in shimbu a orice stii CHIU CHIU adica nimica nu am primit nici un ajutor nu am cerut bani nu am cerut Faima si o vindecare oo vindecare ca sa nu imi mai fie rusine cu mine de ceea ce mi`o fost dat ca sa pot fi si sa ma bucur de anumite lcurui cum ar fii vara sa merg la strand fara ca cineva sa se holbeze la mine aia am ceut sii stii ce am primit nimic ba dupa cateva zile ori mi se parea mie ori se agravase mereu daca ar fi existat MAR FI AJUTAT PT CA SUFLETU MEU II DISPONIBIL SA IL DAU SI SA FAC O VIATA INTREACA MEREU CE IMI CERE INDIFERENT CINE MA AJUTA NU IMI PASA DE SUFLET ATATA TIMP CAT PRIMESC CE IMI DORESC dar nu o sa se intample niciodata asta de aceea singuru care ma ajuta sunt eu care ca un prost sper la un mai bine maine si cu fiecare zi o sa ajung sa traiiesc o iluzie si mai mare ... mam saturat sa cred si sa ma rog si sa nu primesc nimica !!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. trebuie sa te rogi la hristos si sa ai rabdare

      Ștergere
    2. Nu te ajuta nimeni pentru ca deja sufletul tau e al diavolului!!!

      Ștergere
    3. uite... eu am vrut sa ma sinucid cu niste pastile (vroiam sa probez sa vad ce se intampla daca sunt moarta) inca sunt convinsa ca diavolul m-a facut sa vad niste bani in loc de icoane, si m-a ispitit sa-i iau ca sa-mi ieie sufletul..sa raman la el, da eu nu-i vroiam banii pentru mine ..ci am vrut sa-i dau unei prietene care avea nevoie (sacrificiu)..si atunci toata vedenia a disparut si am vazut ca erau poze cu sfanta fecioara si cu isus si mi-am revenit imediat.. crede-ma toate astea sunt reale si vin dupa moarte. Altfel cum prietena mea care era acolo si era martora la delirul meu ma crede si imi zicea ca nu-i vede banii si eu ii ziceam ...i-ai Teo i-ai de la oglindă ca tie iti trebuie si ea imi spunea ca nu-i vede..ei cand i-am dat ei cum ar veni sa-i ieie o disparut vedenia cu banii si am vazut poza sfintei fecioare Omule ceva este

      Ștergere
  5. Terminanti in a mai crede in prosti terminati in a mai crede ca ce scrie intr-o carte care a fost scrisa de un nebun sa fie adevarata terminanti in legende si in prostii pentru ca ele o sa va duca intr-o iluzie in care o sa fiti prinsi ca o sa puteti fi ajutat si defapt nu o sa va ajute niminei pentru ca cel superior noua nu o sa ajute niciodata o insecta 'om ' eu unu am crezut am crezut ca o sa primesc o favoare sa scap de un complex o "boala " cum ii spun eu am incercat sa ma rog in fiecare zi la Dumnezeu am vrut am plans am fost lasat singur dat la o parte de toti oamanei pe care ii cunosteam din cauza 'boalei" am suferit ingrozitor am plans eram disperat apoi am gresit si am incercat sa imi dau asa zisu "suflet" in schimbu unei dorinte nu bani nu faima nu averi si in schimbu a unei vindecari lui asa zisu lucifer sufletu in schimbu dorinte tale sii stii ce o mare prostie !!! nimica nimica nu am primit nimica si am incercat pt ca nu EXISTA !!! singurii care ne pot ajuta sunt oamenii ei mau ajutat cat de cat !!! chair daca radeau de mine chair daca mau batjocorit din cauza boalei intr`un fel ma ajutatu ma abtionam sa scap de ea ... totusi nu vreti sa vedeti ce ii in mine nu vreti sa stii cum ii ca azi sa ai totu si maine nimica langa tine cand esti abadonat cand nu ai nimica decat niste lacrimi ce iti curg din cauza durerii as vrea sa merg si eu al strand ca un alt om obsnuit vara sau sa ies din casa fara am face problema ca transpiratia sau alceva ar aduce la descoperirea " boalei " as vrea sa pot face asta as vrea sa simnt cum is astea dar ma lupt in continuare de 2 ani si nmica parca nu mai ii nimica am incetat sa ma rrog degeaba deci acest lucifer daca ar indeplini dorinte miar fi indeplinito si mie pt ca u iam cerut avere si faimai si o dorinta pe care mias fiinde indiferent cine mar ajuta mias vinde si as ramane recunoscator o eternitate intreaga

    RăspundețiȘtergere
  6. Dumnezeu exista el nu iti indeplineste dorinta ca doamne fama acuma bine dami un Audi si o casa cu piscina .Daca tu crezi in Dumnezeu nu incetezi din a te ruga o sa te ajute el e bun ne iarta in ultimul ceas mergi la Biserica roagate cere-i ajutorul Domnului nostru Iisus Hristos el e milostiv te va ajuta

