6 iunie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

In ziua de 6 iunie sunt comemorati Cuviosul Visarion, Cuviosul Ilarion cel Nou, Sfantul Mucenic Ghelasie, si Sfantul Norbert, Episcop.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin - ortodoxe pe 6 iunie

Cuviosul Visarion

Nascut si crescut in Egipt, Cuviosul Visarion l-a iubit inca din tinerete pe Hristos si a ajuns ucenic al Cuviosului Isidor Pelusiotul. Adept al unei vieti asectice, Cuviosul Visarion a primit darul facerii de minuni si al rugaciunii cu lacrimi, cu ajutorul caruia a facut mult bine credinciosilor ce s-au indreptat catre dansul.


Cuviosul Ilarion cel Nou

Nascut in anul 775, in Capadochia, Cuviosul Ilarion cel Nou a devenit staret al manastirii Dalmatus, aparand in aceasta calitate, cu fermitate, sfintele icoane fata de prigoana pornita de imparatul Leon Armeanul. A fost exilat de doua ori, mai intai de catre Leon, apoi de Teofil, dar a fost eliberat, in cele din urma, de imparateasca Teodora, gratie careia a ajuns din nou la conducerea manastirii.

Sfantul Mucenic Ghelasie

Pe 5 mai, s-a sacrificat intru Hristos, pierind prin sabie, Sfantul Mucenic Ghelasie.

Sarbatori, traditii si obiceiuri crestin - ortodoxe rit / stil vechi pe 6 iunie

Sfantul Cuvios Simeon Stilitul / Stalpnicul; Sfantul Mucenic Serapion; Sfanta Mucenita Marciana.
Vezi Traditii si sarbatori din 24 mai

Sarbatori, traditii si obiceiuri romano - catolice pe 6 iunie

Sfantul Norbert, Episcop

Nascut la Xanten, pe malul stang al Rinului, in apropiere de Wesel, in jurul anului 1080, Sfantul Norbert a murit la Magdeburg, pe 6 iunie 1134. Arhiepiscop si intemeietor al Ordinul Premonstratenzilor, o congregatie de preoti, a fost canonizat in anul 1852.
Sfantul Norbert a fost hirotonisit in anul 1115. Dupa ce nu a reusit sa isi impuna reformele la Xanten, a calatorit prin Franta si Belgia predicand despre necesitatea instituirii unei reforme morale. In anul 1119, Papa Calixtus al II-lea i-a cerut sa fondeze un institut religios la Prémontré. Avandu-i, printre altii, ca discipoli pe Hugh de Fosses si Sfantul Evermond, Sfantul Norbert a pus bazele, in 1120, Ordinului Premonstratenzilor. Congregatia a fost dedicata rugaciunii, muncii pastorale si educatiei. Norbert a adoptat pentru noul sau ordin regula episcopului Augustin de Hippo, modeland-o dupa regulamentul cistercienilor.
Sfantul Norbert a fost ales episcop de Magdeburg in 1126. Patru ani mai tarziu a devenit un important personaj clerical, aparandu-l pe Papa Inocentiu al II-lea, a carei demnitate era amenintata de antipapa Anacletus al II-lea. Sfantul Norbert a reusit sa aduca atat biserica germana cat si pe regele german Lothar al II-lea in sprijinul cauzei lui Inocentiu.

Sarbatori, traditii si obiceiuri greco - catolice pe 6 iunie

Cuviosul Visarion Taumaturgul; Cuviosul Ilarion cel Nou


Copyright © godessdiana88. 2012

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

Nascut pe 6 iunie – Horoscop general Profil astrologic

4 iunie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

5 iunie - Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
6 iunie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase 6 iunie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase Reviewed by Diana Popescu on iunie 05, 2012 Rating: 5

3 comentarii:

  1. nu stiam de toti acestia,desii ma uit de fiecare data in calendar sa vad daca este sarbatoare si ce se sarbatoreste nu stiam povestea

    RăspundețiȘtergere
  2. NU stiam de Sf Llarion ..sincer.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.