8 iunie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

In ziua de 8 iunie are loc sarbatorirea Sfintilor Mucenici Nicandru si Marcian, Aducerii Moastelor Sfantului Mare Mucenic Teodor Stratilat si Sfantului Medard, Episcop.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin - ortodoxe pe 8 iunie

Sfintii Mucenici Nicandru si Marcian

Traitori in vremea guvernatorului Maxim, Sfintii Nicandru si Marcian au fost intemnitati pentru vina de a-l iubi pe Hristos. Intrucat nu au vrut sa isi renege credinta, au suferit multe schingiuri, fiind sfasiati cu unghii de fier, strapusi cu sulitele si chinuiti in foc. In cele din urma, au pierit de sabie.


Aducerea Moastelor Sfantului Mare Mucenic Teodor Stratilat

In aceasta zi se comemoreaza aducerea cinstitului trup al Sfantului Teodor Stratilat de la Heracleea la Evahaita si asezarea moastelor sale in casa parinteasca, asa cum ii poruncise insusi sfantul slajnicului sau Uar, inainte de a i se taia capul.
Mai multe despre Sfantul Mare Mucenic Teodor Stratilat in articolul : 8 februarie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

Sarbatori, traditii si obiceiuri crestin - ortodoxe rit / stil vechi pe 8 iunie

Sfantul apostol Carp, unul din cei 70; Sfantul apostol Alfeu; Sfintii mucenici Averchie si Elena; Sfantul Mucenic Gheorghie cel Nou.
Vezi Sarbatori si traditii din 26 mai

Sarbatori, traditii si obiceiuri romano - catolice pe 8 iunie

Sfantul Medard, Episcop

Sfantul Medardus sau Medard, a trait intre anii 470 si 560, si a fost episcop de Vermandois, Noyon, si Tournai, in Franta, remarcandu-se ca predicator si misionar. Intrucat era patron al fermierilor si al vremii, a jucat un rol asemanator in superstitiile meteorologice cu cel avut de Sfantul Swithin in Anglia. In Belgia este cunoscut drept sfantul ploii. Conform unei credinte populare belgiene, daca ploua de Sfantul Medard, va continua sa ploua 40 de zile.

Sarbatori, traditii si obiceiuri greco - catolice pe 8 iunie

Aducerea moastelor Sfantului Teodor Stratilat


Copyright © godessdiana88. 2012

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

Nascut pe 8 iunie – Horoscop general Profil astrologic

6 iunie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

7 iunie - Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
8 iunie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase 8 iunie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase Reviewed by Diana Popescu on iunie 07, 2012 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.