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu ii promit marelui Lucifug sa ii multumesc pentru 20 de ani in schimb la tot ce imi va da.Fapt pentru care am semnat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ba fratilore trezitiva nu reusiti in viata din cauza lipsei de crediinta domnul hristos zicea in evanghelie nu va faceti griji ce mancati azi sau mhine domnul are grija de toate

      Ștergere
  8. eu sunt de parere ca chiar exista magie dar cand am cit aceste comentarii acum ma cam indoiesc ca exista intradevar magie

    RăspundețiȘtergere
  9. Voi sunte-ti si tampiti. Nu-mi zice-ti, inca mai credeti in Mos Craciun. Ba, treziti-va la realitate frate, nu sunteti singuri in universul asta, sunt o gramada de chestii care exista si voi va temeti de ele, de aceea negati existenta lor. TREZITI-VA ODATA LA REALITATE!!! Te intrebi de ce nu reusesti sa faci nimic important in viata cand altii sunt sus de tot.. uite rezultatul, ba chiar au si admis ca au facut facut pact cu diavolul... Katty Perry, Miley Cyrus (c-am tanara sa se ridice ea asa usor si singura...), Beyonce, Kesha si multe/multi altii...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Miley Cyrus are un tata care a fost muzician, daca ai parinti bogati, nu iti trebuie pact cu Diavolul sa te ridici :))

      Ștergere
  10. un articol foarte interesant! :P nu știam despre această carte de magie și nici faptul că Sf. Ciprian a fost inițial un magician păgân, dar știu că are o rugăciune împotriva farmecelor foarte folositoare, mai mult ca sigur compusă după convertirea la creștinism! :P în orice caz, orice dorință am avea și oricât de puternică ar fi ea, nu trebuie să ajungem nici măcar la ideea de a invoca sau a face un pact cu diavolul, este calea cea mai sigură spre pierzanie!... :-S Dumnezeu știe ce ne dorim noi în sinea noastră și știe de ce avem noi nevoie, dar vom avea ceea ce ne dorim la timpul potrivit! :) iar atunci când Dumnezeu dă, nimic din ce ar putea oferi diavolul nu se poate ridica la acel nivel!... ;)

    RăspundețiȘtergere
  11. da.pt.anonimul din 7iulie.ai dreptate.au facut pact cu diavolul pt.a primi tot ce au,in shimbul sufletului.pt,bani,faima,succes,toti acesti,,artisti,,fac ce li se,,cere,,se dezbraca pe scena,dansuri cu tenta sexuala,melpdii a caror versuri incita la sex,violenta,totul e permis orice,oricum,orgii sexuale,droguri,etc.tot ce vrea satana,in schimbul unei vieti material implinita.si inca ceva,uitati va la tatuajele de pe corp,la gesturile lor,absolut toate sunt simboluri,,satanice,,in special acel ochi a toate vazator.dintre toti parca lady gaga mi se pare cea mai puternic controlata de aceste forte ale raului.pana si la inna noastra,am vazut tatuaj satanic.sa nu uitam ca pana si d zeu a f ispitit de diavol,asa ca omul pt.bunuri materiale e usor de convins.numai ca ceea ce ne inalta spiritul e sigur o rugaciune si nu vreun cantec a lui gaga,exista forte malefice mondiale care asta urmaresc.distrugerea omenirii,a spiritului,prin exact ce am spus mai sus.depinde de noi daca ne lasam atrasi de farmece,vraji,ambitii f.mari de a ajunge sus,de a avea doar bunuri materiale,daca facem din viata un scop suprem si doar,,a avea,,ne umple fiinta,atunci sigur ajungem,,goi,,pe dinauntru si pierzania noastra e o certitudine.cum spune mai sus sammy,d zeu stie de ce avem nev.cand,cum si le aranjeaza pt,noi toate.dar trebuie sa avem rabdare.si daruire.!!!!!!cand traiesti doar pt,tine si faima ta esti mort.cand traiesti si pt.cei din jur,,existi,,cu adev.

    RăspundețiȘtergere
  12. frumos spus!!daca traim fara d zeu,suntem morti in viata!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Fratilor,voi fa faceti frati cu dracul?Dumnezeu sa va miluasca si sa va intoarca inimile..

    RăspundețiȘtergere
  14. Credeti ma,D ZEU rezolva orice problema avem,doar ca ne trebuie rabdare si am vazut mai ales la femei daca s parasite o iau razna,umbla de nebune pe la vrajitoare,fac ritualuri de ,,intoarcere,,al <>LUI<>cand de fapt daca te iubeste cu adev,vine singur inapoi,si doar rugaciunile din inima la D ZEU,ajuta!vrajile si orice alte ritualuri sunt facute cu DRACUL!asa ca,ganditi va de 2ori inainte de a face asa ceva!sunt atat de periculoase pt,suflet incat,nu va puteti imagina!!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. tineti postul sf.ANTON DE PADOVA,pt.orice probl.aveti.sunt rugaciuni ale sf.ARSENIE BOCA,ziceti de 13ori CRED INTR UNUL Z DEU,cand aveti price problema timp de 9zile si sunt atatea altele.mie mi s au rezolvat toate problemele doar asa si cu POST,desigur!este un acatist pt.necazuri si probl.la biserica si trebuie citit 40 de zile seara!va garantez ca vi se va rezolva problemele!va spun din experienta proprie.avem NEVOIE DE VRAJITOARE??,,cereti si vi se va da,bateti si vi se va deschide,,din bibblie!daca mergeti la vrajitoare si cereti,ma tem ca veti plati greu cu sufletul si cu banii!si ATAT SE SI REZOLVA!PUTEREA RUGACIUNII STRABATE CERUL SI PAMANTUL!restul sunt inselatorii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te care dai sfaturi te ratacesti tu si ratacesti si pe altu. ..cerceteaza biblia si invata tu primu

