Votul in citate, aforisme, maxime

Aceste citate, aforisme si, poate, statusuri, despre vot si votare subliniaza faptul ca marii intelepti si oameni politici ai lumii au considerat dintotdeuna o lasitate si o lipsa de responsabilitate neprezentarea la vot. Daca vrem sa  dovedim ca nu am invatat nimic din greselile Romaniei de pana acum, meritam sa suferim din nou prin repetarea istoriei si a abuzurilor unor smecheri privilegiati care s-au imbogatit pe seama mortilor, bolnavilor si nedreptatitilor poporului nostru.

"Boicotarea votului inseamna un calus pus in gura democratiei, o impunere a tiraniei unui Nimeni peste un popor caruia nu ii pasa de destinul sau."
Geroge Washington

"Prostii conducatori ai unei tari sunt alesi de cetatenii care nu voteaza."
Citate vot
George Jean Nathan

"Politicienii rai sunt trimisi la Washington (sau la Bucuresti, pentru a conduce tara - o adaugire a mea) de oamenii buni care nu voteaza."
William E. Simon

"Votul este cel mai important instrument nascocit vreodata de oameni pentru a pune capat injustitiei si a distruge peretii teribili care intemniteaza niste oameni din cauza faptului ca sunt diferiti de alti oameni."
Lyndon B. Johnson

"Voteaza intotdeuna pentru un principiu. Daca votezi in acest fel, te poti gandi cu incantare ca votul tau nu va fi niciodata pierdut."
John Quincy Adams

"Este cumva ciudat ca cei care votează nu se simt responsabili de esecurile partidului pe care l-au votat."
Alberto Moravia

"Voturile sunt mai puternice decat gloantele."
Joseph A. Schumpeter

"Votul este o datorie sacra a fiecarui om."
Theodore Hesburgh

 "Votul ar trebui sa fie cantarit, si nu numarat."
Friedrich von Schiller

"Votul demonstreaza ca acceptam principiul potrivit caruia toate fiintele umane sunt create asemeni lui Dumnezeu si au drepturi egale in a propavadui si a invata cuvantul Domnului."
Alexander M. Shapiro


Nota: Acest articol a fost scris cu catva timp in urma, atunci cand un binecunoscut personaj politic indemna poporul roman sa nu mearga la vot.
Articole din acelasi domeniu:

Citate , aforisme , maxime despre destin

Adevarul in citate, aforisme, maxime

Politicieni , politica si politicianism.Citate , aforisme , statusuri
Votul in citate, aforisme, maxime Votul in citate, aforisme, maxime Reviewed by Diana Popescu on iulie 29, 2012 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.