5 noiembrie: Ziua Fotbalului American

 Ziua Fotbalului American din 5 noiembrie celebrează anual cel mai popular sport din SUA și le amintește americanilor că s-a ajuns la jumătatea sezonului campionatului de fotbal american și este necesar să-și susțină echipa favorită. 


Rugby-ul și fotbalul clasic european au pavat calea către fotbalul american spre finele anilor 1800. Walter Camp (1859-1925), "părintele fotbalului american", a impulsionat schimbări inovatoare ale regulilor jocului, inclusiv linia jocului și legalizarea blocajului.     

                          

5 noiembrie: Ziua Fotbalului American

Mai târziu, antrenori precum Knute Rockme și Amos Alonzo Stagg au valorificat noul joc cu "pasa înainte". Fotbalul american de colegiu  a evoluat substanțial înainte de apariția versiunii profesionale de la începuturile anilor 1900. Versiunea NCAA a rămas imens de populară în prezent, cu o acoperire de media rivalizând cu cea a KFL. 


Asociația de Fotbal Profesionist Americana, numita apoi NFL, a fost înființată în 1920. Lucrurile s-au dezvoltat rapid pe partea profesionistă. NFL a crescut prin a include 25 de echipe pe la mijlocul anilor 1920 și, deși rivala AFL a crescut în popularitate după un sezon, a marcat un interes crescând pentru joc. Mai multe colegii au început să se alăture NFL, cea mai notabilă fiind Universitatea din Illinois, Red Grange.


4 noiembrie: Ziua Folosește-ți Simțul Comun


Mai multe echipe au intrat în ligă în decursul anilor 1950, și NFL Championship Game din 1958, cunoscut ca "cel mai grandios joc jucat vreodată" a schimbat totul. Echipele Baltimore Colts și New York Giants, întâlnindu-se la stadionul Yankee, au jucat primul joc overtime "sudden death" ("moarte subită") din istoria NFL. Scorul final a fost Colts:23, Giants:17. NBC a transmis jocul în direct și mulți cred că acesta a fost startul pentru furnizarea TV a NFL în America de astăzi. 


În prezent sunt 32 de echipe NFL împărțite între NFC și AFC. Câștigătorii conferinței se întâlnesc pentru a se determina campioana ligii în Super Bowl, ce are loc, în general, la debutul lunii februarie. 


5 noiembrie: Ziua Mondială a Numbatului


5 noiembrie: Ziua Fotbalului American 5 noiembrie: Ziua Fotbalului American Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 04, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.