      Ștergere
  16. D l sammy sylvester,imi place cum ganditi!nimic nu se ridica la valoarea celor oferite de D ZEU,doar ca ne trebuie rabdare.cerem poate anumite lucruri,care nu ni implinesc,poate pt.ca nu meritam sau nu suntem pregatiti sa le primim!dar e si foarte adevarat ca f.multi oameni n au intelepciunea de simti si de a gandi asa!cred ca li se cuvine imediat lucrul pe care l cer si n au rabdare!sau poate CREDINTA NOASTRA E F>SLABA!in zilele din urma,,IUBIREA MULTORA SE VA RACI iarCREDINTA DIN CE IN CE VA SLABI!nu vi pare ca e asa??????????????

    RăspundețiȘtergere
  17. IMi repugna prostia,ignoranta,saracia asta cu duhul,a multora faptul ca OAMENII se cred puternici,aroganti,ca li se cuvine totul,oricate pacate ar face,m a parasit,,va rog dati mi un sfat sa l aduc inapoi,ce ritualuri stiti sa l aduc inapoi?????ATATA PROSTIE!!!dar cine suntem NOI,sa credem ca ni se cuvine sa l ,,aducem inapoi,,practic sa l obligam sa faca ce vrem noi,nu?de ce?pt.ca suntem atat de aroganti incat sa credem, ca trebuie SA SE EXECUTE CUM VREM NOI!si cine suntem NOI,de fapt????o creatura a lui D ZEU,care indrazneste cu tupeu,doar sa ceara,sa ceara,fara a oferi mai nimic,ne suparam ca nu primim,n avem rabdare,insistam in a primi totul,fara a ne gandi daca si meritam!sunt OM,dar mie sufletul atat de impovorat de<>asta suprema,pt.ca ne facem de ras!!!!!SUNTEM ATAT DE SLABI!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Atatea pareri si nici un credinceos ,cu toti suntem o turma de oi condusa de religie ,guvern ,media si internet dar nici unul dintre noi nu vrea sa deschida cu adevara ochi si sa priveasca adevarul din jurul nostru si sa costientizeze caci de fapt puterea de apartenenta la ceva cat de nesemnificativ ar fi ne transforma in sclavi . Legea atractiei face din oameni cele mai puternice fiinte dar cei ce au realizat acest lucru ,conduc acum intreaga populati ,nu conteaza canalul folosit doar cere si crede cu adevarat in acea dorinta si se va realiza cu sau fara ajutorul unei divinitati.........cu sau fara o vraja omul e o fiinta suprema dar nu stiie sa foloseasca avantajele care iau fost oferite

    RăspundețiȘtergere
  19. Cat de tampit poti fi(anonimul de mai sus),sa crezi ca tot ce faci in viata,faci TU(marele om)fara vreun ajutor divin?????Sunt de acord ca fara vraji,boscoane si porcarii asemenea,dar fara D ZEU,crezi tu ca,poti face ceva pe lumea asta?????Pai...cand d zeu te a creat si iti cunoaste destinul TUUUUU,crezi ca poti face altceva(asa independent).Absolut tot ce facem bun sau rau este scris in destinul fiecaruia.Nu exista alta soarta sau destin scris de noi!!!!!!!!Daca doriti sa credeti altceva,nici o problema,totul in final se demonstreaza.

    RăspundețiȘtergere
  20. Bai asta credinciosu care nare rabdare nici sa-i scrie numele intreg ,ce cauti fratele meu pe pe saituri de genu daca esti credincios tu si multi alti ducetiva fratilor pe saituri special create penru credinciosi .
    Cat despre postarea de mai sus e parerea mea personala nu am nevoie de nici o aprobare nici din parerea ta nici a altcuiva, am dreptul de ami exprima liber opiniile la fel ca tine si ca oricine . Iar daca mai jignesti mult ajungi in iad asa ca ai grija ..... :))))

    RăspundețiȘtergere
  21. Chiar este adevarata chestia asta ? .. eu unu vreau sa incerc :D

    RăspundețiȘtergere
  22. care vrea sal ajut id leusme

    RăspundețiȘtergere
  23. Dumnezeu există! iti spun pentru ca am fost salvata din mâinile diavolului..(am vrut sa ma sinucid ) eu nu l-am vazut pe Dumnezeu dar i-am simtit prezenta dar diavolul m-a tentat cu banii cu vedeniile lui dar nu i-a mers.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.